Пусти фарове ...
Модератор: Технически модератори
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Пусти фарове ...
По принцип не знам кой ви подхвърли да мерите състоянието на фаровете в км!?!
И другото ... Е как на Мерца фаровете му за 25 години не се бахтисаха?! Не са отваряни,не са и мити?!
Идеята на тези фарове е много добра! Лупа + екран = светлина?!
Ама до колко е така?!
Защо както писах Е30 без лупи няма проблем с фаровете!?
Ми слабо светят,пък ти не знам защо така си кривиш душата!?Имаше преди на Аутобилд тест на фарове ... Заради традицията да се слагат подобни фарове,Е90 беше сравнено с велосипеден фар!?
И ти били дал 870 кинта за един модул с фар!? Ами х 2?!
И ко да кажа на детето "Тати си купи фарове?!?!" !
Близо 225 кинта е само рефлектора с лупата,само за Бош фар!? Оригинал?!
Иначе за Е32 с ксенон фара на Hella e 2530 ... Колкот една кола на старо?!
Просто за мен е неприемливо!
И на смотаната Дачия фаровете и светят отлично,само при мъгла е ужас заради големият наклон и голямото "стъкло"!
Колегите със старите Аудита А100/А6,при тях е подобно! Лупа и пластмасово стъкло!!

И другото ... Е как на Мерца фаровете му за 25 години не се бахтисаха?! Не са отваряни,не са и мити?!
Ама до колко е така?!
Ми слабо светят,пък ти не знам защо така си кривиш душата!?Имаше преди на Аутобилд тест на фарове ... Заради традицията да се слагат подобни фарове,Е90 беше сравнено с велосипеден фар!?
И на смотаната Дачия фаровете и светят отлично,само при мъгла е ужас заради големият наклон и голямото "стъкло"!
Колегите със старите Аудита А100/А6,при тях е подобно! Лупа и пластмасово стъкло!!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Забелязах нещо доста странно при фаровете на е34. Първо бях с обикновени крушки, които смених с ксенон 6000к. Ксенона Китайски. Светнаха повече, но на дъжд все едно си без фарове. Карах си така над 1 година и изпаднаха само крушки Н1 4300К и си викам давай да купувам като са 20лв за 3 крушки. Смених ги крушките и чудо. Светнаха още по-силно тези фарове макар и пак с китайски крушки. Интересното, е че преди се разпределяше светлината равномерно по платното, а сега с 4300К се виждат ясно 2 снопа, но пък осветеността е доста по-добра. С оригиналните фарове съм си на Хела и съм доволен. Може би ако се смени самото стъкло на фара с чисто ново и си забършеш рефлектора и лупата на късите ще има голямо подобрение. Също има вариант самото стъкло на фара без да се сваля от самия фар да се пастира с някаква абразивна паста за стъкло и после да се полира. Така ще се махнат част от драскотините на стъклото. Но според мен трябва да го правиш много внимателно да не строшиш самото стъкло.
Скоро ще разглобя левия фар поради разни "майстори" дето го преебаха и ще пробвам да го полирам стъклото. Ще направя снимки преди и след.
Възможно е да си закупиш само номер 2 на Хела (170лв в Дару) и да направиш рефлекторите в завода в Стрелча. Също е вариант, който не е за подценяване. 340лв за двата къси фара. След време още по толкова за дългите, които пък по мое мнение светят жестоко и нямат нужда от смяна на никое е34.
Мисля, че е по-добре от варианта на Депо дето за нищо не става.

Скоро ще разглобя левия фар поради разни "майстори" дето го преебаха и ще пробвам да го полирам стъклото. Ще направя снимки преди и след.
Възможно е да си закупиш само номер 2 на Хела (170лв в Дару) и да направиш рефлекторите в завода в Стрелча. Също е вариант, който не е за подценяване. 340лв за двата къси фара. След време още по толкова за дългите, които пък по мое мнение светят жестоко и нямат нужда от смяна на никое е34.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Zubcho написа:Забелязах нещо доста странно при фаровете на е34. Първо бях с обикновени крушки, които смених с ксенон 6000к. Ксенона Китайски. Светнаха повече, но на дъжд все едно си без фарове. Карах си така над 1 година и изпаднаха само крушки Н1 4300К и си викам давай да купувам като са 20лв за 3 крушки. Смених ги крушките и чудо. Светнаха още по-силно тези фарове макар и пак с китайски крушки. Интересното, е че преди се разпределяше светлината равномерно по платното, а сега с 4300К се виждат ясно 2 снопа, но пък осветеността е доста по-добра. С оригиналните фарове съм си на Хела и съм доволен. Може би ако се смени самото стъкло на фара с чисто ново и си забършеш рефлектора и лупата на късите ще има голямо подобрение. Също има вариант самото стъкло на фара без да се сваля от самия фар да се пастира с някаква абразивна паста за стъкло и после да се полира. Така ще се махнат част от драскотините на стъклото. Но според мен трябва да го правиш много внимателно да не строшиш самото стъкло.
Аз ще ти кажа защо е така!
Бях си взел крушки +90% на Осрам,които на дълги синеят! Просто така ми се сливаше пътя,че на моменти ми се струваше че изпадам в безсъзнание

Преди това бях с +60%,чиито балон си е прозрачен! Светеше по-добре!
Просто 6000К е към синьото и малко се слива ... 4300-5000К са оптималните за ксенон,чисто бяло!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
ивчо написа:По принцип не знам кой ви подхвърли да мерите състоянието на фаровете в км!?!![]()
Ама до колко е така?!
Колега точно на мерц 124ка фаровете са пълна трагедия как реши че светят добре.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Кое е трагедия бе Мите?!
Ти карал ли си 124 или 190 през нощта?!
Не ти говоря за тез с фарове светещи на Луната?!

