климатик-първо пускане не работи?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
климатик-първо пускане не работи?
та проблема е следния :миналата година цяло лято климатика си работеше, сега се стопли и първо пускане и не тръгва- духа си топъл въздух
единственото което съм оправил е температурния сензор
пробвах перката работи само на високи обороти-но никога не съм я виждал да работи,от прегледаните теми разбирам че резисторите са изгорели
не съм виждал пушеци и течове на фреон -до последно си работеше климатика
бушоните са добре, за релетата -незнам
при включване се усеща спад на обороти или натоварване на мотора,колата я карам градско само
дали проблема е само електрически или механичен?
колата е м51 мотор ,525 тдс, на диагностика хваща ли се повредата
някой с сходен проблем
при първа възможност ще я закарам да видят фреона как е?
единственото което съм оправил е температурния сензор
пробвах перката работи само на високи обороти-но никога не съм я виждал да работи,от прегледаните теми разбирам че резисторите са изгорели
не съм виждал пушеци и течове на фреон -до последно си работеше климатика
бушоните са добре, за релетата -незнам
при включване се усеща спад на обороти или натоварване на мотора,колата я карам градско само
дали проблема е само електрически или механичен?
колата е м51 мотор ,525 тдс, на диагностика хваща ли се повредата
някой с сходен проблем
при първа възможност ще я закарам да видят фреона как е?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: климатик-първо пускане не работи?
За наи евтино,вьрви при някои хладилен техник ако познаваш такьв ,да сложи манометьра
Несе знае колко фреон ти е останал.
Диагностиката хваща добре климатроника ,аз сьщо имам проблем които не сьм решил,резисторите са здрави ,но не се включва перката,на никоя скорост,реших го временно засега с вземане на импулс от компресора през реле и КЛ 15 на 1 скорост
Несе знае колко фреон ти е останал.
Диагностиката хваща добре климатроника ,аз сьщо имам проблем които не сьм решил,резисторите са здрави ,но не се включва перката,на никоя скорост,реших го временно засега с вземане на импулс от компресора през реле и КЛ 15 на 1 скорост
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- ViRTUaL^BoY
- Потребител
-
Щом се усеща промяна в работата на двигателя, вероятно компресора си работи нормално. Има си датчик за нивото на фреона, ако е изпуснал - няма да тръгне компресора. Според мен провери хубаво датчика който си сменил...
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колегата е сменил датчика за външната температура, а оня на налягането на фреона ако го е отвил, няма да има фреон
Дето е до десния фар...Но при него е липса на фреон със сигурност. На моята не тръгваше вентилатора отпред, но когато колата се движи климатика си работи, проблема е като спре да кажем на светофар..Тогава кондензатора се загрява много и климатика раскача от електромагнита.

- cls6666
- ентусиаст
-
смених сензора за температурата в подкалника
нищо не съм отвивал или изпускал колега
никой не говори за най евтино ако е фреон ще го допълня
пускам за пръв път и няма хладно
ще видя какво ще каже диагностиката
нищо не съм отвивал или изпускал колега
никой не говори за най евтино ако е фреон ще го допълня
пускам за пръв път и няма хладно
ще видя какво ще каже диагностиката
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Допълваш фреон и си ти 

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- cls6666
- ентусиаст
-
така и не разбрах нещо може ли да се скапе или да не включвам климата
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
cls6666 написа:така и не разбрах нещо може ли да се скапе или да не включвам климата
Отиди да ти закачат АС системата на стенд за климатици, да ти проверят как работи компресора ниското и високото налягане... да ти проверят за пропуск да го отстранят и чак тогава ще ти допълнят или напълнят наново системата... така се прави. АС системата е херметизирана и работи на много високо налягане до 30 атмосфери вдига и фреон не трябва да се губи. Дозареждането на фреон не ти оправя проблема

