Пусти фарове ...
Модератор: Технически модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Пусти фарове ...
Penchev написа:п.с. Стоянчо , не мога да пращам рефлекторите в стрелча ,защото са адски стопени от някой вампир дето е карал на 100 ватаАко поне бяха в цялост щях за 300 лв да си купя само стъклата нови и оригинални
Георги Пенчев
Обади им се и поговори, може и това да успеят да излекуват

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Penchev написа:Писна ми с тоя ксенон защото постоянно нещо става , последно в чужбина като ми загасна единия фар щях да полудея защото там няма от къде да си купя част ей така на път.
Добре де, ксеноните не са ли плъг енд плей т.е. винаги можеш бързо и лесно да си свържеш стандартната схема с халогенна крушка дори и на път, стига да имаш крушка де

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Това е абсолютната истина, рефлектор през Стрелча и китайски ксенон за 70лв
Брат ми, преди да си продаде е34-та караше с някви крушки, маркови +нещо си, на цената на ксенона който си купихме, а разликата в полза на китайците беше голяма.
ПП.Ей някой развали бизнеса в Стрелча. Преди 3-4 години като пращах моите (от е34) оня вика по телефона " 5лв за халоген и 10лв за фар" примерно, а рефлекторите са си големи като на халогени и бизнеса стана. После минаха още няколко, а сега научавам, че ги таксуват за фарове. Та като питате за цена, ако пращате, пробвайте като халогени.

Брат ми, преди да си продаде е34-та караше с някви крушки, маркови +нещо си, на цената на ксенона който си купихме, а разликата в полза на китайците беше голяма.
ПП.Ей някой развали бизнеса в Стрелча. Преди 3-4 години като пращах моите (от е34) оня вика по телефона " 5лв за халоген и 10лв за фар" примерно, а рефлекторите са си големи като на халогени и бизнеса стана. После минаха още няколко, а сега научавам, че ги таксуват за фарове. Та като питате за цена, ако пращате, пробвайте като халогени.
- Milcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti
Здравейте.
Сега се сещам нещо. На E30-ката не бяхме доволни от късите ('94 с лупи). Отваряйки левия, да видим може ли нещо да се направи, целия рефлектор беше счупен и махнат умишлено от нас. Според мен вследствие на това светеше дори малко по-добре.
Ето снимки. Тук левия фар е изцяло без рефлектор, а десния в оригинален вид.

Логично последва това...

Не съветвам никого да си чупи рефлекторите, а просто споделям впечатленията си.
Penchev написа:...но късите светят точно колкото със старите ,които забележете няма почти покритие на рефлекторите...
Георги Пенчев
Сега се сещам нещо. На E30-ката не бяхме доволни от късите ('94 с лупи). Отваряйки левия, да видим може ли нещо да се направи, целия рефлектор беше счупен и махнат умишлено от нас. Според мен вследствие на това светеше дори малко по-добре.

Логично последва това...

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Milcho написа:Здравейте.
Логично последва това...
Сори колега, ама това "решение" и 5 минути не бих го използвал, защото хората отсреща ще си помислят че направо виждат дедо Боже на края на тунела, с тези фарове. Ако знаеш колко много бели могат да станат от заслепяване, просто ти е бедна фантазията.
Има един колега които е падал в коритото на река, дълбото към 4-5м защото точно един такъв красавец го е заслепил. Познай после дали колата е ставала за нещо.

- Milcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti
_65536_kb_sec_ написа:....
Сори колега, ама това "решение" и 5 минути не бих го използвал, защото хората отсреща ще си помислят че направо виждат дедо Боже на края на тунела, с тези фарове. Ако знаеш колко много бели могат да станат от заслепяване, просто ти е бедна фантазията.
Има един колега които е падал в коритото на река, дълбото към 4-5м защото точно един такъв красавец го е заслепил. Познай после дали колата е ставала за нещо.
В случая, който ми давате за пример заслепяващата кола е била E30 без рефлектори на фаровете?
Не съм забелязал по никакав начин да се разсейва повече светлината. Фаровете си светеха на черти както си му е реда. И не се сещам за нито един път някой да ми е присветнал, че го заслепявам...
Пак искам да подчертая - никого не карам да прави това.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Milcho написа:......................
Тва дет сте го счупили не е рефлектор, а бленда, която пуска светлината само през лупата.
Едва ли нещо се е подобрило освен разсеяна светлина.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
По темата за Depo-то!
Имам една Б4-ка,и поради факта че някой не беше сложил капачето на десният фар,на същият рефлектора беше станал на нищо!
Купих си едни фарчета на Depo,и да ви кажа че си светят толкоз добре и съм толкоз доволен,че повече здраве му кажи!
Единственият проблем беше,че на габаритите крушките вместо с цокъл,са без!
И толкоз!
Просто явно си има различни партиди?!
Имам една Б4-ка,и поради факта че някой не беше сложил капачето на десният фар,на същият рефлектора беше станал на нищо!
Купих си едни фарчета на Depo,и да ви кажа че си светят толкоз добре и съм толкоз доволен,че повече здраве му кажи!
Единственият проблем беше,че на габаритите крушките вместо с цокъл,са без!
И толкоз!
Просто явно си има различни партиди?!

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
BULL3T написа:pesho написа:Единственото предимство на Депо е цената. При мен разликата между Хела със стопен
рефлектор и чисто ново Депо беше мега минимална.
Така така,караите с депо да ви видя после дали няма да ревете. Това че някой от вас са уцелили читави броики,не значи че депо са добри фарове. Аз си взех за фокуса такива преди година,сложих им ксенон и се разтопи рефлектора.Маде ин шина брат ми!
![]()
Хела и бош тва е.
Мамооооо..... как успя да ги разтопиш с ксенон

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
predel написа:BULL3T написа:pesho написа:Единственото предимство на Депо е цената. При мен разликата между Хела със стопен
рефлектор и чисто ново Депо беше мега минимална.
Така така,караите с депо да ви видя после дали няма да ревете. Това че някой от вас са уцелили читави броики,не значи че депо са добри фарове. Аз си взех за фокуса такива преди година,сложих им ксенон и се разтопи рефлектора.Маде ин шина брат ми!
![]()
Хела и бош тва е.
Мамооооо..... как успя да ги разтопиш с ксенонАз карам от близо 3 години с депо, разбира се че не са като оригиналните, и си искат някаква потдръжка (триене на прах например) но иначе нямам забележки... а за стопяването - много слабо греят ксеноните за да се стопят рефлекторите .... Между впрочем единя ми дълъг фар около 4 месеца беше развъдник за рибки и пак си е читав....
Валери , успял е , как нема да успее , фара китайски , ама ксенона сигур е 255вата - още по китайски

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
ПОказвам снимки на 2те ми е34 ,едната с ново ДЕПо и ксенон , другата с оригинална 15 годишна Хела с обикновени крушки филипс .
Бяха заменени с ксенон , има положителна разлика , но не е като нов фар .

Бяха заменени с ксенон , има положителна разлика , но не е като нов фар .

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
"Глупавото" Депо му направили и разглобяема капачка да си монтираш кат човек ксенона . Мислят китайците един за друг

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Може би има значение, че моето "депо" не е Китайче, а е от Малайзия..... незнам... 

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
predel написа:Може би има значение, че моето "депо" не е Китайче, а е от Малайзия..... незнам...
Абе щом яде само ориз , мани го

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
е тва е онагледяваща снимка 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче