530i трудно пали студена...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
530i трудно пали студена...
Здравейте,
от 2-3 седмици колата пали трудно сутрин или като не съм я карал поне няколко часа...трябва да въртя поне 5-10 секунди....колата прихлъцва 1-2 пъти и ако не дам леко газ стои на някакви зверски ниски обороти, но без да тресе или нещо от сорта...като дам леко газ всичко се оправя. След това си държи празен ход, мотора не трепва. Но това трудно палене ме дразни адски много. Ако колата е поне малко топла пали от раз. Даже понякога температурата е в средата на синьото и пак пали в миг. Закачих я на лаптопче, нямаше грешки и всичко изглеждаше да е добре...откакто започнах да се знаимавам с този проблем открих, че смуче въздух и взех че смених сумати маркучи около смукателния колектор заедно с оная мембрана за картерни газове...ефект имаше....мотора започна да работи по-гладко, но пак остана проблема със студеното палене. Хрумна ми, че може да е от еднопосочния клапан в бензиновата помпа...да не уплътнява и с времето да пада налягането на бензина...ама не е и от него...налягането не пада...и сега съм изчерпан от идеи
Търсих из тоя форум и в чуждите..не немерих нищо
Пздрави
Никола
от 2-3 седмици колата пали трудно сутрин или като не съм я карал поне няколко часа...трябва да въртя поне 5-10 секунди....колата прихлъцва 1-2 пъти и ако не дам леко газ стои на някакви зверски ниски обороти, но без да тресе или нещо от сорта...като дам леко газ всичко се оправя. След това си държи празен ход, мотора не трепва. Но това трудно палене ме дразни адски много. Ако колата е поне малко топла пали от раз. Даже понякога температурата е в средата на синьото и пак пали в миг. Закачих я на лаптопче, нямаше грешки и всичко изглеждаше да е добре...откакто започнах да се знаимавам с този проблем открих, че смуче въздух и взех че смених сумати маркучи около смукателния колектор заедно с оная мембрана за картерни газове...ефект имаше....мотора започна да работи по-гладко, но пак остана проблема със студеното палене. Хрумна ми, че може да е от еднопосочния клапан в бензиновата помпа...да не уплътнява и с времето да пада налягането на бензина...ама не е и от него...налягането не пада...и сега съм изчерпан от идеи

Пздрави
Никола
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: 530i трудно пали студена...
Моята не я бях карал няколко дена и вчера като я запалих около 15-20 сек тресеше все едно не работи единия цилиндър. С паленето нямам проблем. Мисля си , че е от гумичките на вануса. Иначе нямам проблеми с двигателя, даже и 24 часа да не е палена пак не тресе, но този път не я палих 5 дена и претресе. Прочети последната страница от тази тема а ако искаш и цялата
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... &start=285

Ако е от титя гумички ще ги сменя...ама моята кола ги няма тези симптоми...след като запали не тресе...върви съвсем нормално във всякакви режими...даже след като въртя 5-10сек колат запали и стои на 200-300 оборота и пак не претриса...давам лекичко газ и оборотите отиват на 1000 без грам тресене...ебати ташака. Никъде в нета не видях такива симптоми 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
газ имаш ли
С газов инжекцион съм....и аз го мъдрих това...и студеа и топла колата пали винаги на бензин. Даже вчера цял ден я карах на бензин за проба,затворих даже кранчето отзад на бутилката и днес ще видя дали пак ще запали трудно
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
мисля че имаш пикаещи дюзи, пробваи първо с добавка за почистване в горивото, но трябва да я покараш известно време на бензин. 

Ако имам пикаещи дюзи директно ще ги занеса за почистване и тестване. Никога не съм имал вяра в тия добавки
Ама ако пикаят нали ще трябва да пикаят и като пали топла и когато си кара на бензин...

- Nikiboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 540 '97
- Мечтае да кара: М5
Гарантирам за REDEX - писъл съм си с англичаните, не е проблем да слагаш двойно по-концентрирана доза. Даже и повече.
Преди време се бях засилил да махам дюзи, да чистя и тнт. Оказа се, че с 8 лв. си реших проблема. Става дума за кола с газов инжекцион.
Преди време се бях засилил да махам дюзи, да чистя и тнт. Оказа се, че с 8 лв. си реших проблема. Става дума за кола с газов инжекцион.
Тия дни ще сменя свещите и ще изчистя дюзите...ама нещо ме съмнява да се оправят нещата толко лесно
Другаде е проблема 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Sherman написа:Тия дни ще сменя свещите и ще изчистя дюзите...ама нещо ме съмнява да се оправят нещата толко лесноДругаде е проблема
Определено проблема ти е някъде другаде.
По принцип като палиш колата има един момент в който сама си подава газ точно в момента на палене. При теб явно точно този момент липсва и ми се струва, че някой се е опитвал да я чипосва тази кола (може и много да бъркам, но пък е един от вариантите).
Този проблем трябва да се прегледа от човек не просто с диагностика, а който знае какво да гледа, особено в момента като запалиш и в живите данни.
Поне откакто тая кола е в мои ръце никой не се е опитвал да я чипосва...за преди това не знам. Проблема се появи изведнъж...както всичко си беше ОК една хубава сутрин почна да пали трудно без ничии намеси 
Иначе даже веднага щом врътна стартера и дам газ пак нищо не се случва...стартера си върти и трябва да минат няколко секунди въртене, за да захапе

Иначе даже веднага щом врътна стартера и дам газ пак нищо не се случва...стартера си върти и трябва да минат няколко секунди въртене, за да захапе

Не е бенз. помпа...и аз мислех, че е тя ама не е...даже и изпуснах налягането от щуцера на рейката. И запали веднага 

Имах 520и м50 и то правеше точно така както казваш, но го продадох без да разбера от къде е проблема и защо го прави ... мислех, че е от ламбда сонда, смених я и пак не се оправи. На диагностика не показва абсолютно никъде проблем и така. Направо ме съсипваше този проблем. От време на време докато я палих и въртеше стартера явно събираше бензин и правеше детонация предполагам във всмукателния колектор и вадеше гофрирания маркуч за празните обороти под колектора и изчезваха спирачките заедно с него ...
При мен почти сигурно е, че е от ГАЗОВОТО
Вчера вечерта направих тест да карам на бензин и да спра ръчно газта от бутилката. Демек със сигурност да не постъпва газ към мотора. И резултата от теста е, че сутринта мотора запали от раз
Моето продположение е, че газта от бутилката си намира път към мотора. Аз съм само с един клапан, който спира газта при сондата на бутилката. Първоначално бях с втори клапан при изпарителя обаче го махнахме...абе дълга и широка....та идеята ми е, че газта си попръцква през уж затворения клапан, минава през изпарителя...после през някой не перфектно затварящ клапан и ми пълни смукателния колектор за няколко часа с газ. И мотора да се дави....хем си пръска бензин през инжекторите, хем и яко прупан бутанче
Тия дни като имам време ще посетя газаджиите
А утре мисля да сложа едно капутче на маркуча, който излиза от изпарителя...да видя дали няма да се надуе за няколко часа 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2