чип на педала за газта
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- acata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw F10
- Мечтае да кара: M
чип на педала за газта
колеги искам да питам някои чувал ли е за такова не6то някъкв малка кутика която се влючвал кам педала на газта и изчиствала някакви забавения с две думи правела чудеса а цената на това чудо е 500лв. някои може ли да ми даде подробна информация за това нещо
Re: чип на педала за газта
дай още някой лев и и направи един читав софтуер.мани тия кутийки мутийки

- acata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw F10
- Мечтае да кара: M
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Също мисля да си взема спринт бъстерче, но не знам от къде да си поръчам. Чета по нет-а че ги хвалят.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Dimitroff написа:Това е някаква разновидност на "power box" нали?
Не.
Powerbox-a е резистор, който лъже електрониката на двигателя, подавайки фалшиви сигнали от датчиците на мотора.
Това тук, променя само сигнала подаван от електронния педал на газта, намалявайки забавянето причинено от него, с цел по-плавно тръгване.
С други думи Power Box-a е много опасна "игра", докато тук имаме само модулация на сигнала от електронната газ.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
за мен и двете са едно и също,работещи с лъжене на различни сензори,в случая това е педала на газта,който знаем че е потенциометър и при определено изместване отговаря на определени проценти,като натиснат докрай знаем че е 100%,този спринт бустер модулира сигнала и го измества с определени проценти,тоест при натиснат педал да кажем 1см преди спринт бустер процентите които компа е разпознавал са 20%,след спринт бустер същото това състояние на педала няма да е 20% а ще е да кажем 30% или повече в зависимост как е нагласен този бустер...тоест ви създава една илюзия че колата върви повече,а то просто ''натиска'' педала на газта малко повечко вместо вас,повишаване на мощност няма как да има с този бустер защото така или иначе не се променя нищо както би го променил някой тунер със софтуерна намеса...Kickdown написа:Dimitroff написа:Това е някаква разновидност на "power box" нали?
Не.
Powerbox-a е резистор, който лъже електрониката на двигателя, подавайки фалшиви сигнали от датчиците на мотора.
Това тук, променя само сигнала подаван от електронния педал на газта, намалявайки забавянето причинено от него, с цел по-плавно тръгване.
С други думи Power Box-a е много опасна "игра", докато тук имаме само модулация на сигнала от електронната газ.
Power box-a е за дизелови автомобили и при него има повишение на мощността защото с него се променя количеството подавано гориво в мотора

С горе написаното нямам намерение да убеждавам или да влизам в спор с никой,просто се замислете какво е педала на газта и за какво служи и с промяната на сигналите му какво би се променило...които иска повече мощност,да послуша batpepi и мен,в софтуера е истината
Не е въпросът, да върви повече, а да тръгва по-рязко 
Проблем на всички автоматици без Launch Control...

Проблем на всички автоматици без Launch Control...
- VRPerformance
- ентусиаст
-
Ами със софтуера точно динамиката се променя,да върви повече и да тръгва по-рязко за мен е едно и също и то се постига със софтуера... преди малко точно едно е46 330ХД Автомат направих и стана съвсем друга кола...
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
VRPerformance написа:Ами със софтуера точно динамиката се променя,да върви повече и да тръгва по-рязко за мен е едно и също и то се постига със софтуера... преди малко точно едно е46 330ХД Автомат направих и стана съвсем друга кола...
Имаш ли софт. за моята кошница, да се разходя до Русе някой ден?
Мисля че беше със Сименс msv70 или нещо подобно... Също така, можеш ли да ми изолираш вторите ламбда сонди, че като слагам колекторите да не се занимавам с разни залъгалки?
Искам обаче първо да замеря колата и после да сравня разликата, понеже ми сложиха вече един "анти-чип" и не искам да си давам пак парите на вятъра.
Разлика от сегашния "чип" наистина има, повишен разход и динамика в минус, та за това....
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Не е лошо да споделиш кой е майстора с "анти-чипа" за да го имаме предвид 

- VRPerformance
- ентусиаст
-
Kronos,бате при тебе е хубаво да отидеш да ти върнат оригинала,да покараш малко колата оригинал за да видиш всичко дали си е пак както трябва и след време да се направи пак,бих ти препоръчал и да ти я направи някой които има дино,все пак е атмосфверка и е хубаво да видиш черно на бяло какво се постига с чип-а...kronos написа:VRPerformance написа:Ами със софтуера точно динамиката се променя,да върви повече и да тръгва по-рязко за мен е едно и също и то се постига със софтуера... преди малко точно едно е46 330ХД Автомат направих и стана съвсем друга кола...
Имаш ли софт. за моята кошница, да се разходя до Русе някой ден?
Мисля че беше със Сименс msv70 или нещо подобно... Също така, можеш ли да ми изолираш вторите ламбда сонди, че като слагам колекторите да не се занимавам с разни залъгалки?
Искам обаче първо да замеря колата и после да сравня разликата, понеже ми сложиха вече един "анти-чип" и не искам да си давам пак парите на вятъра.
Разлика от сегашния "чип" наистина има, повишен разход и динамика в минус, та за това....
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2