15в40 на м50б20?
Модератор: Технически модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: 15в40 на м50б20?
TheKiller написа:Е какво ме хванахте за на старшия Москвето!?!
Писах че го кара с 5W40,което е пълна синтетика!
Кое ви е смешното не мога да разбера?!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ти ме уби тотално колега
![]()
![]()
Колеги какво скачате и ми се зъбите,просто попитах,бивало икономия и т.н. Като сте толкова големи баровци и давате по 200-300лв за масло що не карате е60?
п.с. взех бмв масло 10в40
Не бе симпатяга!
За тоз двиг има препоръки!
Препоръката е от полу-,нагоре!
Дадох ти пример,че даже на татко Москвича се кара със синтетика!
Просто за твое добро!
Все пак има и масло 20W50,амаааа нали се сещаш за ко иде реч!
Ето какво казва Vivid-a!
Само Европа:
Моторно масло SAE 0W-X BMW Longlife-04 Всички температури
Моторно масло SAE 5W-X BMW Longlife-04 Всички температури
Световен:
Моторно масло SAE 0W-X BMW Longlife-01 Всички температури
Моторно масло SAE 5W-X BMW Longlife-01 Всички температури
Моторно масло SAE 0W-40 ACEA A3 Всички температури
Моторно масло SAE 5W-30/5W-40 ACEA A3 Всички температури
Моторно масло SAE 5W-40 API SJ, EC Всички температури
Моторно масло SAE 10W-40 API SJ, EC От -20 °C до 20 °C
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
има тонове литература по този въпрос, тук и в останалото интернет пространство. Само в този подфорум през две седмици се пуска нова тема с някакво питане за маслата...
Всеки си решава сам какво да слага.
Който иска да се радва на колата си максимално дълго и моторът му да мърка като гладен тигър си проверява литературата и джоба и слага най-доброто, което може да си позволи.
Който смята да кара колата 20-30 000 км и да я продаде, ако иска може и М10Д да бухне, все ще изкара толкова, пък другия собственик да му мисли...
Накратко: На въпроса "става ли?", отговорът е "става!".
Поздрави,
Д
Всеки си решава сам какво да слага.
Който иска да се радва на колата си максимално дълго и моторът му да мърка като гладен тигър си проверява литературата и джоба и слага най-доброто, което може да си позволи.
Който смята да кара колата 20-30 000 км и да я продаде, ако иска може и М10Д да бухне, все ще изкара толкова, пък другия собственик да му мисли...

Накратко: На въпроса "става ли?", отговорът е "става!".
Поздрави,
Д

- ddddk
- ентусиаст
-
Искам нещо допълнително да вметна.
Относно маслото 20/50 и другите подобни широкообхватни.
Те са като всесезонните гуми: има ги, предлагат се, стават, вършат работа, ама ни зиме, ни лете се държат като сезонните...
Поздрави,
Д
Относно маслото 20/50 и другите подобни широкообхватни.
Те са като всесезонните гуми: има ги, предлагат се, стават, вършат работа, ама ни зиме, ни лете се държат като сезонните...
Поздрави,
Д

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Stanchev написа:щото маслото на Е60 идва по-скъпо

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
много са ми странни някои хора .. значи чичо италианец сипвал квито лайна намери ,сменял на 40-50к я сменял я позабравял ,и като я купите на 12-14 години и 300-400к тая кола и като почнете ама само с пълна синтетика ,да бил мъркал като тигър двигателя ,ама малко го погорявал ама няма нищо ,ще ме уморите от смях заклевам се 

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Alexi, толкова си прав, че не знам как пишеш без да сядаш на стола!!!!!!!
Правилото е просто- тряа да има масло вътре, на старите мотори няма значение кво. Все ще е по-добро от разработеното през 1980 година.....
Добре го каза момче! 

