Да се похваля

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Да се похваля

Мнение от zvetiko » 22 Май 2010, 20:13

След 1-2 месеца правя 1 година с последната си Е34-ка-ето нещата ,които и сложих досега.

Изображение

Малката стрелка на горният лост е свързана с това:

Изображение

Долният лост има нещо общо с това:

Изображение

Тук долният лост мести някои неща не ,че е толкова необходим,но е хубаво на волана да имаш 4 лоста-просто за симетрията. ;)

Изображение

Зад задните два бутона се крият доста метри проводници ,една шепа релета и разглобяване на половината кола отзад. ;)

Изображение

И нещо ,което почти всеки фен на Е34 го има

Изображение

Остава плъзгачите на климатика да ги заменя с бутони,електрически седалки,една малка конзолка с бутонче с надпис ASC,може би нивомат,шпер,кожен волан и разбира се нещо от рода на М30В35-много ми харесва тази класика,но тук частите са малко проблемни,а разправията голяма или най-оптималното М50В25 и спирам да се занимавам повече с тая кола. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Re: Да се похваля

Мнение от BMario » 22 Май 2010, 20:35

Супер е! :yes: Постарал си се доста :clap:
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 22 Май 2010, 21:02

Имаш ли чек контрол ?, или само копчето е такова.
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Май 2010, 21:10

Айде не му пускай мухите бе. Утре ще има тема как да си направим чек контрол на 520 и ще видиш снимки как цялата му кола е разглобена :mhihi:

Забравих да питам имаш ли вече хладилник, хай-фай системата, профешънъл РДС, притискане на шоф. чистачка към стъклото според скоростта, М окачване, печка и сигурно има още ама сега точно не се сещам :)

:winky:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 22 Май 2010, 22:09

Zubcho написа:Айде не му пускай мухите бе. Утре ще има тема как да си направим чек контрол на 520 и ще видиш снимки как цялата му кола е разглобена :mhihi:

Забравих да питам имаш ли вече хладилник, хай-фай системата, профешънъл РДС, притискане на шоф. чистачка към стъклото според скоростта, М окачване, печка и сигурно има още ама сега точно не се сещам :)

:winky:

направо като слага 25-цата ще смени и инсталацията ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 22 Май 2010, 22:46

и после като чуеш,че имало 34-ки по 1500лв,от някой разибрател :mhihi:
браво за мерака
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 22 Май 2010, 23:16

павката написа:и после като чуеш,че имало 34-ки по 1500лв,от някой разибрател :mhihi:
браво за мерака

то има тоалетни и по 1000 лв, но такива е34ки дето сме вкарали по 1000+ работни часа
ни се струват безценни, макар че с тия мъртви мотор 20 - 25 са си все около 4000 лв
погледнато реално, колкото и да са напълнени с екстри. Виж ако беше 540/М5 по
можеше да държи цена. Все пак за около 10к лв си взимаш вече е38 740 в чудесно
здраве

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 23 Май 2010, 1:06

@ZLATEN,

тя темата е безкрайна, за колко пари, какво взимаш....важното е да си фен. Пък и какво толкова го плюете този М50В20 - бих казал, че градско малко изнервя (може би, ако е автоматик ще е по - добре) но за магистрала, да закрепиш 160 км/ч си е идеален. Истината е, че са си стари коли и постояно трябва да се наливат пари в тях, за да са в добро състояние.

@zvetiko,

така като гледам май темата с темпомата я приключваме? Екстра е станала (макар, че някои неща, които се разминават от заводското състояние не са ми много на сърце). По - добре се спри на В25 - баланса между мощност и разход на гориво ми се струва доста добър.

П.П. намаляй ги малко тези снимки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Май 2010, 9:15

Като иска мощност и има пари да сложи м50В25 и да мине по пътя на Славянко от Русе. Той ми се оплака, че му била твърде мощна колата и не се карала. :kuku:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 24 Май 2010, 17:20

Поздрави, много добре се е получило :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 30 Май 2010, 16:43

Колегата е истински фен на марката! Само това мога да кажа. Браво, поздравявам те за постижението, много малко хора хвърлят толкова усилия и са рядкост такива коли.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 30 Май 2010, 21:53

Благодаря колеги-трябва да стане перфектният по моите виждания Е 34 Touring. ;) Напоследък най-много ме дразни ,че нямам климатроник,но е много разглобяване,не съм го правил и ми трябва някой ,който е в час за да стане по-бързо. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 30 Май 2010, 22:00

[quote="zvetiko"]Благодаря колеги-трябва да стане перфектният по моите виждания Е 34 Touring. ;) Напоследък най-много ме дразни ,че нямам климатроник,но е много разглобяване,не съм го правил и ми трябва някой ,който е в час за да стане по-бързо. ;)[/quote
Браво за ентусиазма :yes: За климатроника филма е голям :yes:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 31 Май 2010, 12:41

Бравооооо :wave: :lalala: :clap: :D :yes: :yes: :yes:
Евала , много се радвам на такива проекти :yes: Колата става жестока , давай смело напред :wave:

п.с. по въпроса за климатроника аз лично това нещо не бих променил от текущото състояние на автомобила ти , даже в един момент живот и здраве като си търся ///М5-ца ще е без шибедах и климатроник - просто климатик с това управление.
Тази система е безотказна ,аз съм много доволен също ,че можеш да си регулираш всичко по трите реда вентилация където с по колкото си искаш а не като на климатроника където възможностите са силно орязани в това отношение.Аз затова като видя Е30 и Е34 с това управление най-много се радвам 8)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 31 Май 2010, 21:01

Вчера вечерта като видях как светеше управлението на климатика и почна да ми харесва-малко. :mhihi: Климатроника също има възможност за ръчно управление и на температурата и на потоците ,освен това много ми харесваше функцията за обдухване на предното стъкло.Обаче ми се струва ,че охлажда по-лошо от климатика,а автоматичният режим почти никога не съм го ползвал защото не вършеше никаква работа.С една дума -искам да го сложа повече от естетически съображения и защото обичам да натискам копчета. ;)Но може да послушам Гошето-да го оставя заради неговите съображения и да се съсредоточа върху двигателя-там е най-големият проблем. ;)

Следваща

Назад към E34