Гърмежи от 25-та ми
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Re: Гърмежи от 25-та ми
Alexbmw написа:Защо се захващате всички за тая сонда???? проблема не може да е в нея
я се обоснови че и аз имам много сходен проблем и все си мисля не е от сондата ама като неразбирам нищо да питам

П.П. автора случайно маслото да ти се струва неестествено рядко и да понамерисва на бензин ?
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
brankovv написа:Alexbmw написа:Защо се захващате всички за тая сонда???? проблема не може да е в нея
я се обоснови че и аз имам много сходен проблем и все си мисля не е от сондата ама като неразбирам нищо да питам)
П.П. автора случайно маслото да ти се струва неестествено рядко и да понамерисва на бензин ?
От сондата не може колата да не работи на всички цилиндри !!!
Alexbmw написа:brankovv написа:Alexbmw написа:Защо се захващате всички за тая сонда???? проблема не може да е в нея
я се обоснови че и аз имам много сходен проблем и все си мисля не е от сондата ама като неразбирам нищо да питам)
От сондата не може колата да не работи на всички цилиндри !!!
И аз това казвам и го знам от практика върху мойта кола със същия двигател.
Колега не чеши клавиатурата ами виж Центровката

- power of bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дифа да вие...
центовката е 6+,вчера гледах белезите на кол. вал и разпределителния,всичко е нормално
днес ще сваля дюзите,защото преди да купя резервоар стария беше мазало в него,яко ръжди и от бенз. филтър излизаше кафяв,мътен бензин,макар че беше нов и има голяма вероятност тогава да съм запушил някоя дюза
днес ще сваля дюзите,защото преди да купя резервоар стария беше мазало в него,яко ръжди и от бенз. филтър излизаше кафяв,мътен бензин,макар че беше нов и има голяма вероятност тогава да съм запушил някоя дюза
Ако БМВ е религия,то Е30 е икона!
- power of bmw
- кандидат ентусиаст
-
Така-ето какво се получи,но първо ще започна с малка предистория:
Когато сложихме двигателя и дадох на контакт изпуши кабела от 20-ти пин на буксата,който в последствие разбрах,че е за АБС-а,какъвто аз нямам,но на 20-ти пин на моята букса,която отива към таблото имам мабел който е със кафяв цвят а този от инсталацията на двигатела е жълто червен.Та този кабел(жълто-червения) се постопи и аз го отрязах.А ето какво видях днес като свалих дюзите .Значи палейки колата със разкачени всмукатели и гледайки дали някоя дюза за съмнителна ,видях че и 6-те дюзи пръскат гориво едновременно и мисля че това не е наред,според мен трябва да има определен ред в който да работят дюзите.Предполагам че след стопяването на жълто-червения кабел,за който разказах по-горе,покрай него може да има засегнат някой друг и да дава нещо на късо,което да води до работата и на 6-те дюзи едновременно...Сега е ващо мнение
Когато сложихме двигателя и дадох на контакт изпуши кабела от 20-ти пин на буксата,който в последствие разбрах,че е за АБС-а,какъвто аз нямам,но на 20-ти пин на моята букса,която отива към таблото имам мабел който е със кафяв цвят а този от инсталацията на двигатела е жълто червен.Та този кабел(жълто-червения) се постопи и аз го отрязах.А ето какво видях днес като свалих дюзите .Значи палейки колата със разкачени всмукатели и гледайки дали някоя дюза за съмнителна ,видях че и 6-те дюзи пръскат гориво едновременно и мисля че това не е наред,според мен трябва да има определен ред в който да работят дюзите.Предполагам че след стопяването на жълто-червения кабел,за който разказах по-горе,покрай него може да има засегнат някой друг и да дава нещо на късо,което да води до работата и на 6-те дюзи едновременно...Сега е ващо мнение

- power of bmw
- кандидат ентусиаст
-
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Принципно има такава схема за подаването на горивото и се казва фулгруп, при нея всички дюзи пръскат едновременно, обаче дали на М20 работят в този режим не знам, ако поразръчкаш из нета предполагам че пише как работят 

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Не са ли 3+3?

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- power of bmw
- кандидат ентусиаст
-
[quote="ivantchoG"]Не са ли 3+3?
[/quote
ааааре ново двайсе

ааааре ново двайсе

Виж 12-ти и 24-ти пин на ЕКУ-то дали не са вързани на едно някъде...
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- power of bmw
- кандидат ентусиаст
-
е как работи тази система ве,не се ли дави колата как ще пръскат и 6-те едновременно,няма ли ред на впръскване според работата на буталото
- Lenco
- Старши скрапер
-
power of bmw написа:е как работи тази система ве,не се ли дави колата как ще пръскат и 6-те едновременно,няма ли ред на впръскване според работата на буталото
Ти благодари, че не е от варианта дет има 3 бобини и фърлят искра на по два цилиндъра едновременно, тогава шока е още по-голям.
- power of bmw
- кандидат ентусиаст
-
Някой няма ли поне с 2 реда да обясни как работи тази система(фул груп или 3+3),че нещо не виждам смисъл от нея
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3