Дооправяне на бас кутия Оправена
Модератор: Icco
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Дооправяне на бас кутия Оправена
Здравейте колеги.Говорителя е истински не китайска реплика свири вече повече от 6-7 години по разни коли
баса е 15 инчов 250w реални но кутията му е доста голяма /едвам влиза в багажника на е36 и трудно изкарвам резервната гума и искам да я посмаля малко, че и без това тази кутия не е за тоя бас правена.
Кутията е около 100 литра грубо в момента ето инфо за кутията
Направена е от ПДЧ 18мм с по 1-2 мм кече от всяка страна.Размерите са външните на кутията с кечето
Обновление:
Кутията е орязана вече размерите и са дълга е 630мм висока 320мм а широка /там кадето ляга говорителя/ 400мм.Така по груби сметки е около 75 литра кутията, но баса го няма никакъв.Идеята е да я правя затворена имам 2-3 плоскости пдч/но не достатъчни за да направя нова кутия.Инфото за говорителя е:
It has a 2.5" voice coil and a 56oz magnet. A conservative thermal power rating based on a 2.5" voice coil diameter would be about 250 watts. Here are the T/S parameters:
05-RE OHMS 3.82 13-FS HZ 28.79
06-LE MH 1.01 14-MMS GMS 84.24
07-QM 10.99 15-CMS mm/N .3628
08-QE .470 16-RMS NS/M 1.3860
09-QT .450 17-VAS LTRS 373.63
10-XMAX MM 3.70 18-SD SCM 856.34
11-BL TM 11.11 19-EBP 61.0
12-EFF % 1.82 20-SPL dB 94.6

Кутията е около 100 литра грубо в момента ето инфо за кутията
Направена е от ПДЧ 18мм с по 1-2 мм кече от всяка страна.Размерите са външните на кутията с кечето
Обновление:
Кутията е орязана вече размерите и са дълга е 630мм висока 320мм а широка /там кадето ляга говорителя/ 400мм.Така по груби сметки е около 75 литра кутията, но баса го няма никакъв.Идеята е да я правя затворена имам 2-3 плоскости пдч/но не достатъчни за да направя нова кутия.Инфото за говорителя е:
It has a 2.5" voice coil and a 56oz magnet. A conservative thermal power rating based on a 2.5" voice coil diameter would be about 250 watts. Here are the T/S parameters:
05-RE OHMS 3.82 13-FS HZ 28.79
06-LE MH 1.01 14-MMS GMS 84.24
07-QM 10.99 15-CMS mm/N .3628
08-QE .470 16-RMS NS/M 1.3860
09-QT .450 17-VAS LTRS 373.63
10-XMAX MM 3.70 18-SD SCM 856.34
11-BL TM 11.11 19-EBP 61.0
12-EFF % 1.82 20-SPL dB 94.6
Последна промяна shengi на 31 Май 2010, 21:57, променена общо 4 пъти

- shengi
- ентусиаст
-
Re: Информация за един бас Eminence.
Никой ли не го е срещал? В момента свири в една голяма кутия която е от друг бас, че тоя изпадна от далавера както и кутията, та кутията по груби сметки е 100 литра с 2 бас рефлектора като единиа е затапен, че никак не свири говорителя като е с 2.Но все пак ми заема 70% от багажника, а там слагам и части и искам нова кутийка по малка.

- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М
Re: Информация за един бас Eminence.
направи му просто нова кутия с по-малък обем около 70 литра със същия порт просто прережи парчетата от едната страна .. и ще свирне 

- shengi
- ентусиаст
-
Re: Информация за един бас Eminence и пресмеятане кутия
За да постигна около 65-70 литра от тая кутия какви трябва да са размерите?В смисъл поне да си използвам тая кутия но да я мина с зегето ?По добре от 2-те страни ли да я режа или по добре само от едната кадето е затапения бас рефлектор който така или иначе не се ползва?Бокса свири в е36 седан и е насочен през подлакътника към купето или в някой случаи за по добър звук на горе към коратат /там няма ламарина или поне след някой интервенции
/ но като е обърнат на горе и ми дрънчи много багажника и нищо не помага.Та общо взето ще постна снимки ако някой помогне с оразмеряването на кутията и как да си направим от нищо нещо с скромните 200лв бюджет /който са изхарчени за говорителя и усилователя и кабела/Само кабелите са 80лв 

