Водна помпа - марка?
Модератор: Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Водна помпа - марка?
Колеги четох доста теми от които разбрах че трябва много да си отварям очите като купувам водна помпа но не ми стана ясно към коя марка да се насоча и с каква перка да гледам да е (пластмаса или излят метал).Ако може освен марката да кажете и ориентировъчна цена на дадената марка (горе долу) за да съм в час!Мотора е М50В20 ванос.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Водна помпа - марка?
аз бих се ориентирал към втора употреба с метална турбинка.
Покрай нея бих сменил и кожуха на термостата с метален такъв (ако не се лъжа на М52Б28 слагат такъв)
Покрай нея бих сменил и кожуха на термостата с метален такъв (ако не се лъжа на М52Б28 слагат такъв)

- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
а аз скоро смених и си взех нова италиянска за 70левчета с метална турбина
та ако взимаш нека поне да е нова че втората ръка не се знае до кога ще я кара
та ако взимаш нека поне да е нова че втората ръка не се знае до кога ще я кара
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
От Лавиатан си взех и помпа и капак на термостатата. Помпата е майле и на вид изглежда много добре, със лети алуминиеви перки. Цената беше 60-70лв някъде.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
penio написа:От Лавиатан си взех и помпа и капак на термостатата. Помпата е майле и на вид изглежда много добре, със лети алуминиеви перки. Цената беше 60-70лв някъде.
Лети перки звучи доста добре

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Дааа,Мейле правят качествени неща за Мерц и БМВ!
Нещо немско ... HEPU,Kolbenshmidt,Meyle ...
Нещо немско ... HEPU,Kolbenshmidt,Meyle ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Всъщност колегата Стоян като спомена за водна помпа втора ръка, но задължително с метална турбина ме накара да се замисля - не звучи толкова зле, понеже на практика водните помпи на нашите коли се сменят обикновенно поради превъртяла в оста турбинка. Ако турбинката е метална този проблем отпада т.е. помпа втора ръка не е чак толкова лошо нещо и единственото което може да и се случи е да протече фибъра(това се случва ако се кара с вода). Но аз лично не знам някой да е сменял водна помпа на М50 заради протекъл фибър. 
Разбира се най-добре нова, но задължително метална турбина - пластмасовата е загуба на време

Разбира се най-добре нова, но задължително метална турбина - пластмасовата е загуба на време

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Shishmanov написа:Всъщност колегата Стоян като спомена за водна помпа втора ръка, но задължително с метална турбина ме накара да се замисля - не звучи толкова зле, понеже на практика водните помпи на нашите коли се сменят обикновенно поради превъртяла в оста турбинка. Ако турбинката е метална този проблем отпада т.е. помпа втора ръка не е чак толкова лошо нещо и единственото което може да и се случи е да протече фибъра(това се случва ако се кара с вода). Но аз лично не знам някой да е сменял водна помпа на М50 заради протекъл фибър.
е човека с италянската помпа по горе си ги сменя на 3-4 месеца щото перката или виското му е криво на мотика.
Така че не всичко е до помпа.

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Преди няколко месаца смених термустат и водна помпа старате беше с пласмасова турбинка и не беше мръднала.Сега пак съм с пласмасова пък ще видим колко е здрава.
пп.Ако не слагам старата.
пп.Ако не слагам старата.

- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Миналата година сменях всичко по охлаждането и сложих водна помпа Колбеншмид - метална турбина и до сега няма грижи, взех си я от Митака - Варна от нашия форум, пиши му ЛС и той ще те посъветва! Успех!
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Значи ще търся нова помпа с метална лята турбина.Ще ги проверя тези "майле".Писах на колегата Митко още преди няколко дена за много части но така и не ми отговори.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Каква е идеята на металния кожух на термостата 

Теоритично - по-здрав
На практика - аз поне не съм чул за спукан/повреден (като турбината на водната помпа например)
Аз си карам с пластмасовия ....
На практика - аз поне не съм чул за спукан/повреден (като турбината на водната помпа например)
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
tsb_bg написа:Теоритично - по-здрав
Ми аз за една нощ два съм трошил в жалки опити да сменя водната помпа.
Единия се ронеше като стар хляб

- Ivaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 M3 Convertible
Kolbenshmidt с метална турбинка мисля,че беше под 100лв.Доста хора са доволни включително и аз.
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3