Отново тема за тресене - при 100 км/ч
Модератор: Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Re: Отново тема за тресене - при 100 км/ч
georgipass написа:Просто гумите са дърти това е
Ти гледай после да не напишеш тема "Ударих се колата не искаше да спре,от какво може да стане това?"

Купи си по нови гуми,отпред най-вече отзад ако искаш и по джанта карай!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега, много време се мъчих с подобна на твоята болежка, на някоя сходна тема близо до твоята отговарях. Първо си купих джанти за моят модел-Е34. НОВИ! Второ- гуми, според изискванията. Карам си със 200 и си пея, със 100 - пак си пея. Колата си иска нейното. Мъчих се да съм по-хитър от инженерите, дето са я създали. Ти също няма да успееш да ги излъжеш. Аз го знам това, ТЕ също. Само ти- не. Просто си купи нови джанти за твоят модел. По сервизите не могат да изправят джанти. Уж балансирана- пък бие. И ти бараш там, дет не трябва, а проблема си остава, намаля, после пак мъки.. Накрая се появява някой, който ти казва като на ПРИЯТЕЛ- купи си нови джанти. Не се занимавай с глупости.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Е на и мойте същата работа.Между 80-100 тресе,уж балансирани уж незнам си кво....нема братко
.Сега е зафичвам на реглаж пък дано се оправи.А гумите иначе са на един сезон.Незнам дано не се окаже прав колегата със смяната на джантите.успех!

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
И като стана въпрос за тресене, аз при рязко намаляне примерно от 130 на 80 и цялата предница започва да ми тресе. Не са криви дискове, защото съм ги сменял преди 40 000 км. Накладки също не са, защото и те са сменяни . Какъв е проблема тогава ? Гумите ги гледах баланси и т.н. Някакви идеи ,че е много гадно чуството като натиснеш спирачката и усещаш как се тресе цялата предница
((

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
sineok_pi4_ написа:И като стана въпрос за тресене, аз при рязко намаляне примерно от 130 на 80 и цялата предница започва да ми тресе. Не са криви дискове, защото съм ги сменял преди 40 000 км. Накладки също не са, защото и те са сменяни . Какъв е проблема тогава ? Гумите ги гледах баланси и т.н. Някакви идеи ,че е много гадно чуството като натиснеш спирачката и усещаш как се тресе цялата предница((
Тампоните на носачите или средната щанга.

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
\MITETO\ DSB написа:sineok_pi4_ написа:И като стана въпрос за тресене, аз при рязко намаляне примерно от 130 на 80 и цялата предница започва да ми тресе. Не са криви дискове, защото съм ги сменял преди 40 000 км. Накладки също не са, защото и те са сменяни . Какъв е проблема тогава ? Гумите ги гледах баланси и т.н. Някакви идеи ,че е много гадно чуството като натиснеш спирачката и усещаш как се тресе цялата предница((
Тампоните на носачите или средната щанга.
+1

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колеги , като цена някой има ли представа колко е тази средна щанга и тези носачи?
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
115 кинта е щангата,носачите със тампони са по около 88 кинта,по 22 кинта е единият тампон!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- naskoto003
- Потребител
-
- Кара: мукава на 4 колела
- Мечтае да кара: e34 М5
Незнам колко е така това с тампоните и средната щанга, щото февруари месец правих пълна профилактика на предницата - тампони на кривите носачи, ляв алуминиев носач, средна кормилна щанга, биалетки - без тайвански компромиси - всичко немско. И все пак от 100 до 80 тресе мамичката й! Дисковете имат малко ръбец, ама е далеч от 7мм, накладките са ми нови, джанти - прави, гуми - балансирани, реглаж направих като смениха тея всичките работки.... Всичко звучи перфектно, ама има нещо дето изтървам явно...
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
naskoto003 написа:Незнам колко е така това с тампоните и средната щанга, щото февруари месец правих пълна профилактика на предницата - тампони на кривите носачи, ляв алуминиев носач, средна кормилна щанга, биалетки - без тайвански компромиси - всичко немско. И все пак от 100 до 80 тресе мамичката й! Дисковете имат малко ръбец, ама е далеч от 7мм, накладките са ми нови, джанти - прави, гуми - балансирани, реглаж направих като смениха тея всичките работки.... Всичко звучи перфектно, ама има нещо дето изтървам явно...
ако си сменил само единия носач не се чуди защо ти тресе
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
Колега, носачи или тампони се сменят винаги комплект! Това е за сигурност. Логиката е : Старият винаги дава по-малко съпротивление. И ....... вече ти е ясно какво става.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- naskoto003
- Потребител
-
- Кара: мукава на 4 колела
- Мечтае да кара: e34 М5
Само единия смених наистина, но момчето ми каза, че другия е пушка и не сме го пипали...Между другото четох тука някъде из темите, че ако се сложат тампони за 750 нещата отпред стават още по - добре.. Някой с пресни впечатления?
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
Аз поне не съм слагал от 750 или друг модел, знам от други колеги, че било по-добре. Но едва ли ще е нужно да го правиш, ако не юркаш много по писта, все пак ако са нови и комплект няма да имаш проблеми. Сигурен съм.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега naskoto003 , имай напредвид категорично ,че ако имаш разбит метален/крив носач също ще имаш тресене във волана.
Аз доколкото разбрах си сменил един алуминиев само ?
Георги Пенчев
Аз доколкото разбрах си сменил един алуминиев само ?
Георги Пенчев
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3