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Oразмеряване бокс+инфо за говорител 15-тка
Колега, в момента обема на кутията ти е 76,8 литра, ти как я сметна 100. Това е изчислено по външните размери, които си дал. Като се отчете и дебелината на стените, обема излиза 67,141848 литра, може да се приеме за 67 литра. С минаване със зегето няма да стане. Със скромните 200 лв бюджет можеш да си напаравиш направо нова кутия, а може и да използваш детайли от тази и пак да си сглобиш нова кутия.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- shengi
- ентусиаст
-
То бюджета ми беше 200лв.За 200 лв цд усиловател кабели и тоя бас + кутията съм си взел.Кабелите нови
Та като цяло за тоя бас тази кутия е голяма за тоя бас.А мен питането ми е за тоя бас каква кутия си трябва?След като немога да намеря инфо за него, както и когото и да питам.А иначе за "ценната" информация за размерите на кутията като питам някаде по Русе ми викат "абе остави еди каква си сума и ела си вземи кутията - което не ме удовлетворява.Друго си е аз да си я направя и да получа удоволствие, все пак не съм с 2 леви 

- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
еми като няма данни казва че баса е около 300 рмс като изходим от стари сметки на говорител ис тази мощност (примерно БМ ПРО122 350рмс п одокумент) са му нижни окло 50-55 литра но той е 12 за това да отпуснем около 20 литра понеже този говорител е 15 а нормалното за 15 инчов говорител е около 80-90 литра н ос завидните 450-500 рмс и как изчисли че тази кутия е 70 литра ? явно мойте сметки са грешни понеже аз я искарах 104.400 литра а ак осе намали дългата страна с 20 см до края нан затапения порт става 76 литра което щее предостатачно с вата на тази 15" и порт 70/110
- shengi
- ентусиаст
-
Ами тя темата беше озалгавена Инфо за говорител /никаде не намирам за него, а си е амеркински не китайско менте/ но в последствие промених заглавието и темата.Благодаря момчета, ще се реже кутията пък ако не стане нищо от нея ще топли на зима 

- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
Mario Pankov написа:еми като няма данни казва че баса е около 300 рмс като изходим от стари сметки на говорител ис тази мощност (примерно БМ ПРО122 350рмс п одокумент) са му нижни окло 50-55 литра но той е 12 за това да отпуснем около 20 литра понеже този говорител е 15 а нормалното за 15 инчов говорител е около 80-90 литра н ос завидните 450-500 рмс и как изчисли че тази кутия е 70 литра ? явно мойте сметки са грешни понеже аз я искарах 104.400 литра а ак осе намали дългата страна с 20 см до края нан затапения порт става 76 литра което щее предостатачно с вата на тази 15" и порт 70/110
Първият в света си, който виждам да смята обем водейки се от мощността на говорителя...И да, сметките ти са мноооооого грешни още от към подхода![]()
Трябват T/S параметрите на говорителя, за да се направи симулация, като не е гаранция, че реалният резултат ще е точно като графиката. Ако няма такива, може да се измерят ( стига някой да се навие ).
ПП - Китайците правят и доста добри неща, не ги слагайте всички под общ знаменател.
за практиката ми не съм срещнал кутия направена по книжка за дадения говорител.. там пише ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ литри.. а щом нянмаш данни от каде може да се изходи за дадения литраж.. според мен от сходен говорител ил идасе нагласи на ухо... ако не ти се дават пари да ти замерят говорителя.. аи това не го предлага всеки..
- shengi
- ентусиаст
-
Момчета чакайте чакайте.Говорителя ми казаха, че е оригинален американски /известен Русенски автоозвучител най известния/Та той ми сподели, че не е китаец говорителя.Но нямам време да ходя при него и пари за да ми оразмери кутията.А и друго си е аз да си я направя, а ако я осакатя 1-2 месеца няма слушам музика докато събера пари.Та общо взето реални ги вадел 250-300вата /по слух/ Кутията му е твърде голяма на тоя бас та я кажете последно колко да я режа, но без да влизате в противорекания един с друг, че така само ме обърквате.

