320д ЕГР
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
Re: 320д ЕГР
Zagy написа:inseCT написа:Цт,преди кадеше мн гадно..сега не кади...и си верви добре
А какво направи, че се оправи?
Исписал съм цяла тема колега затова какво напрайх...прсосто вадиш вакумния маркуч на егр и го запушваш!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не че искам да те плаша, но ми се струва, че има и още нещо, което не е наред - с ваденето на маркучето само маскираш проблема. По-добре прегледайте пак двигателя, ама хубаво.
Si non confectus, non reficiat.
- inseCT
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Не че искам да те плаша, но ми се струва, че има и още нещо, което не е наред - с ваденето на маркучето само маскираш проблема. По-добре прегледайте пак двигателя, ама хубаво.
Мисля на диагностика да отиде след някои друг ден за да видя тая лампа защо свети...
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Dimitroff написа:След чип (ремап) проблемната зона от 2500 оборота в 90% от случайте изчезва.
Ако пуши черно: AGR, не добро изгаряне на горивото (кофти нафта, мръсен възд.филтър, мръсен горивен филтър) - те как са ти?
И аз се надявам да е изчезнала след ремап-а , засега всичко е ОК.
Иначе филтрите сменях ги преди около 6000 к
ама си спомням и , че след като бяха нови нямаше голям ефект.Ще ги сменя пак.Иначе зареждам само ОМВ Спринт
inseCT написа:Колега при мене пушеше като от развалена газка...нема в града такав пушек никой...ходих на майстор вика:това центровката на мотора ти има предварение.Гледам че са не пуши![]()
П.С Моя егр като го изчистиха пушека си остана...такче не ти пречи като мене да извадиш вакумния маркуч и да вкараш едно болче колкото за пробата...става за 2 мин
Ако като вкарам болчето при евентуален ефект, трябва да центровам ли ?
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
inseCT написа:Извинявай ама не те разбрах кое да цетроваш?
Ми там където ми обесняваше , че си бил на някакъв майстор за центровката на мотора ттам някакво предварение...и оттогава спряло да пуши
- inseCT
- младши ентусиаст
-
Spawn написа:inseCT написа:Извинявай ама не те разбрах кое да цетроваш?
Ми там където ми обесняваше , че си бил на някакъв майстор за центровката на мотора ттам някакво предварение...и оттогава спряло да пуши
Начи..майстора като одитох при него му казах че искам да ми изчисти егр и той каза че ше го изчисти ама няма да се опрай пушека...че проблема според него бил в центровката на мотора ми...но аз не го остайх да пипа по мотора а само да изчисти егр...след коети си зех колата и пушеше о6те пове4е от преди и вървеше мн гадно...после се прибрах и на другия ден напрайх процедурата с вакумният маркуч и тогава сичко си доиде на място(мотора почна да бачка както трябва,и пушека го има само като я срачкам до долу и то пуши някво мн мн бледо сиво и почти не се вижда...)
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
inseCT написа:...
Най-вероятно ЕГР-а ти е бил задръстен от боклуци и е бил на практика елиминиран - с чистенето е проработил и колата е станала по-зле. Сега с магията с болтчето пак си го оправил

Si non confectus, non reficiat.
- inseCT
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:inseCT написа:...
Най-вероятно ЕГР-а ти е бил задръстен от боклуци и е бил на практика елиминиран - с чистенето е проработил и колата е станала по-зле. Сега с магията с болтчето пак си го оправил
Даде ама като се изчисти вместо да стане по добре то стана по зле...шо така?дали не е бачкал както трябва?

