Въпрос за щори-е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Re: Въпрос за щори-е34

Мнение от D_U_D_E_ » 18 Май 2010, 9:34

И аз искам. :twisted: :twisted: :twisted: Казвайте какво струва, имам крава и две кози :mhihi: :mhihi:
Че т'ва фолио Американско/Таджикистанско изсветлява на 3-4 год. и не ми се дават по 100 кинта постоянно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 19 Май 2010, 3:33

mikluho написа:
TheKiller написа:
\MITETO\ DSB написа:http://store.picbg.net/pubpic/8F/8A/8d6e2385cb198f8a.jpg Щората на триъгалния прозорец къде се захваща?

Колега това е е39/38 и щорите са доста различни ;)

Алоууууу
това е моята кола бре :D

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 27 Май 2010, 17:43

Ако някой изобщо знае от колегите за кво става въпрос да казва. И аз искам, ако има от къде да се купят. :yes:
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Май 2010, 20:49

То всички искаме, но няма. Ако някой продава ще е на безумна цена :) Аз вече се отказах да търся щори.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 27 Май 2010, 22:10

Аз пък смятам фолиото когато е качествено и правилно подбрано като плътност и отенък за далеч по-добро решение! Стои по-изчистено, спретнато и не на последно място лишено от ядове. Говоря за истинско Лумар поставено от специалист!
Да не споменаваме дори за термо защитата която фолиото осигурява. Единственото предимство на щорите е това, че са оригинални. ИМХО.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 28 Май 2010, 0:05

NeoPrint написа:Аз пък смятам фолиото когато е качествено и правилно подбрано като плътност и отенък за далеч по-добро решение! Стои по-изчистено, спретнато и не на последно място лишено от ядове. Говоря за истинско Лумар поставено от специалист!
Да не споменаваме дори за термо защитата която фолиото осигурява. Единственото предимство на щорите е това, че са оригинални. ИМХО.

:yes: :yes: :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 28 Май 2010, 9:35

Факт, че фолиото спира топлото в пъти повече, дори бих казал, че фолиото спира топлината, докато щорите са по-скоро за гъзария...

... ама тук ще перифразирам така известната сентенция, че "гъзарията разхлажда" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мен лично ме притеснява въпроса с КАТ, иначе до сега да съм го налепал това фолио 100 пъти :confused: :roll: :confused:

:banghead: голям карък съм с тези КАТ-аджии :banghead: може 100 човека да се изсерат на едно място, ама аз ако отида да пикая там и ще ме хванат и ще ме наредят за всичките лайна :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Това образно казано, разбира се :mhihi:

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 28 Май 2010, 11:39

Peter Angelov написа:
NeoPrint написа:Аз пък смятам фолиото когато е качествено и правилно подбрано като плътност и отенък за далеч по-добро решение! Стои по-изчистено, спретнато и не на последно място лишено от ядове. Говоря за истинско Лумар поставено от специалист!

:yes: :yes: :bchug:

и аз съм за качественото фолио
... моето е на 3 години и не е мръднало ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 28 Май 2010, 12:06

Каква марка трябва да е фолиото и цифри някви има ли? Моето за две години избеля, а уж тоя, дет ми го лепи каза че щом е скъпо , е качествено. Решил съм да го остържа и другият мусец, когато излизам в отпуск да се занимая по-обстойно с количката ми. Предварително благодаря за отговора от къде и какво трябва да купя, за да не ми се налага догодина пак да повтарям упражнението. Успех на всички колеги! :yes:
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 28 Май 2010, 12:32

pepitoooooooooo написа:Каква марка трябва да е фолиото и цифри някви има ли? Моето за две години избеля, а уж тоя, дет ми го лепи каза че щом е скъпо , е качествено. Решил съм да го остържа и другият мусец, когато излизам в отпуск да се занимая по-обстойно с количката ми. Предварително благодаря за отговора от къде и какво трябва да купя, за да не ми се налага догодина пак да повтарям упражнението. Успех на всички колеги! :yes:

http://www.llumar.bg/autouveg.php
а това им е адреса:
http://www.llumar.bg/kapcsolat.php

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 17 Юни 2010, 23:45

някой знае ли колко кинта излиза тва фолио. И как мога да си го поръчам във Варна.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 18 Юни 2010, 0:27

Хмм в хасково заедно с поставянето (някакво си америкаско доста приатели сложина и е отлично) излиза по 15лв на страничните прозорци и 35 на задния..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 18 Юни 2010, 8:40

ddddk написа:
Мен лично ме притеснява въпроса с КАТ, иначе до сега да съм го налепал това фолио 100 пъти :confused: :roll: :confused:

Поздрави,
Д

Какво те притеснява Кат-взимаш един ЗДП където пише ,че може да се затъмняват всички стъкла без предното и им го показваш,ако случайно ти напишат акт във възраженията пишеш "А какво означава въпроса "Какво ще правим сега"? и може да си сигурен ,че акта заминава. ;)Или както един приятел им бъркаше в здравето-сложи им сгънати 2лв. в дланта и оня като види за какво става въппрос и се възмути,моя човек му казва-"Е, сега ти взе парите,а ме коркаш за още." и продължава. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 18 Юни 2010, 9:02

ППЗДП:
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
...
6. по рамата, кабината, каросерията и допълнителното оборудване:
...
в) има счупени или повредени външни стъкла или стъкла, които не отговарят на съответните изисквания на стандартизационните документи;

Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението.
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

-------------- ,

Накратко:

1. Стъклата на Е34 фабрично не са затъмнени, следователно като ги затъмниш и няма да отговарят на "стандартизационните документи".

2. На твоя приятетел въобще не му вярвай за двата лева, защото с тази подигравка с полицай съвсем спокойно могат да те приберат за опит за подкуп на полицай. Ще те турят на една пейка в районното и ще висиш там 10-12 часа докато чакаш да "напишат акта" ...

Въобще не е добре да се лигавиш с полицай, защото, ако се паднеш на някой темерут така може да те оноди по устав, че ... не ме питай от къде знам... на младини бях доста буен... :oops:

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 18 Юни 2010, 9:38

Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Ти няма да слагаш пердета. :mhihi: Закона е юридическа материя ,в която разширителното тълкуване е недопустимо ,а се тълкува дословно,така както е написано. ;) Така ,че никой не може да ти направи нищо.Освен това именно с цел равенство пред закона,което е и основен постулат в конституцията ни ,беше премахнато изискването да може да се движат само коли с фабрично затъмнени стъкла ,а други да не могат.

Е и при полицаите разни хора разни идеали-винаги питаш може ли ,гледаш как се държи,в зависимост от това и ти реагираш.Ако хвърлиш двулевка на пода на патрулката -няма какво да коментираме,но ако си водил разговор в съотватната посока,ако вече е пипал парите,дори и два лева нещата стоят по друг начин-имам познати полицаи и ходят побеляли по цяла седмица,пишат с часове обяснения ,когато някой се оплаче както трябва от тях.

ПредишнаСледваща

Назад към E34