акумулатора и гонг/удивителна на таблото
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
акумулатора и гонг/удивителна на таблото
Здравеите колеги,искам да попитам ако някои знае да помага.Когато включа акумулатора се чува гонга едно позвъняване.Защо какво сигнализира.Проблема ми е следния:ровиха ми едни "маистори" которката и ся като включа акумулатора не се чува този звън,а и хвърля искри до небето ще стопи клемите направо.Помагаите.Колата е 520и 94г с ванос
Последна промяна tiulena на 30 Май 2010, 21:50, променена общо 1 път
Живей на ръба,иначе заемаш много място.Карай за удоволствие,а не защото трябва.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: акумулатора и гонг
tiulena написа:Здравеите колеги,искам да попитам ако някои знае да помага.Когато включа акумулатора се чува гонга едно позвъняване.Защо какво сигнализира.Проблема ми е следния:ровиха ми едни "маистори" которката и ся като включа акумулатора не се чува този звън,а и хвърля искри до небето ще стопи клемите направо.Помагаите.Колата е 520и 94г с ванос
и при мен писука гонга понякога като закача акумулатора.
Също ако го закача наопаки пак пищи и светва удивителната на таблото.

Колеги утечката я оправихме незнайно как.Разбутахме кабелите намерихме два не добре изолирани и не свързани никаде,омотахме ги с бланд и сичко сега е ток.Дори открих и другата ми отечка от каде е.Понеже имах 0,20А постоянна утечка.0,03А отиват в алармата а още 0.16А в един комфорт модул под седалката.Както и да е въпроса остава за гонга,кога се включва и какво сигнализира.Както каза колегата не винаги когато постои повече време с изкл. акумулатор и го свържа се вкл.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Не е много по темата, но за да не отварям нова ще питам тук - какво значи лампата с удивителната, а също ме интересува къде точно се намира гонга? Някъде в борд компютъра ли е или...?
Shishmanov написа:Не е много по темата, но за да не отварям нова ще питам тук - какво значи лампата с удивителната, а също ме интересува къде точно се намира гонга? Някъде в борд компютъра ли е или...?
Предполагам че ства дума за някъв проблем(ако постоянно свети)но трябва и да ти изписва защо свети.Обесни по подробно каде кога и как свети за да може да ти помогна ако не аз то другите колеги.А колкото до гонга тои се намира на кората под волана поне при мен е там.като гледаш без да е разгобена се вижда кръгче с дупки(като едновремешен говорител) захванато е с две двоики зъбчета и излиза на вътре.Дано съм бил полезен.
Последна промяна tiulena на 30 Май 2010, 21:48, променена общо 1 път
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Гонга е просто сигнал. Не може да ти направи беля, просто сигнализира нещо. Трудно ми е да ти дам съвет от разстояние. Ако можеш, хвърли и едни " слушалки". А удивителната при мене е за ръчната, може да светне и при някакъв проблем със спирачките предполагам. Преглеждал ли си накладките? Ако са от онези с датчик..
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
pepitoooooooooo написа:А удивителната при мене е за ръчната, може да светне и при някакъв проблем със спирачките предполагам. Преглеждал ли си накладките? Ако са от онези с датчик..
има и още една - тая от аватара ми. Тя е че автомата е влезнал в сервизен режим.
При мен е скъсан предния датчик на накладките, но лампата му няма удивителна - кръгче е с по една чертичка от всяка страна.

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Извинявям се колеги, но не разбрах за автомат или ръчка става въпрос? Защото вариянтите вече стават повече. И евентуално решенията на проблема ще са няколко. При автомата си има някои подробности. Та, каква е кутията?rottweiler написа:pepitoooooooooo написа:А удивителната при мене е за ръчната, може да светне и при някакъв проблем със спирачките предполагам. Преглеждал ли си накладките? Ако са от онези с датчик..
има и още една - тая от аватара ми. Тя е че автомата е влезнал в сервизен режим.
При мен е скъсан предния датчик на накладките, но лампата му няма удивителна - кръгче е с по една чертичка от всяка страна.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
Извинявай колега Shishmanov объркал съм се на ръчната беше с "P" колкото до датчика за спирачките мисля че го има само на моделите с ABS a ако има там проблем святка абееса до колкото знам.Даваи повече инфо за колата и колегите ше помагат.Ще добавя и в името на темата за твоя проблем дано намериш разрешение.
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
Re: акумулатора и гонг/удивителна на таблото
пичове, не мен не ми свети нищо по таблото обаче няколко пъти ми се е случвало както си карам и да ми изпиука тоя гонг по 3 пъти и толкова
и освен това може ли да ми дава някаде накъсо пищялката на гонга, щото от време на време в колата се чува тих звук(като тоя който се чува когато си пуснал радиото а няма станция), спирам сд-то и пак, гася колата, ама тва си продължава да бучи.

и освен това може ли да ми дава някаде накъсо пищялката на гонга, щото от време на време в колата се чува тих звук(като тоя който се чува когато си пуснал радиото а няма станция), спирам сд-то и пак, гася колата, ама тва си продължава да бучи.

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Айде сега от начало:
1. Кога гонга сигнализира?
2. С какъв борд сте?
По принцип гонга винаги сигнализира след закачване на акумулатор... казва: "МОЛЯ СВЕРЕТЕ МЕ...". Гонга бие с друг тон, когато температурата е +3 градуса и надолу - предупреждава за евентуално заледяване. Гонга бие при голям борд и при още 8-10 случая. Как някой да Ви каже защо, след като няма "инфо".....
1. Кога гонга сигнализира?
2. С какъв борд сте?
По принцип гонга винаги сигнализира след закачване на акумулатор... казва: "МОЛЯ СВЕРЕТЕ МЕ...". Гонга бие с друг тон, когато температурата е +3 градуса и надолу - предупреждава за евентуално заледяване. Гонга бие при голям борд и при още 8-10 случая. Как някой да Ви каже защо, след като няма "инфо".....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
D_U_D_E_ написа:освен това може ли да ми дава някаде накъсо пищялката на гонга, щото от време на време в колата се чува тих звук(като тоя който се чува когато си пуснал радиото а няма станция), спирам сд-то и пак, гася колата, ама тва си продължава да бучи.![]()
![]()
Сигурен ли си, че това съскане идва от гонга? Щото може да чуваш замърсеното вентилаторче зад врътките на парното. Понякога си върти и след като извадиш ключа.

12 мнения
• Страница 1 от 1