Въпрос относно петата врата на комби

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 525TDS

Въпрос относно петата врата на комби

Мнение от sasho57 » 24 Май 2010, 20:02

Здравейте колеги
Може ли някой от знаещите да ми подскаже как се сменят (ремонтират) амортисьорчетата на петата врата на комбито. При мен май са изпуснали или........ с една дума капака (петата врата) не се задържа в отворено положение, а да го подпирам с някоя летвичка някак си не е красиво все пак е BMW не е някакъв си москвич.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Въпрос относно петата врата на комби

Мнение от im0tep » 25 Май 2010, 11:15

Купуваш нови и сменяш...какво толкова сложно има,че чак и тема да пускаш??? :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от sasho57 » 25 Май 2010, 17:30

im0tep написа:Купуваш нови и сменяш...какво толкова сложно има,че чак и тема да пускаш??? :shock:

да прав си колега, става само с нови, но въпроса ми бе как да стигна до тях и имали някякви тънкости, например трябва ли да се свалят пантите или тавана или има някакъв по специален инструмент за смяната им.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 25 Май 2010, 21:13

Не се ли виждат амортисиорчетата?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Мнение от el_nino » 25 Май 2010, 23:26

Като вдигнеш капака, там където са пантите, като махнеш корите ще видиш отзад зад пантите в тавана има една кухина, в която седят амортисьорите... В предния край са хванати за пантата с един щифт, който се вади, но преди това трябва да бръкнеш с нещо навътре, по дължината на амортисьора и да надигнеш задния му край, за да го освободиш от ябълката, на която е захванат там, най-добре сложи една щанга под него и я дигни малко за да го освободи, след което махни щифта отпред и го издърпай... Надявам се да си ме разбрал и да ти свърша работа...

Поздрави

Хиляди благодарности на DrivinGGoD !

При мен също го има проблема, но само когато колата е под наклон капака не се държи отворен . Погледнах в Дару и цената на единия от амортсьорчетата беше над 100лв което ми се вижда леко несериозно !
Идеята ми е ако някой е купувал и сменял тези амортесьори на цена различна от тази в Дару да споредили .

Благодаря предварително !
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sasho57 » 27 Май 2010, 0:13

[quote="el_nino"][quote]Като вдигнеш капака, там където са пантите, като махнеш корите ще видиш отзад зад пантите в тавана има една кухина, в която седят амортисьорите... В предния край са хванати за пантата с един щифт, който се вади, но преди това трябва да бръкнеш с нещо навътре, по дължината на амортисьора и да надигнеш задния му край, за да го освободиш от ябълката, на която е захванат там, най-добре сложи една щанга под него и я дигни малко за да го освободи, след което махни щифта отпред и го издърпай... Надявам се да си ме разбрал и да ти свърша работа..

Колеги, благодаря за отзивчивоста, моля за извинение, за закъснелия отговор но тъкмо се прибирам от път, още утре ще се възползвам от съветите,колкото до цената не съм проверявал обстойно, в 2 склада в пловдив казаха че нямат, и неможаха дори ориентировъчна цена да кажат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Мнение от el_nino » 27 Май 2010, 11:25

Ти или някой от колегите ако намерят на прилична цена да казват ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sasho57 » 27 Май 2010, 21:07

Ок, колега обезателно, защото 100 лева ми се вижда несериозно и скъпичко та дори да е и с работата по смяната им.

Назад към E39