Пусти фарове ...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Re: Пусти фарове ...

Мнение от NeoPrint » 21 Май 2010, 18:57

Има една фирма в провинцията която възстановява покритието на рефлекторите. Все хубави неща съм чел за тях. Дали не е това вярното решение?
В момента не се сещам името...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 21 Май 2010, 19:14

Не мога да разбера що не си правите рефлекторите. Макар и нов в тоя форум съм писал поне в 4 такива теми.
Ето как изглеждат рефлектори на е21 :mhihi: :mhihi: :mhihi: сигурно ви приличат на някой друг модел :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E34 520i vanos 1995г.

Мнение от valdez7 » 22 Май 2010, 7:52

Левият ми къс е HELLA в добро състояние,десният e на DEPO,никаква разлика няма.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Май 2010, 13:57

valdez7 написа:Левият ми къс е HELLA в добро състояние,десният e на DEPO,никаква разлика няма.

И двата еднакво не светят нали. :mhihi:

Не мога да разбера що не си правите рефлекторите. Макар и нов в тоя форум съм писал поне в 4 такива теми.
Ето как изглеждат рефлектори на е21 сигурно ви приличат на някой друг модел

Е стават по-красиви-но за съжаление само това. :mhihi:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 22 Май 2010, 14:44

valdez7 написа:Левият ми къс е HELLA в добро състояние,десният e на DEPO,никаква разлика няма.

Трябва да сложиш два истински хела,за да усетиш разлика от сега :yes:
по осветен път на кратки разстояния пак не се усеща разлика ,или е заблуждаваща,но на 8 часово каране ,чакаш само да свърши и се почва ровене за фарове.
+1 ЗА филипс блу........
П.П. с 55 ватови обикновени ''лампи'' прекосих цяла европа без спиране ,24 часово каране,липса на светлини не съм усетил.Дългите са с филипс и се усети разлика.
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 22 Май 2010, 15:21

каква разлика да усетиш в Европа, като почти цяла Европа е осветена и почти не ти трябват фарове?

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 22 Май 2010, 16:45

@2bar написа:каква разлика да усетиш в Европа, като почти цяла Европа е осветена и почти не ти трябват фарове?

:nono:като в Гърция и покрай Виена -това е осветено.
линията е със светлоотразители-ДА.
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Кара: E34-M30/B35

Мнение от BUHALA » 23 Май 2010, 11:23

ZLATEN написа:Изображение

ето го правилния сетъп - това в кръга на шегата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хич не е в кръга на шегата - тва е мойто возило.
Много хора смятат идеята за суперселска - и аз съм съгласен с тях - когато става въпрос за дизайн. Осрах хубавата муцунка на Е34ката......... обаче по което и време на денонощието да карам - пред мен винаги е 12ч по обяд ;) . Всички фарове са с ксенон - 4 къси и 2 дълги - преработих си тавите и ги направих с по 3 гнезда - така запазих пеглажа на фара - не ми се смейте много...... карам си дрифт редовно нощно време по една планинска отсечка около Пловдив и колата вече е с много външни забележки, здрава броня не остана........ пробвах с оригинални халогени, но за 2 седмици счупих 2 комплекта и се отказах от тях...

Та.... погледнато от моя гледна точка - това верно е правилният сетъп ..... за мен и тази кола. Като се сдобия с по-красив и запазен екземпляр обещавам с него да не се гавря така :lol: :lol: :lol:

Освен това съм си запазил комплект нормални тави за фаровете плюс решетки и бъбреци..... ;)
Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 23 Май 2010, 12:49

.
Последна промяна bace_martu на 18 Юни 2011, 16:49, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 23 Май 2010, 14:23

Хич не е в кръга на шегата - тва е мойто возило.
Много хора смятат идеята за суперселска - и аз съм съгласен с тях - когато става въпрос за дизайн. Осрах хубавата муцунка на Е34ката......... обаче по което и време на денонощието да карам - пред мен винаги е 12ч по обяд ;) . Всички фарове са с ксенон - 4 къси и 2 дълги - преработих си тавите и ги направих с по 3 гнезда - така запазих пеглажа на фара - не ми се смейте много...... карам си дрифт редовно нощно време по една планинска отсечка около Пловдив и колата вече е с много външни забележки, здрава броня не остана........ пробвах с оригинални халогени, но за 2 седмици счупих 2 комплекта и се отказах от тях...

