Къса светлина
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Къса светлина
Привет ентусиасти,
имам проблем който си е за жичкаджия, ама рекох да попитам ако някой е патил от нещо просто, но тъпо. Проблемът е, че лявата къса светлина не свети (E30, двоен стоп, 1986, купе М10 1.8i).
Обичайните заподозрени:
1. Смених крушката - проблема остана.
2. Проверих бушоните - всички изглеждат ок. Въпреки че малко ме съмнява дали пък контактът по крачетата е ок, че са малко старички.
Та.. идеи?
имам проблем който си е за жичкаджия, ама рекох да попитам ако някой е патил от нещо просто, но тъпо. Проблемът е, че лявата къса светлина не свети (E30, двоен стоп, 1986, купе М10 1.8i).
Обичайните заподозрени:
1. Смених крушката - проблема остана.
2. Проверих бушоните - всички изглеждат ок. Въпреки че малко ме съмнява дали пък контактът по крачетата е ок, че са малко старички.
Та.. идеи?

1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
Re: Къса светлина
бе ти недей ги гледа бушоните че на външен вид са ок вади един по един и проверявай на й добре с мултицет.... да не стане да смениш цялата инсталация и накрая да се окаже изгорял китайски бушон който на външен вид нищо му няма
и провери и релетата също....

и провери и релетата също....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
бушони само оригинал

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- burov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 323i
- Мечтае да кара: E30 M3 SportEvo
Колега аз имах същия проблем. Ако всички бушони и релета след проверката с мултицета се окаже че са наред виж сноповете под таблото в краката на шофьора. Аз там имах нагорял кабел и проблема беше оттам.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
7.5 A бушон номер 13 - оригинал беше левче някъде.
а и ако са истински не е нужно да ги вадиш - хората го измислили
а и ако са истински не е нужно да ги вадиш - хората го измислили
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Първо - благодаря за отговорите!! 
Бушоните ги проверих с мултицет дали пускат ток - уж пускат. Проверих специално 1, 2, 13 и 14. Гледах някъде, че 1 и 2 са за късите светлини.
За нагорял кабел погледнах, ама то много жици под волана - с това не ми се занимава, и ако се стигне до там ще търся за козата пръч.
За релетата обаче не съм наясно - как да проверя дали са ок? Те имат по 5 крака, и не знам какво да меря с мултицета.

Бушоните ги проверих с мултицет дали пускат ток - уж пускат. Проверих специално 1, 2, 13 и 14. Гледах някъде, че 1 и 2 са за късите светлини.
За нагорял кабел погледнах, ама то много жици под волана - с това не ми се занимава, и ако се стигне до там ще търся за козата пръч.
За релетата обаче не съм наясно - как да проверя дали са ок? Те имат по 5 крака, и не знам какво да меря с мултицета.
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Griffin написа:Първо - благодаря за отговорите!!
що не проследиш навсякъде по кабелния сноп върви ли тука (пробвай само пробвай с друго копче

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
1. 12V имаш ли на куплунга на фара?
2. Измери и лампата с омметър /видимо може да изглежда здрава/.
3. Провери кабелчето от куплунга на фара до лампата.
4. предпазители, релета, кабели .... си ги проверил.....
5. Ключа за фаровете.
2. Измери и лампата с омметър /видимо може да изглежда здрава/.
3. Провери кабелчето от куплунга на фара до лампата.
4. предпазители, релета, кабели .... си ги проверил.....
5. Ключа за фаровете.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
99% няма маса ...
виж поне дали има + ... с пробна лампа
ако не разбираш не рови ... дай на някой който има представа как се прави ... после го черпи една бира в тая жега и си готов
виж поне дали има + ... с пробна лампа
ако не разбираш не рови ... дай на някой който има представа как се прави ... после го черпи една бира в тая жега и си готов

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега, с най-добри чувства! Ама като виждам как питаш.... Ако не е за тебе не пипай. Най-вероятно нямя маса. 

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- dichodichev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ-та
Аз съм на 100% сигурен,че някои от кабелите захранващи фара са свършили и те дънят!Провери си пак магистралите и да не те подлъгва кабела,ако отвън изолацията е здрава,не нагоряла.Отвътре се скапва кабела,от влагата от годините,от работата.При мен имаше такъв случай,но не със светлините.
Успех!
Успех!
Проблемът се оказа в масата.
Кабелната обувка на маса-кабела явно е нагоряла и не даваше добър контакт. Снощи махнахме обувката и вързахме жицата директно, колкото да се прибера без да ме спират горските феи, и днес ще ходя за обувки по магазините.
Благодаря на всички за отговорите!!

Кабелната обувка на маса-кабела явно е нагоряла и не даваше добър контакт. Снощи махнахме обувката и вързахме жицата директно, колкото да се прибера без да ме спират горските феи, и днес ще ходя за обувки по магазините.

Благодаря на всички за отговорите!!

- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
14 мнения
• Страница 1 от 1