Проблем палене 318 тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече не кара такива талиги
Проблем палене 318 тдс
Колеги до сега никога не ми е правило така - като завъртя ключа да паля, и стрелката на оборотомера започва да играе докато колата не запали. Преди на студен двигател палеше от раз, а сега доста се чуди докато запали. Колата е 318 тдс. навън е топло, всички филтри са сменени преди 2000 км така че тези неща отпадат, акумулатора също си е наред. Някакви идеи?
- vaskess
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318tds Touring , e46 330xd Touring
Re: Проблем палене 318 тдс
колега провери дали имаш теч от маркучите за обратна нафта,макар,че може и да е нещо друго защото казваш,че оборотомера скача.....все пак успех 

- ventostz
- кандидат ентусиаст
-

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
ventostz написа::yes: имах теч, и смених маркучето, след което 1-2 дена не правеше така, но пак започна, ходих на сервиз и ми казаха че от самата дюза било, и днес я правеха, 70 лева, и вече не тече нафта, но паленето е същото, стрелката на оборотомера играе като луда, и въртя на стартер около 5 секунди докато запали, някакви идеи? или пак да сменя маркуча.. знам ли
А подгревните свещи как са колега?Някои гледал ли ги е ?Релето дали работи адекватно ,че на малкия мотор то е консуматив.Гориво може да врьща сьщо,сложете 1 невьзвратен клапан преди ГНП
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
ventostz написа::yes: имах теч, и смених маркучето, след което 1-2 дена не правеше така, но пак започна, ходих на сервиз и ми казаха че от самата дюза било, и днес я правеха, 70 лева, и вече не тече нафта, но паленето е същото, стрелката на оборотомера играе като луда, и въртя на стартер около 5 секунди докато запали, някакви идеи? или пак да сменя маркуча.. знам ли
мисля че е веригата и при мен беше така преди дадоха ми малко аванс и пали от раз но ще ти го оправят това временно
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
не не не колеги, не е нито свещи - сменени са 4 нови бош, нито веригата, до преди седмица палеше нормално
сега слезах да я пробвам, като си бях приготвил и маркучле да го сменя, на студен двигател запали от раз, вдигнах я до работна температура и пробвах пак да запаля, така 3-4 пъти, само леко помръдваше стрелката на оборотомера, и от сутринта до сега няма никакъв теч, проблема беше сутринта като я взимах от сервиза, палеше по същия начин както преди да оправят дюзата, сега ще видим и утре как ще запали..

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
При мен стрелките на таблото играеха, когато акумулатора беше паднал - замери го.
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
И при мене се е случвало при по слаб акумулатор да ми играе стрелката на оборотомера.И релето на генератора ми държеше заряд от около 13 волта .Смених релето и се оправи .Провери си зареждането.vanci88 написа:При мен стрелките на таблото играеха, когато акумулатора беше паднал - замери го.
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
колеги, вчера и днес цял ден проблем нямах с паленето, сега обаче пак го направи тоя номер, завъртях да паля, и стрелката на оборотомера взе да играе нагоре надолу, другото което забелязах е, че ми светна една лампа - нещо като инжекция разпръскваща гориво отпред, след като тя светна, спрях да въртя на стартер и пробвах пак и запали от раз
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
ventostz написа:колеги, вчера и днес цял ден проблем нямах с паленето, сега обаче пак го направи тоя номер, завъртях да паля, и стрелката на оборотомера взе да играе нагоре надолу, другото което забелязах е, че ми светна една лампа - нещо като инжекция разпръскваща гориво отпред, след като тя светна, спрях да въртя на стартер и пробвах пак и запали от раз
Работата отива маи на датчик кол.вал.Иди направи диагностика
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
presko79 написа:ventostz написа:колеги, вчера и днес цял ден проблем нямах с паленето, сега обаче пак го направи тоя номер, завъртях да паля, и стрелката на оборотомера взе да играе нагоре надолу, другото което забелязах е, че ми светна една лампа - нещо като инжекция разпръскваща гориво отпред, след като тя светна, спрях да въртя на стартер и пробвах пак и запали от раз
Работата отива маи на датчик кол.вал.Иди направи диагностика
колега правих диагностика на колата, беше отчело някакъв проблем с датчика на коляновия вал, може ли от него да е проблема? взе да става все по лошо, и по-трудно да пали.. и някаква идея колко струва този датчик?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
При неправилно горивовпрьскване,ТДС-ките записват грешки в датчика на коляновия вал/обер дюзата.
Датчика на коляновия вал рядко дефектира,това е обикновен магнитоелектричен датчик сьс стоиност около 1000 (статично)ома. Извади му буксата и премери м/у 2 и 3 краче какво дава ,свери данните в аутодата за по сигурно.Ако на 100% излезе от него проблема разварти се из подфорум продава и вземи един на старо.
Но наи добре е колата да я гледа дизелист +диагностика
Датчика на коляновия вал рядко дефектира,това е обикновен магнитоелектричен датчик сьс стоиност около 1000 (статично)ома. Извади му буксата и премери м/у 2 и 3 краче какво дава ,свери данните в аутодата за по сигурно.Ако на 100% излезе от него проблема разварти се из подфорум продава и вземи един на старо.
Но наи добре е колата да я гледа дизелист +диагностика
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
ами колега точно в такъв сервиз в стз я гледат колата - занимават се само със дизели и там правиха диагностиката, даде само тази грешка и техника само вдигна раменете и каза такава грешка дава - от него може да е, аз за това питам, ако не е от него проблема.. тогава какъв може да е? а и ти единствен каза за този датчик.. и е вероятно да си прав
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2