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колега при мен от вадене на маркуча на ЕГР-а разлика нямаше. При мен проблрма се получи така: Излъгаха ме да изчистя деботимера с ултъразвук и той умря напълно. Колата се уби на място. Смених дебитомера, но подобрението беше много малко. В ниските си е още мъртвец, във въсоките е леееко по-добре, но пак много по-зле отпреди. Ходих на диагностика няколко пъти и всички казват че турбото разтоварва, но никой не знае от какво. Пробвах със вадене и запушване на този маркуч, но проблема си остана. Разлика никаква. така карам вече 1 месец и съм решил другата седмица да ходя във супер дизел. Тук просто никои неможе да и даде диагноза.
- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
След REMAP /за мощност/ пролема с прекъсването около 2500 наистина изчезва, но това не значи, че всичко е ок. РЕМАП се слага на кола, която с оригиналния софт е ок на 100%. А ако просто компютъра на колата ви не е програмиран за новия дебитомер? Въпроса е че РЕМАП-а ви го слагат върху компютър, който не се знае дали е програмиран за дебитомера /пък може и другаде да има забележки/ и пак не е добре и проблема се усеща най- вече на ниски обороти /дори и при РЕМАП/ при подаване на много газ, колата понякога просто се чуди какво да прави, а моментния разход си стои около 10 и не се качва. Позаколаров е дал таблица, в която е описано кога, как и защо се препрограмира DDE-то, което си е един вид REMAP пак, но се сменя софтуера с най- новия излязъл за съответния двигател, съответно id-то на program control модула e друго и тогава вече може спокойно да си правите РЕМАП. За съжаление и аз минах по целия този път...
А колкото до ЕГР-а... почти сигурно той не е проблема за прекъсването!
- inseCT
- младши ентусиаст
-
oTECa написа:Колега при мен от вадене на маркуча на ЕГР-а разлика нямаше. При мен проблрма се получи така: Излъгаха ме да изчистя деботимера с ултъразвук и той умря напълно. Колата се уби на място. Смених дебитомера, но подобрението беше много малко. В ниските си е още мъртвец, във въсоките е леееко по-добре, но пак много по-зле отпреди. Ходих на диагностика няколко пъти и всички казват че турбото разтоварва, но никой не знае от какво. Пробвах със вадене и запушване на този маркуч, но проблема си остана. Разлика никаква. така карам вече 1 месец и съм решил другата седмица да ходя във супер дизел. Тук просто никои неможе да и даде диагноза.
Нензма къаде можа да ти е проблема,не съм толкова компетентен за съжаление,но те съветвам да ходиш при някой който разбира...просто се напълни с майстори мошеници и сякви изроди дето нишо не им е ясно...

- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
ckrumov написа:След REMAP /за мощност/ пролема с прекъсването около 2500 наистина изчезва, но това не значи, че всичко е ок. РЕМАП се слага на кола, която с оригиналния софт е ок на 100%. А ако просто компютъра на колата ви не е програмиран за новия дебитомер? Въпроса е че РЕМАП-а ви го слагат върху компютър, който не се знае дали е програмиран за дебитомера /пък може и другаде да има забележки/ и пак не е добре и проблема се усеща най- вече на ниски обороти /дори и при РЕМАП/ при подаване на много газ, колата понякога просто се чуди какво да прави, а моментния разход си стои около 10 и не се качва. Позаколаров е дал таблица, в която е описано кога, как и защо се препрограмира DDE-то, което си е един вид REMAP пак, но се сменя софтуера с най- новия излязъл за съответния двигател, съответно id-то на program control модула e друго и тогава вече може спокойно да си правите РЕМАП. За съжаление и аз минах по целия този път...
Засега го нямам проблема с оборотите и на ниските ми седи добре, пък не е проверявана преди да се ремап-не.
осоновно ми излизаше миналото лято проблема , когато пусна климатика, ама тъй като ще имам климатик от другата седмица заради една проклета ролка, тогава ще разбера дали ще се появи пак или всичко ще е 6.
Иначе ще пробвам чалъма с маркучето да видя дали ще пуши пак така
- inseCT
- младши ентусиаст
-
При мен се появи друг проблем..
от време на време колата и става нещо и седно няма турбо..седно е 60 коня...като я изгася и изчакам минутка се оправя 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
inseCT написа:При мен се появи друг проблем..от време на време колата и става нещо и седно няма турбо..седно е 60 коня...като я изгася и изчакам минутка се оправя
Не знам за турбо дали нямаш ама скоро ще правиш помпа(ГНП) определено