Проблем след смяна на разпределителен вал на 318i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем след смяна на разпределителен вал на 318i

Мнение от malenov » 28 Май 2010, 22:28

здравейте колеги, имам следният проблем. Преди месец правих ремонт на моята е36 318и, разпределителвният ми вал беше изяден заедно с кобилиците.Сега е с нов вал, купих го мисля, че беше кам 300 лева чисто нов.Разликата е много очевидна, бмв-то стана много спънато, неможе да се режи както преди.С една дума няма го старото ми бмв, а вървеше необичайно много за 318.Карал сам и други 18-ки но те бяха някакъв компромис, моето вървеше страшно много. Задавам въпроса си към запознатите с това колеги, дали е възможно с тоя алтернативен вал колата ми да е по слаба, защото той е за бмв но не е оригиналния.
This is my FREEDOM

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем след смяна на разпределителен вал на 318i

Мнение от metodi80 » 28 Май 2010, 23:23

malenov написа: Задавам въпроса си към запознатите с това колеги, дали е възможно с тоя алтернативен вал колата ми да е по слаба, защото той е за бмв но не е оригиналния.

Възможно е ....
Стария ти вал може да е бил "спортен" ( гърбиците са с малко по различни ). А може и новия вал да е правен в някоя барака в Турция !

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 29 Май 2010, 0:02

А най елементарното да не е зацепен както трябва.Върви в друг сервиз да го проверят това.Днес един клиент /от сервиз/ идва и вика абе след смяна на ремъци първо чупи 3 кобилици купих тях смених ги и чупи други 3 /това за опел/ / та 1-2 зъба не са фатални няма да ти удари клапани /или поне на 1 зъб/ но пък ще ти развали газоразпределителната система/ та от там може да е филма.Има и други работи които на пръв поглед не са нищо, но трябва да им се обърне внимание.В всичкия оборотен диапазон ли е спъната? И мойта върви повече от нормална 318-тка, но го приемам нормално заради компресията /то бегачките им бегала компресията/ Та не че има значение това с темата.Но върви да ти я погледнат някаде как е зацепена.Покарай така известно време /2-3к км/ смени маслото след това и тогава и раздавай всичката газ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 29 Май 2010, 10:01

Аз съм разглеждал и двата вала оригиналния и турския един до друг, като ми направи впечатление че турския видимо е с по-малко препокриване между фазите т.е. смукателната и изпускателната гърбици бяха по-раздаличени
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 29 Май 2010, 18:20

Ето ти го проблема.От там ти идват проблемите с невървенето на колата.Не ти е на оферта, да сменяш пак вал, а втора ръка ставащ за м40 няма или поне 8-9двг-та който съм отварял на работа, нито един не е с ставащ вал.Както и моя на мойта кола е тръгнал.То това си им е детска болест.Единствената алтернатива е да си поръчаш от немско там поне са хубави, но пък като се замисля има го и варианта с смяна на двг вместо наливане в тоя.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от malenov » 29 Май 2010, 18:29

имам познати с автоморги, ще им кажа ако излезе нещо да се обадят.Смяната на мотора е алтернатива но не се знае и той в какво състояние е. Поне сега си знам какъв е моя
This is my FREEDOM

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 30 Май 2010, 10:58

колега защо го монтирахте вала при условие че има разлика :kuku: пълно е с ментета
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от malenov » 30 Май 2010, 15:22

нищо непречи да се смени, само бърка в джоба :|
This is my FREEDOM

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 01 Юни 2010, 15:01

Колега за тия пари които си дал по добре да беше сложил м43 1.6 1.8 поне няма да яде вала а и е с верига и няма ремъци ролки и простотии :)
Бъди честен пък да става квото ще

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 01 Юни 2010, 19:53

А иначе за парите които купуваш нов вал кобилици повдигачи си вземаш м42.Вече е друг проблема дали колата ти е писана с номер на двг или без номер и дали ще го озаконяваш, че и там си има разправии по принцип.Иначе както споделих на работа днес ги разглеждах и нито един от валовете не беше ставащ бяха тръгнали, а някой ги отделих и ще ходят на вторични.Та или поръчвай оригинален или карай така или смени двг-то при положение,ч е имаш познати моргаджии.И ние имаме много двг-та, но цените са най високите може би в БГ :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 01 Юни 2010, 23:44

Аз лично мисля , че Е36ците с М40 вървят повече отколкото М43 . Това е мое мнение разбира се . Не съм карал М43 нито съм се возил но от колеги оставам с впечатление , че М43 са бавни . Аз лично съм с 1.6 М40 и съм супер доволен от вървенето . Особенно когато е на кеф . Двигателя е като уса , все 1 карам пистов мотор . Но от колеги с М43 1.8 чувам други неща . А доколкото забелязах и проучих М40 от Е36 и М40 от Е30 са различни . Като започнем от разликите външно и стигнем до бутала , колянов вал , новите М40ки са с 1 сегмент повече ... и т.н .... Новите М40ки са с по-къси бутала , по-заздравени биели , различен колянов вал , дебитомер , дюзи на инжекциата и още мн разлики ... М40 от Е36 е доста осъвършенстван двигател . През годините е ставал все по-добър . От много места , чувам лоши приказки за него но нали се сещате , че много зависи как е подържан и как е използван . Много ясно , че М40 ако е изтормозен отвсякъде ще е зле . Нз самп защо ядат валове... Дали смазването не е достатъчно или пък цементацията е лоша или пък просто някой вместо пълна синтетика както дават по каталог е сложил гъсто масло което е запушило маслените магистрали , от там смазването се влошава и вала се поврежда вече нз . само гадая ... Иначе вал на старо ако си вземе колегата то той сиг ще е като стария му или ако е в добро състояние сиг ще е сменян . Някой знае ли колко струва чутав разп. вал на старо ?

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 02 Юни 2010, 9:33

читав вал на старо :mhihi: шанса е все едно играеш тото ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от malenov » 02 Юни 2010, 20:20

ясен николов написа:читав вал на старо :mhihi: шанса е все едно играеш тото ;)

това ми е ясно, но може би който търси намира.Между другото въобще не ми се качва в колата ми сега, защото сигурно една лада ще ме бие :D Може да събера някой лев и да сменя двигатела с 320
This is my FREEDOM

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 02 Юни 2010, 23:04

Имам цяло купе за продаване ударено с м50б20 :mhihi:
Изображение

Назад към E36