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Абсолютно съгласен с последните 2 мнения по темата. Тея мотори станали на по половин милион км, нито знаете преди това как и с какво масло са карани, а сега давате луди пари за пълни синтетики от най-висок клас...
Моята 520-ка в момента е с I.G.A.T 10W40 - 10-на лева му е литъра и повдигачи не се чуват нито на студен, нито на загрял мотор, дори след ръчкане до 6000-6500 оборота.
Преди няколко години баща ми на неговата дизелова е34-ка имаше повредена семеринга на коляновия вал вследствие на което колата губеше много масло и доливаше яката. Съответно беше пълен абсурд да "долива" скъпи синтетики и какво мислите доливаше? - ПРИСТА ЛИДЕР! Кара така 5-6 000 км докато смени семерингата, а работата на мотора със скапаната приста(хич не го обичам това масло) не само че не се влоши, а не се промени изобщо, моторчето си мъркаше. После като смени семерингата разбра че няма смисъл да се ръси за скъпи синтетики и сега си сипва разни масълца от сорта на Q8 10В40 наливно и вече сигурно над 50 000км така и моторчето все още си мърка.
Вие сами си правете сметката, но на 20 годишен двигател на половин милион да му слагаш пълна синтетика от 30лв литъра е като да даваш шоколад на магарето - пак ще го яде, ама няма смисъл.
Моята 520-ка в момента е с I.G.A.T 10W40 - 10-на лева му е литъра и повдигачи не се чуват нито на студен, нито на загрял мотор, дори след ръчкане до 6000-6500 оборота.
Преди няколко години баща ми на неговата дизелова е34-ка имаше повредена семеринга на коляновия вал вследствие на което колата губеше много масло и доливаше яката. Съответно беше пълен абсурд да "долива" скъпи синтетики и какво мислите доливаше? - ПРИСТА ЛИДЕР! Кара така 5-6 000 км докато смени семерингата, а работата на мотора със скапаната приста(хич не го обичам това масло) не само че не се влоши, а не се промени изобщо, моторчето си мъркаше. После като смени семерингата разбра че няма смисъл да се ръси за скъпи синтетики и сега си сипва разни масълца от сорта на Q8 10В40 наливно и вече сигурно над 50 000км така и моторчето все още си мърка.
Вие сами си правете сметката, но на 20 годишен двигател на половин милион да му слагаш пълна синтетика от 30лв литъра е като да даваш шоколад на магарето - пак ще го яде, ама няма смисъл.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
аз скоро ще сменям масло, някой ако иска може да му го дам, все ще изкара още едни 10-15 хиляди
масло е да го еба

- gog_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пасатор с турбо..
- Мечтае да кара: самолет
Alexi написа:много са ми странни някои хора .. значи чичо италианец сипвал квито лайна намери ,сменял на 40-50к я сменял я позабравял ,и като я купите на 12-14 години и 300-400к тая кола и като почнете ама само с пълна синтетика ,да бил мъркал като тигър двигателя ,ама малко го погорявал ама няма нищо ,ще ме уморите от смях заклевам се

не става само с БМВ....трябва и акъл...
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Момчета, искам да ви помоля за едно: преди да пуснете тема с поредния проблем се сетете какви глупости сте написали тук

- ddddk
- ентусиаст
-
Аз затова, колеги, по-горе написах: "На въпроса става ли отговорът е става".
Какво искате повече? Ако щеш и отпадъчно масло от трактор си сложи, твоя работа... хич ми е през оная...
Моята кола е супер амортизирана, ще се разпадне, всичките и лигочи текат от всякъде, клапаните се чуват от две пресечки, Корса ме тегли на баир и прочие... картинката е ясна, ама съм си сложил масло за Йем-ка
и си го сменям на 8К и антифриза ми е скъп и него го сменям и всички други течности... най-скъпото и го сменям както пише в книгата...
Защо? Еми, щот ми е кеф!
От де на къде някой ще ми кажва какво масло да слагам на моя мотор... щото бил стар... човека пита - аз споделих опит... акъл не давам!!!
Да не попадаш на "майстор" със знанията и капацитета на колегите с постовете по-горе...
Абе що им сменяте и гумите на тея морги... ръгай със старите, нищо и няма... те новите гуми по-скъпи от колата... таковал съм я в талигата, пари ше давам за нея...
...
Поздрави,
Д
П.П. време е да ме модерират май...
Какво искате повече? Ако щеш и отпадъчно масло от трактор си сложи, твоя работа... хич ми е през оная...
Моята кола е супер амортизирана, ще се разпадне, всичките и лигочи текат от всякъде, клапаните се чуват от две пресечки, Корса ме тегли на баир и прочие... картинката е ясна, ама съм си сложил масло за Йем-ка