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- cls6666
- ентусиаст
-
това не е отговор ама.....
то така или иначе ще направят проверка на фреона-има ли няма ли?
интересува ме дали ще се прецака нещо по системата ,че и нашите майстори не дават отговор
пък и е форум всеки споделя по нещо
интересува ме дали ще се прецака нещо по системата ,че и нашите майстори не дават отговор
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
cls6666 написа:това не е отговор ама.....
Спокоино бе човек,като няма достатьчно фреон компресора не включва.Няма да се счупи,е поне днес утре .Вьрви да видят фреона пьк щъкаи бутоните колкйото искаш.
Нали имаше тука един колега с климатици,дано се включи ,ама ако и на тебе свьрши работа колкото и на мен ,по добре да се не включва
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- cls6666
- ентусиаст
-
винаги ми е харесвал хумора ти преско
благодаря за успоикоението
утре ще опитам да вляза в сервиза да я закачат на машината,че и наште майстори по някога са позле от мненията в форума

утре ще опитам да вляза в сервиза да я закачат на машината,че и наште майстори по някога са позле от мненията в форума

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Системата ти няма фреон и този факт сам по себе си не е проблем, защото може да се напълни, а по-интересното е къде е отишъл фреонът от миналото лято до сега. Трябва да се надуе цялата система и да се провери за течове - в най-добрия случай ще са едно или няколко гумени О-пръстенчета или евентуално някоя от дюзите за мерене на системата, по-кофти вариянтът е да изпуска от компресора, а най-зле е да е спукан или кондензаторът (отпред), или изпарителят (вътре в купето). Пожелавам ти да е възможно най-лекото нещо. А иначе копчето може да си го цъкаш не е проблем и в общия случай системата си е защитена, но студено няма опасност да тръгне така или иначе. Успех! 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
presko79 написа:cls6666 написа:това не е отговор ама.....
Спокоино бе човек,като няма достатьчно фреон компресора не включва.Няма да се счупи,е поне днес утре .Вьрви да видят фреона пьк щъкаи бутоните колкйото искаш.
Нали имаше тука един колега с климатици,дано се включи ,ама ако и на тебе свьрши работа колкото и на мен ,по добре да се не включва
Ако говориш за мен все пак реших да се включа, а относно твоя проблема онази тема толкава се омаза, че реших да спра да пиша.
Колегата най-вероятно има прапуск в системата, но може и да е електрически проблема да речем датчик за високо налягане щом усеща натоварване на двигателя може да се включва перката, а пък компресора да не се включва защото датчика пуска при определено налягане и компресора и перката.
Но тава са само догатки без да се закачи на машина или поне на едни обикновени манометри да се види налягането в системта нищо не може да се каже.
Първо се проверява количеството на фреона защото компресора тръгва с по-малко от 200 грама, но това не е достатъчно да охлади изпарителя.
Системата трябва де е заредена с точното количесто за определена марка и модел кола и тя варива в определени граници +- нялокко грама, но трябва задължително да е в тези граници защо някой се беше изказал, че на по стара кола се слага по-малко и в пропорция с годините аз съм го учил това 8 години, но не е късно човек да научи нещо ново а друг е въпроса дали е достоверно или пък някоя глупост

- cls6666
- ентусиаст
-
аз тази тема съм я пропуснал въпреки че четох доста незнам за какво е бил спора ви но ,съм сигурен че преди да спра да ползвам климатика работеше до последно,за едно съм сигурен че вентилатора работи само на директна скорост ,съпротивленията са прекъснати(директно от буксата правя тестове)-но никога не съм го виждал да се върти
така изведнъж свърши зимата и студа и не работи незнам
така изведнъж свърши зимата и студа и не работи незнам

- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
И моя климатик не тръгна тази година. Доляха му фреон и заработи но компресора беше по шумен от обикновено. Оказа се че и моторчето на перката не работи и като не охлажда радиатора на климатика фреона вдига голямо налягане и компресора започва да бучи, дори може да избие през предпазния клапан. Смених перката и сега климатика си работи нормално.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2