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
ивчо написа:Кое е трагедия бе Мите?!
Ми карал съм и то доста дълго време и смея да твърдя че си е мъчение.

Не че на 34ката са по добри де.
пп.Нищо лично това си е мое мнение.

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Аз смених стъклата (2) с нови.... 65 лв на Hella по поръчка
, почистих рефлекторите и лупите ... с крушки Osram Cool Blue - 4000 K , регулирани са и смея да твърдя, че светят много добре, правят светлината на снопове ... преди почистването на лупите и смяната на стъклата се налагаше да включвам и халогените за да видя нещо 

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравейте колеги,
Тази тема ме подтикна да пренебрегна мързела си и в неделя свърших нещо мноого отдавна планирано, а именно отваряне и забърсване на фаровете (късите).
Оказа се, че рефлекторите в горната си част близо до крушката са изпечени и напукани.
Нямам възможност за ремонт сега и просто ги забърсах от праха с един парцал, който също не беше много чист
, какъвто докопах, такъв
... и стъклото забърсах от вътрешната страна, колкото можах.
Обаче резултат има! Светят доста по-добре от преди. Не е кой знае какво, но се кара. От Бяла до Варна съм се прибрал по тъмно и не съм включил дълги нито веднъж и дори не ме заслепяваха насрещните коли... поне не всички, както беше преди.
А! И дори не са настроени. Всеки си свети на където си иска и пак се вижда.
Просто трябва да си рециклирам рефлекторите и с тази точка по колата приключвам!
Та, по темата мога само да повторя първия си пост към Пенчев и това е. Не му трябват депота и пр. Просто трябва да си сервизира собствените фарове, както всичко по тези нашите моргани
Поздрави,
Д
Тази тема ме подтикна да пренебрегна мързела си и в неделя свърших нещо мноого отдавна планирано, а именно отваряне и забърсване на фаровете (късите).
Оказа се, че рефлекторите в горната си част близо до крушката са изпечени и напукани.
Нямам възможност за ремонт сега и просто ги забърсах от праха с един парцал, който също не беше много чист

Обаче резултат има! Светят доста по-добре от преди. Не е кой знае какво, но се кара. От Бяла до Варна съм се прибрал по тъмно и не съм включил дълги нито веднъж и дори не ме заслепяваха насрещните коли... поне не всички, както беше преди.
А! И дори не са настроени. Всеки си свети на където си иска и пак се вижда.
Просто трябва да си рециклирам рефлекторите и с тази точка по колата приключвам!
Та, по темата мога само да повторя първия си пост към Пенчев и това е. Не му трябват депота и пр. Просто трябва да си сервизира собствените фарове, както всичко по тези нашите моргани

Поздрави,
Д

- ивчо
- старши ентусиаст
-
\MITETO\ DSB написа:ивчо написа:Кое е трагедия бе Мите?!
Ми карал съм и то доста дълго време и смея да твърдя че си е мъчение.![]()
Не че на 34ката са по добри де.
пп.Нищо лично това си е мое мнение.
Ест.,тук сме не за да се караме,а да стигнеме до истината чрез спора .... (малййй ка го измислих)
Явно от всичко изписано,на Жоро не му остава друго освен да затърка сегашните фарове!

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Zubcho написа:
Ако искаш да спрем на тъмно един до друг и да сравним на кой фаровете не стават за нищо

Колко Депота сложи и смени ? Айде стига сте приказвали наизуст ,че ставате за смях вече, поредната тема един ми каза ,че на друг не му става..
Дайте да направим един тест :
Аз ще донеса един ДЕПО нов , че мойте са много стари вече , схе донесете една хела на 15 години очукана и с черен и леко стопен рефлектор и един Бош пак на 15 години .
Боша за мен е по хубав като фар , само че ре нитован и трябва да се махнат нитовете з ада се оправи рефлектора , докато на хелата е с винтчета, , и БОша по спомен е с метален рефлектор което за мен е по добре , а не оная стопилка на ХЕлла , и не моля Ви , не ми обяснявайте ,че са стопени заради глупави крушки. Стопени са от светене по 5 часа , все пак това са коли на 130 150 хил.км реални

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
JIKI_RACER написа:Стопени са от светене по 5 часа , все пак това са коли на 130 150 хил.км реални!
А, ей това се опитах да кажа на колегата дето написа това:
ивчо написа:По принцип не знам кой ви подхвърли да мерите състоянието на фаровете в км!?!![]()
Ама с тези задочни диалози, то едно мислиш, друго пишеш, трето излиза, четвърто се прочита, пето се разбира...

Поздрави,
Д

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Мойте рефлектори са като нови. Отварял съм ги изнам. Значи колата ми не е на повече от 500 000км 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Zubcho написа:Мойте рефлектори са като нови. Отварял съм ги изнам. Значи колата ми не е на повече от 500 000км
Не , на Ханс и Гюнтер им е писнало и са купили нови

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:Zubcho написа:Мойте рефлектори са като нови. Отварял съм ги изнам. Значи колата ми не е на повече от 500 000км
Не , на Ханс и Гюнтер им е писнало и са купили нови, ма след това им писнала Е34ката и я дали на Зъбчо да се мъчи и той малко
! Ако и стъклата не са ти начукани от камъчета , бъди сигурен в мойте думи !
По-скоро на Емилио и на Адриано им е писнало. Ама пък лупите са очукани. Възможно е да са си оригиналдъ. Еба ли ги. Ще видим ко ще стане с пастирането на стъклата.