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
shengi написа:Момчета чакайте чакайте.Говорителя ми казаха, че е оригинален американски /известен Русенски автоозвучител най известния/Та той ми сподели, че не е китаец говорителя.Но нямам време да ходя при него и пари за да ми оразмери кутията.А и друго си е аз да си я направя, а ако я осакатя 1-2 месеца няма слушам музика докато събера пари.Та общо взето реални ги вадел 250-300вата /по слух/ Кутията му е твърде голяма на тоя бас та я кажете последно колко да я режа, но без да влизате в противорекания един с друг, че така само ме обърквате.
брат режем я до 70 литра затворен обем и ако не ни хареса дупваме един рефлектор и къпем

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- shengi
- ентусиаст
-
В събота имам час за циркуляр, че с зеге ще си е мъчение а и човек от мебелна фирма ще реже, че аз съм по чупенето нали ме знаеш
мисля затапения бас рефлектор да го махна тоест да режа между него и говорителя, а другия бас рефлектор да си остане и там някаде ще се получат обемите.Иначе ако не стане ще гледам нещо далавера да завъртя да излъжа някой 
Търся русенец с 15 инчов бокс с кутия която е около 70литра за тест.До събота

Търся русенец с 15 инчов бокс с кутия която е около 70литра за тест.До събота

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
RSxRacer написа:shengi написа:Момчета чакайте чакайте.Говорителя ми казаха, че е оригинален американски /известен Русенски автоозвучител най известния/Та той ми сподели, че не е китаец говорителя.Но нямам време да ходя при него и пари за да ми оразмери кутията.А и друго си е аз да си я направя, а ако я осакатя 1-2 месеца няма слушам музика докато събера пари.Та общо взето реални ги вадел 250-300вата /по слух/ Кутията му е твърде голяма на тоя бас та я кажете последно колко да я режа, но без да влизате в противорекания един с друг, че така само ме обърквате.
брат режем я до 70 литра затворен обем и ако не ни хареса дупваме един рефлектор и къпем
Ами тя сега е 67 литра, кажи как ще я резнеш, за да стане 70.
Българския вариант:
- shengi
- ентусиаст
-
Я пак провери размерите и как ги изчисляваш тия обеми под 70 литра Stony ? Колега аз не разбирам от озвучение разбирам какво чуват ушите ми и какво виждат очите ми.
Не разбирам но съм виждал поне 10 кутии под и около 70 литра и нито едната не е толкова голяма колкото моята.Вече 5-6 човека писаха в темата а и не само, че кутията е над 100 литра.Това е много, но нали за това е темата.Да я оразмеря сам тази кутия, а не на готово да отида и хоп ... готово.А и не всеки е научен аз за това питам, а не да се правя на хакер с разните му програми.Колегите които писаха по горе повечето са с реален опит или бизнес насочен с кар озвучението и предпочитам на тях да се доверя, от колкото на 1-2 програми.

- stony1
- старши ентусиаст
-
shengi написа:Я пак провери размерите и как ги изчисляваш тия обеми под 70 литра Stony ? Колега аз не разбирам от озвучение разбирам какво чуват ушите ми и какво виждат очите ми.Не разбирам но съм виждал поне 10 кутии под и около 70 литра и нито едната не е толкова голяма колкото моята.Вече 5-6 човека писаха в темата а и не само, че кутията е над 100 литра.Това е много, но нали за това е темата.Да я оразмеря сам тази кутия, а не на готово да отида и хоп ... готово.А и не всеки е научен аз за това питам, а не да се правя на хакер с разните му програми.Колегите които писаха по горе повечето са с реален опит или бизнес насочен с кар озвучението и предпочитам на тях да се доверя, от колкото на 1-2 програми.
Леле трябва да отида на очен лекар

Българския вариант:
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3