Пусти фарове ...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Пусти фарове ...

Мнение от Penchev » 21 Май 2010, 10:01

Здравейте колеги ,

Всичко друго по колата ми е в ред , преди няколко дни сменях накладки наред, жила на ръчната , течност , разни неща по окачването с реглаж на предницата и всичко е супер ,но едно нещо остана да ме мъчи жестоко :( Покрай тази профилактика смених и фаровете защото старите се бяха спукали , късите нямаха покритие вече по рефлекторите и пр. глупости ,които не ми даваха мира.Дълго време търсих добри фарове втора употреба ,но така и не намерих.Срещнах се с колегата с онази маняшката 540-ка с 18 цоловите маняшки джанти ,като той ми продаде фаровете му (ДЕПО в уникално състояние) а взе черната хела на мой колега който си я беше взел за Е30-ската ,но беше недогледал ,че е взел комплект фарове за Е34. както и да е , навих се за неоригинални фарове само защото единствено тях в търсенето видях и се огледах в рефлекторите. Незнам кой от вас кара с фарове на ДЕПО ,но споделете мнения как са защото нещо късите ако и да са с перфектни рефлектори , лупи и стъкла не светят като хората :confused: Имам чувството ,че оптиката им нещо не е доискусорена , като светят и като им погледна лупите те не светят хомогенно по цялата площ ,което ме навежда на мисълта ,че проблема е в производството ... Дългите светят силно ,но правят два отделни снопа ,които не се събират в едно хомогенно петно ,като Хелите :| незнам , с всичко друго се оправих ,но с фаровете май няма да мога или поне до момента в който ще ми писне и ще събера пари за чисто нови оригинални от BMW :help:

Хванах и махнах ксенона даже ,като купих Филипс Кристъл Вижън Н1 крушки и трябва да ви кажа ,че разлика почти няма от ксенона :mhihi: Китайските ксенони и те много добри :mhihi: :puke: Спомням си на Светльо Sve на М5-цата ксенона му беше Филипс и се палеше почти моментално като на заводските уредби в новите автомобили и светеше много хубаво , но той си беше купил нова черна Хела ...

Георги Пенчев
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: Пусти фарове ...

Мнение от err0r » 21 Май 2010, 10:07

Един приятел, пише тук с ник Methodius, има същите страдания. Фаровете му са Depo с ксенон Philips. Купувани са чисто нови преди 3-4 години. Като се загледаш във фара, виждаш някакви парчета ръжда, мухал, мътна лупа и други подобни фактори, нарушаващи осветеността. При запалени фарове се виждат, че светят седейки срещу тях. Застанеш ли на шофьорското място, започваш да се чудиш пуснати ли са, не са ли. Той в момента търси оригинални Hella секънд хенд и се е зарекал, че повече Depo няма да слага.
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 21 Май 2010, 10:11

Адаш , знаех си ,че се пр**бах :mhihi:
Мале не е истина ,сагата продължава ...

п.с. Да добавя ,че понеже цоклите на габаритните крушки се бяха скапали и спукали си поръчах нови оригинални , имаха само 1 в магазина , сложих го и ... неможах да го защракна :shock: Изобщо не може да влезе до край по шлиците :no: Това са *бати боклуците

Георги Пенчев
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 21 Май 2010, 10:13

Не съм мислел, че точно ти ще вземеш Depo. За стопове и мигачи са ОК, но точно за фаровете... :roll:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 21 Май 2010, 10:47

Човек , аз ги взех защото са като нови и лъщят отвсякъде :| Не за друго ,платих си ги 200 лв :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 21 Май 2010, 10:48

Здравей колега,

Моите фарове също са в окаяно състояние.
Преди време също се бях зарибил да купувам чисто нови фарове произведени в Малайзия :oops: следвайки максимата, че "най-хубавата кола е новата"...

Но при нашата марка за хубаво или за лошо тази максима не важи :smoke:

С много питане, четене и коментари разбрах, че автърмарекет фаровете за нашите коли са с лошо уплътнение и много бързо се пълнят с прах и влага. Прави конденз, стъклата са с нееднородна структура и прочие все симтоми на ниското качество, характерно за ниската цена.