Та.... погледнато от моя гледна точка - това верно е правилният сетъп ..... за мен и тази кола. Като се сдобия с по-красив и запазен екземпляр обещавам с него да не се гавря така :lol: :lol: :lol:

Освен това съм си запазил комплект нормални тави за фаровете плюс решетки и бъбреци..... ;)
Колега защо си слагал дълги фарове? По добра идея е само на местата надългите къси както си направил но тези дълги са излишни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Май 2010, 17:46

аз имам още едни фарове и мисля да пратя рефлекторите в завода в с.Стрелча да видим как ще се справят и какъв ще е ефекта.
А лупите имам огромното желание да ги пусна на ултразвукова вана барабар с стъклата и да видим ще има ли ефект, тъй като са жълти и това си личи.
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 23 Май 2010, 19:17

_65536_kb_sec_ написа:аз имам още едни фарове и мисля да пратя рефлекторите в завода в с.Стрелча да видим как ще се справят и какъв ще е ефекта.
.......

По-нагоре може да видиш как са се справили.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 24 Май 2010, 9:16

Аз ще питам един мнооогооо тъп въпрос :mhihi:
Преди като имах Е30 то беше с лупи ... Това беше първото нещо дето излетя от колата,и на негово място се монтират такива без лупи,и никога не съм имал проблем с фаровете!Мислех да пробвам дали става и на Е34,ама така и не остана време!
Та въпроса ... Няма ли как да стане фара от Е30 без лупа в това гнездо?!
Беше писал някой нагоре че късите на таз кола не са измислени,и си е така!
Карал съм по тъмно с такава кола и в сравнение с мерца,все едно нямаше фарове!
Вярно "на дълги" е друго,ама има и коли срещу теб!
Толкоз ме е яд че точно на това са се издънили,че не е истина!
И което е по-лошо Е46 е още по-зле! Там е просто ... :paranoid: :paranoid: :paranoid:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 24 Май 2010, 10:28

абе не е слабо място... това да не е Дачия, че да има слаби места...
Я си представи как преди 20 години Бай Германец брои 50 000 марки за такава кола, набухана с екстри, които другите марки си мислят, че четат поредния роман на Артър Кларк... и в следващия момент... първото нощно пътуване и А! няма фарове... Е как ще стане...

Просто тея фарове са на 300-500 000 км и са амортизирани точно толкова, колкото при другите марки за 150 000 км

Няма нищо вечно... Подмени ги с чисто нови оригинални и пак кажи, че им е слабо място...

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 24 Май 2010, 11:18

ddddk написа:абе не е слабо място... това да не е Дачия, че да има слаби места...
Я си представи как преди 20 години Бай Германец брои 50 000 марки за такава кола, набухана с екстри, които другите марки си мислят, че четат поредния роман на Артър Кларк... и в следващия момент... първото нощно пътуване и А! няма фарове... Е как ще стане...

Просто тея фарове са на 300-500 000 км и са амортизирани точно толкова, колкото при другите марки за 150 000 км

Няма нищо вечно... Подмени ги с чисто нови оригинални и пак кажи, че им е слабо място...

Поздрави,
Д

Много точно, и напълно подкрепям..обаче как да взема два нови оригинални като са 1000лева а депото е 100?
И разликата в светеното не е 1000% а 10 , даже незнам дали са и 10..ама 10 даса
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ПредишнаСледваща

Назад към E34