проблем с ключа на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с ключа на Е46

Мнение от BMW-evo » 26 Май 2010, 11:59

Здравейте!
Имам проблем с ключа на е46 (новия ключ) спря да заключва и отключва?Разгледах темите как се сменя батерията,но мисля ,че преди бях намерил тема,че сами се зареждат ,но не мога да открия темата.Някой ако може да ми помогне да пише.Нещо ставаше въпрос на контакт задаржаш,натискаш 3-пъти,но какво беше не сик спомням?

Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: проблем с ключа на Е46

Мнение от Rosendo » 26 Май 2010, 15:28

Здравей Колега,
действително ключа на БМВ-то е със батерия,която не се сменя а се зарежда докато ключа е поставен на контакта и за това се препоръчва да се използват резервните ключове ако иам такива поне веднъж годишно. Има обаче вариянт ако си изпускал ключа да се е скъсала спойка вътре и в този случай отварянето е неизбежно.Скоро имаше тема за това как се отваря ключа,но после трябва да го лепиш.
Имаше също и начин за синхронизиране на ключа и ако се се лъжа се поставя ключа на позиция II в контакта и се натиска еднократно един от бутоните за закл. или откл. и колата трябва да отговори с заключване и отключване на вратите. Провери все пак и се консултирай с още някой,защото аз лично не съм го правил никога.
Успех и се надявам да съм бил полезен!!

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-evo » 27 Май 2010, 15:54

Благодаря колега ,ще пробва и ще пиша,но това отваряне трябва да стане само с чупене ,защото е капсулован.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 27 Май 2010, 19:58

Колега, ето тук колегата Дани е обяснил доста по подробно как става синхронизацият ана ключа

Публикувано на: 25 Мар 2010, 16:54 Заглавие: Re: Проблем с ключа е46

кандидат ентусиаст .... Влизаш в колата, вкарваш ключа в контакта, като преди да завъртиш натискаш копчето за заключване и го задържаш докато дадеш на контакт, чакаш няколко секунди без да пускаш бутона. Връщаш отново ключа за да го извадиш от контакта и през цялото време не пускаш бутона за заклюяване, след това натискаш три пъти бутона за отключване, и яак при третото натискане пускаш и двата бутона. Би трябвало колата да се заключи и отключи при тази операция и ключа да работи. Само не забравяй да го направиш при затворени врати, и от момента в който вкараш ключа в контакта до третото натискане на отключващия бутон не трябва да пускаш копчето за заключване.
Ако нещо не ме разбра ми се обади. 0886309000 Дани.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Колъо
Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
Детайли за колата: lowrider

Мнение от fozio » 27 Май 2010, 23:43

По този начин описан от колегата по горе нестава даже ми се деактивира и 1'вия ключ сега какво трябва да направя ???

ПП.Хоп,Хоп стана благодарение на колегата "LSFC" ми се оправиха и двата ключа значи стъпките са следните

1. Вземате и двата ключа, работещия и неработещия.
2. Влизате в автомобила и затваряте вратите.
3. За кратко (макс 5 секунди) вкарвате единия ключ и завъртате запалването до позиция 2 (без да е нужно палите колата)НАТИСКАТЕ И ЗАДЪРЖАТЕ "UNLOCK" бутона И ТОГАВА ВАДИТЕ КЛЮЧА БЕЗ ДА ПУСКАТЕ "UNLOCK" бутона
4. натискате три пъти бутона "Lock" в рамките на 10 сек
5. Пускате бутона "Unlock". Лампичката на ключа започва да мига за около 10 сек.
6. Централното заключване се активира и деактивира заключването на всички врати за да покаже, че процеса на инициализация е бил успешен.
7. Сега бързо вземате другия ключ. Натискате и задържате "Unlock" бутона и същевременно натискате 3 пъти бутона "Lock" в рамките на 10сек.(втория ключ не е нужно да се поставя на контакт )
8. Пускате бутона "Unlock".
9. Централното заключване активира и деактивира заключването на всички врати, за да покаже, че инициализацията е успешна.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-evo » 28 Май 2010, 20:11

нестава и така,отворих ключа и не беше разкачено нищо,батерията има ток,може ли да не се обучава ако машинките на вратите ми са развалени?(т.е. не свети ,че е отворена вратата) и как изведнъж ,като съм карал две години с този ключ да спре да заключва и итключва,каде мога да се обарна да ми помогнат?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 28 Май 2010, 23:16

Здравей,
имаше една друга тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=93932 където като причина за този проблем е изтъкната платката със релетата за заключване и отключване.При всички случаи тези електрически проблеми със налучване е малко вероятно да се разрешат.Аз лично те съветвам да потърсиш някой които може да ти направи свястна диагностика.Тук във форума има колеги,които са доста компетентни,а разполагат и със необходимата апаратура.Всичко зависи разбира се и от кой град си и къде ще ти е най близо да отидеш на диагностика.
Успех и като разкриеш мистерията пиши къде е бил проблема!
Поздрави

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-evo » 30 Май 2010, 13:03

някой да предложи при кой да отида,пловдив ми е близко и стара загора.

