Бмв-то изгасна след каране в проливен дъжд М42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
Бмв-то изгасна след каране в проливен дъжд М42
Значи колеги въпросът е следния преди 2 дни карах бмв-то в много силен дъжд и изведнъж както си бях на скорост и си давах гас колата изгасна. Опитах да запаля не стана, оставих я около 15,20 мин. да поизсъхне и пак пробвах не става мина 1ч. и пак не докато най-накрая не я забутахме и запали на скорост. Така значи като е изкл. колата от скорост каснеше на бензин а на гас(ГИ) чат пат но вече си палеше сама но както запали и каснеше веднага. Покарах я малко и нещо припукваше не вървеше като хората в началото но след като минах 100тина км. бмв-то се оправи явно някаде беше влязло вода. Въпросът ми е какво може да се е намокрило, че да не искаше да запали колата а трябваше да я бутаме искам да уточня, че в акумолатора си има6е ток
таа не е от него въздушния филтър го проверих веднага данеби нещо от там да е глатнала водица и той беше сух незнам важното е, че колицата се оправи сама но се чудех от какво ли е ??? 

- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 92' e36 318is
- Мечтае да кара: e46 330ci
Re: Бмв-то изгасна след каране в проливен дъжд М42
Свещи и лули... или поне при мен беше направила тоя зулум в проливен дъжд...
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
е то може ли чак от горе да влезне вода
а и все пак не съм го карал с някаква бясна скорост през някакви огромни локви 40,50км през 2, 3 пръста вода то като река беше станало
знам ли

- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 92' e36 318is
- Мечтае да кара: e46 330ci
и аз така си мислех че неможе да стане ама стана 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Най долната точка ти е ламбда сондата,може и от нея да е било и понеже е близко до катализатора да се е поизсушила буксата или обдухала по време на движение...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
А може и компютъра да е.
Преди десетина дена като беше оная яката буря с градушката тука в София, колата ми беше паркирана на място. На другия ден сутринта като тръгнах да излизам прекъсваше и не работеше много читаво. Като я покарах малко и се оправи. Незнам какво се беше намокрило - бобини, кабели, свещи - малко вероятно според мен, особено като е на място. Най-много се съмнявам за компютъра, още повече че като вдигнах капака и около акомулатора ми се видя малко влажно.

Преди десетина дена като беше оная яката буря с градушката тука в София, колата ми беше паркирана на място. На другия ден сутринта като тръгнах да излизам прекъсваше и не работеше много читаво. Като я покарах малко и се оправи. Незнам какво се беше намокрило - бобини, кабели, свещи - малко вероятно според мен, особено като е на място. Най-много се съмнявам за компютъра, още повече че като вдигнах капака и около акомулатора ми се видя малко влажно.

- van_ko
- кандидат ентусиаст
-
Колега Аз имах същия проблем,при обилен дъжд колата гаснеше и нямаше палене.Оказа се че компютъра се беше буквално наводнил.Почистихме го с контакт спрей и се оправи.Но този проблем идва от от един маркуч за отвеждането на водата от "легенчето" под чистачките.Маркуча се задръства и от там пълни кутията на компа.Дано съм бил полезен и успех.

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
На мен също на всеки проливен дъжд ми прекъсваше колата,пукаше и гаснеше. Гледам филтъра сух,свещите и лулите сухи...последното,което ми дойде на ум беше ламда сондата. Качих колата на канал,отвих буксата на сондата и сума ти вода изтече..... Подсуших с въздух,завих буксата и яко изолация. Сега нямам проблем в дъждовете и все пак по-полека из локвите. Та не е зле да я вдигнеш и да видиш буксата. 