Защо? Еми, щот ми е кеф!
От де на къде някой ще ми кажва какво масло да слагам на моя мотор... щото бил стар... човека пита - аз споделих опит... акъл не давам!!!
Да не попадаш на "майстор" със знанията и капацитета на колегите с постовете по-горе...
Абе що им сменяте и гумите на тея морги... ръгай със старите, нищо и няма... те новите гуми по-скъпи от колата... таковал съм я в талигата, пари ше давам за нея...
...
Поздрави,
Д
П.П. време е да ме модерират май...

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Първата Е34 М20В25 я взех на 120К и до 200К я карах като експериментирах с какви ли не елитни масла-синтетики,полусинтетики,10W,5W,15W,бях взимал някаква Формула 1 на Мобил по 29лв литъра.Тогава пътувах много на дълги разстояния със 190-200км/h повече от час с тая скорост.Едно масло ставаше течно и изчезваше,друго ставаше като грес по пръчката,клапаните тропаха,накрая ми писна и взех нещо съвсем просто и евтино -минерално 20W50 на Valvoline.За мен това се оказа перфектното масло-от 200К до около 900К и през лятото и през зимата карах колата само с това масло без никакви проблеми по двигателя.
Така ,че не отричайте този вискозитетен клас-ако карате сериозно колата може би е перфектният,но друго си е да кажеш сложих синтетика 0W.

Така ,че не отричайте този вискозитетен клас-ако карате сериозно колата може би е перфектният,но друго си е да кажеш сложих синтетика 0W.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
zvetiko написа:Първата Е34 М20В25 я взех на 120К и до 200К я карах като експериментирах с какви ли не елитни масла-синтетики,полусинтетики,10W,5W,15W,бях взимал някаква Формула 1 на Мобил по 29лв литъра.Тогава пътувах много на дълги разстояния със 190-200км/h повече от час с тая скорост.Едно масло ставаше течно и изчезваше,друго ставаше като грес по пръчката,клапаните тропаха,накрая ми писна и взех нещо съвсем просто и евтино -минерално 20W50 на Valvoline.За мен това се оказа перфектното масло-от 200К до около 900К и през лятото и през зимата карах колата само с това масло без никакви проблеми по двигателя.![]()
ти не си в час с това 20в50 през зимата, чак е смешно

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Масло !?!?!
Колега здравей.
Гледам темите за маслото и съвсем се обърках...заклевам се нз какво масло да сложа.
Колата я купих със мотол 8100 5-40 синтетика.След 15 000 изгори 1.5л масло.сега вече е за смяна маслото.Но нз какво да сипя мотола ми се вижда прекалено скъм за моя джоб.И зн какво да сипна .Нищо не тропа нищо не чука по мотора.Моляте за савет като по опитен от мен в сферата на тези коли.Мотора е М50В25.
Гледам темите за маслото и съвсем се обърках...заклевам се нз какво масло да сложа.
Колата я купих със мотол 8100 5-40 синтетика.След 15 000 изгори 1.5л масло.сега вече е за смяна маслото.Но нз какво да сипя мотола ми се вижда прекалено скъм за моя джоб.И зн какво да сипна .Нищо не тропа нищо не чука по мотора.Моляте за савет като по опитен от мен в сферата на тези коли.Мотора е М50В25.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Re: Масло !?!?!
Castrol Edge 10w-60 - скъпо, но качественоBABHOMED написа:Колега здравей.

55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4