БЛАГОДАРЯ!

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-evo » 30 Май 2010, 13:05

А да поясня с другия ключ си отключвам (работи централното)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 02 Юни 2010, 21:55

fozio написа:По този начин описан от колегата по горе нестава даже ми се деактивира и 1'вия ключ сега какво трябва да направя ???

ПП.Хоп,Хоп стана благодарение на колегата "LSFC" ми се оправиха и двата ключа значи стъпките са следните

1. Вземате и двата ключа, работещия и неработещия.
2. Влизате в автомобила и затваряте вратите.
3. За кратко (макс 5 секунди) вкарвате единия ключ и завъртате запалването до позиция 2 (без да е нужно палите колата)НАТИСКАТЕ И ЗАДЪРЖАТЕ "UNLOCK" бутона И ТОГАВА ВАДИТЕ КЛЮЧА БЕЗ ДА ПУСКАТЕ "UNLOCK" бутона
4. натискате три пъти бутона "Lock" в рамките на 10 сек
5. Пускате бутона "Unlock". Лампичката на ключа започва да мига за около 10 сек.
6. Централното заключване се активира и деактивира заключването на всички врати за да покаже, че процеса на инициализация е бил успешен.
7. Сега бързо вземате другия ключ. Натискате и задържате "Unlock" бутона и същевременно натискате 3 пъти бутона "Lock" в рамките на 10сек.(втория ключ не е нужно да се поставя на контакт )
8. Пускате бутона "Unlock".
9. Централното заключване активира и деактивира заключването на всички врати, за да покаже, че инициализацията е успешна.

Мерси колега ! И аз имах същия проблем с втория мастър ключ :mhihi:
Аз съм от София и ходих до симпатягите от Дару Кар , където ми обясниха, че диагностиката струва "към 100тина лева" , а най-вероятно ключа е заминал (300лв. нов) и тъй като споменах, че все пак имам пластмасовия (Walllet key) ми пожелаха безавариен път .... НО след като направих всичко от 1 до 9 не-палещия ми 2ри ключ проработи за сметка на 1вия, който допреди това беше ток и жица :help: Пояснявам - с него сега мога да паля, но не ми задейства алармата и централното ... --- P.S Проблемът е решен - явно съм се бавил докато програмирам 2рия ключ, така че наистина трябва да е под ръка . Още веднъж благодаря ! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 04 Юни 2010, 10:15

BMW-evo написа:А да поясня с другия ключ си отключвам (работи централното)

колега не се плаши, и при мен беше същия проблем!
Купих си колата с един работещ ключ, но ме дразнеше това и реших да го синхронизирам и втория, и какво стана, като се опитвах разхронизирах и работещия :dummy:
Бях се шашнал и аз като тебе, бе какво става, що не работи и тъй на татък :dunno:
Обаче работата е, че трябва да го синхронизираш точно както са ти описали колегите, ще стане просто се иска много опити, не е и нужно да са двата ключа в тебе, става и един по-един :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 04 Юни 2010, 10:31

Малко офтопик........
дано колегата не се сърди, че ползвам темата му, но моя вторият от трите ключа само отключва и дава контакт без да пали колата.
Отворих го, замерих му батерията жива си беше. Въпреки всичко я смених с друга и пак не пали с него.
Какво трябва да направя ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Юни 2010, 10:51

Чипа/трансмитера към ЕWS-а липсва, не работи или не е е синхронизиран
Не говорим за обучението на ключа към централното а за синхронизация с ЕWS-а (имобилайзера)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Юни 2010, 11:08

tsb_bg написа:Чипа/трансмитера към ЕWS-а липсва, не работи или не е е синхронизиран
Не говорим за обучението на ключа към централното а за синхронизация с ЕWS-а (имобилайзера)

Което всъщност е сериозна предпоставка колата да хване крака някой ден...колегата да се стресне малко и да ходи да види за какво иде реч, за да се отстрани проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 06 Юни 2010, 14:50

Днес реших да сваля въпросната платка с релетата и да я занеса в Пулсатор но като я свалих с учудване видях че имам 4 релете :shock: :mhihi: и се чудя за какво са - мисля че е заради това че съм с 4 ел. стъкла ама не съм на 100% сигура ..

Въпроса е дали да ги сменя и 4те ... :roll: или само тези отляво които са :dunno:

ето :

Изображение
Изображение Изображение

Следваща

Назад към E46