- ///M BOSS
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Най вероятно са е намокрила ланда сондата ,аз имах същия проблем и се оказа тя..
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
van_ko написа:Колега Аз имах същия проблем,при обилен дъжд колата гаснеше и нямаше палене.Оказа се че компютъра се беше буквално наводнил.Почистихме го с контакт спрей и се оправи.Но този проблем идва от от един маркуч за отвеждането на водата от "легенчето" под чистачките.Маркуча се задръства и от там пълни кутията на компа.Дано съм бил полезен и успех.
А къде точно се намира тоя маркуч? Няква снимка или схема от realoem можеш ли пейстнеш?
- van_ko
- кандидат ентусиаст
-
Решението е махаш кората под чистачките за да стигнеш до одушника за водата,намира се там в коритото от страната на пасажера тоест от страна на компа. Предполагам ще ти е пълно с шума и листа чистиш всичко отпушваш дупката тя е най в дъното и си готов. Компютъра пробвай да го изсушиш но задължително го разглоби ако е от него де. http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... all_parts/ Търсиш номер 5 на схемата,която съм приложил.Вадиш,измиваш го и режеш около 1см нагоре да се разшири и да не създава повече проблеми.Аз за всеки случай си силиконирах и кутията на компа.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Ей, не знам как така ви се мокрят компютрите, просто няма откъде да влезе вода там, освен ако купето е на дреп, или има скъсан шлаух в който са кабелите и оттам вероятно да се стича вода. Към автора на темата- Не си гледай компа, а закарай колата на канал и развий буксата на ламбда сондата, ще видиш що вода ще изтече оттам. Пада се отдясно на скоростната кутия, като минеш под колата. Типични признаци за намокрени контакти на сондата. А за мокренето в дъжд на запалителните свещи и като цяло запалителна система, няма какво да коментирам. На исовия мотор и с ведро да изливаш вода върху мотора, капка няма да да влезе в тръбите на главата.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
ивчо3 написа:Ей, не знам как така ви се мокрят компютрите, просто няма откъде да влезе вода там, освен ако купето е на дреп, или има скъсан шлаух в който са кабелите и оттам вероятно да се стича вода. Към автора на темата- Не си гледай компа, а закарай колата на канал и развий буксата на ламбда сондата, ще видиш що вода ще изтече оттам. Пада се отдясно на скоростната кутия, като минеш под колата. Типични признаци за намокрени контакти на сондата. А за мокренето в дъжд на запалителните свещи и като цяло запалителна система, няма какво да коментирам. На исовия мотор и с ведро да изливаш вода върху мотора, капка няма да да влезе в тръбите на главата.
Ивчо , по принцип съм съгласен с всичко което си казал , но винаги има частен случай ....
Ще изброя едно по едно ....
При компа наистина няма как да влезе вода , освен ако не е скъсано уплътнението м/у купето и предния капак и от там да се стича и да попада в/у капака на отделението за компа ...., капака на отделението за комютъра също трябва да се е скапал и да пуска вода. Демек както ти каза трябва купето да е на дреп , а също и уплътненията ....
Другия вариянт е ако отводнителните канали под чистачките са задръстени.
За мокренето на свещите и изобщо на двигателя в горната му част също има частен случай ....
Виждал съм на колата на мой приятел , след сериозен дъжд да има вода върху всмукателния колектор.
Причината беше следната ......
Уплътнението м/у купето и капака беше леко скъсано точно в средата , при което водата беше проникнала и се беше стекла по долната повърхност на капака , м/у капака и кората на капака ..... от там цялата кора беше вир вода , а от кората водата беше се разпространила и беше капала където и падне .... , но най -много имаше в/у колектора. Та мисълта ми е , че не е невъзможно ... , всичко е възможно , но си има своето обяснение и най -често причината е скъсано уплътнение , деформирано или ръждясало купе ....
Колега и според мен проблема ти е в сондата .....
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа: развий буксата на ламбда сондата, ще видиш що вода ще изтече оттам. Пада се отдясно на скоростната кутия, като минеш под колата. Типични признаци за намокрени контакти на сондата.
а някаква снимка или схема ще може ли някой да качи или няма начин да я сбъркам тази букса

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
mafiata_ написа:ивчо3 написа: развий буксата на ламбда сондата, ще видиш що вода ще изтече оттам. Пада се отдясно на скоростната кутия, като минеш под колата. Типични признаци за намокрени контакти на сондата.
а някаква снимка или схема ще може ли някой да качи или няма начин да я сбъркам тази букса
Споко,нема как да я объркаш. Пада се до скоростната кутия горе-долу до пробката за наливане на масло в кутията. Пък и за най-лесно проследи кабелите от сондата къде отиват,не са повече от 15-20 см.
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3