Накратко отказах се.

Това, което съм решил да направя някой ден (пуста криза :banghead: ) е да изпратя дефлекторите за ново покритие на една фирма, която прочетох, че хвалят тук във форума. Да купя нови рефлектори Хелла от Митко и уплътнение №19 от схемата:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05

Кога ще стане това при мен не знам. Хем е скъпо, хем карам малко и предимно денем.

Но ако ти караш много и често нощем, то си струва да инвестираш в качеството на светлините. Все пак става дума за безопасност.

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 21 Май 2010, 11:47

Здрасти друже, не разбирам човек като теб с толкова опит как може да се набута с тея боклуци :conf: :confused:
Та ето ти целия фар на Хела колко струва:

За късите едни 300 лв. на бр. :D даже с добра отстъпка и надолу. А за дългите ако не ти се вземат нови може да се намерят втора ръка доста добри поради причината че не се ползват често. Иначе заедно с дългите работата ще е някъде към 900 лв.Но ще имаш фарове а ти пътуваш много и за теб е от голямо значение...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 21 Май 2010, 11:53

Аз карам с ДЕПО , перфектни са фаровете , за тия пари мое си ги сменям през 2 години ако искам!

Каското какви плаща, ХЕлла може би?

мойте ги земах преди 2 години , карам ги всеки ден само на фарове , минали са към 50 хил.ккм до момента , смея да кажа нямат разлика от както съм ги купил. Веднъж само ги забърсах 4е имаше прах пи лупите , това е .Ксенон имат , няма нужда да го казвам.

Пенчев , ако са чисто нови , слагай и не му мисли , по добре нов Депо от очукана хела бош или квото и да е друго на 15 години.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Май 2010, 13:23

Жорка, отскоро един приятел стана вносител на Хела, искаш ли да попитам за цените на фаровете?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 21 Май 2010, 16:18

Единственото предимство на Депо е цената. При мен разликата между Хела със стопен
рефлектор и чисто ново Депо беше мега минимална.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 21 Май 2010, 17:27

Жики , ма те са почти нови и вече нестават за нищо :|
Само като им видиш корпусите как са отляти грозно и как не мога да вкарам новите цокли за габаритите и да ги защракна ,направо ми става лошо :paranoid: няма нищо хубаво в Китайските фарове ...

Стоянчо , попитай го твоя човек за цена за два къси фара, като имам възможност финансово ще ги махна тези без да се замисля ,та ако ще каквото ще :yes:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 21 Май 2010, 17:42

pesho написа:Единственото предимство на Депо е цената. При мен разликата между Хела със стопен
рефлектор и чисто ново Депо беше мега минимална.

Така така,караите с депо да ви видя после дали няма да ревете. Това че някой от вас са уцелили читави броики,не значи че депо са добри фарове. Аз си взех за фокуса такива преди година,сложих им ксенон и се разтопи рефлектора. :mhihi: Маде ин шина брат ми! :mhihi:

Хела и бош тва е.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Май 2010, 18:00

Penchev написа:Жики , ма те са почти нови и вече нестават за нищо :|
Само като им видиш корпусите как са отляти грозно и как не мога да вкарам новите цокли за габаритите и да ги защракна ,направо ми става лошо :paranoid: няма нищо хубаво в Китайските фарове ...

Стоянчо , попитай го твоя човек за цена за два къси фара, като имам възможност финансово ще ги махна тези без да се замисля ,та ако ще каквото ще :yes:

Георги Пенчев

Сменял съм рефлекторите и предните стъкла с оргинални от Дару и никакъв ефект.Просто има нещо сбъркано в късите на Е34.Единственно съм постигал прилична светлина с някакви усилени крушки +% на Осрам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 21 Май 2010, 18:08

За Депо и Ван Везел,изобщо дане говорим.Тея фарове просто са компромис,сиреч да има нещо на колата
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 21 Май 2010, 18:21

Изображение

ето го правилния сетъп - това в кръга на шегата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

Следваща

Назад към E34