ПОМОЩ..не мога да си отворя вратите!!!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

ПОМОЩ..не мога да си отворя вратите!!!

Мнение от BAYRON » 04 Май 2010, 11:16

Снощи, отварям колата с ключа-вратата се отваря и дотук всичко е наред. Опитвам се да отворя задната врата, но не се отваря, по скоро си остана заключена и така всичките без шофьорската. Предвидливо отварям прозорците че да извадя пасажерите /детето/ ако се обърка и лявата врата.
Понеже бързам казвам си "друг път ще му мисля". Спирам на едно място и гадостите продължават..... менога да затворя прозорците. И така след половин-часови разговори с колегата Иво Босев на който му благодаря за отделеното време тръгвам да оставям колата на платен паркинг и да я опаковам в найлони. Карам си и инстнктивно натискам копчето и прозореца сработва, десният също . И така прозорците се оправиха ама ключалките НЕ.
Само две неща се сещам--на задните врати съм бутнал палчетата, за да не ги отварят децата и второто е когато заключвам или отлючвам непомня понякога ключа ми застава в хоризонтално поможение.
Моля помогнете, че е много гадно да се влиза само през една врата :kuku: :kuku: .
КОлата е Е30 89набор 2 ел стъкла италианка.
Централното е сменявано преди 2 години с чисто ново от БМВ, То работи като палчетата на вратите леко помръдват не не се вдигат. Забравих да кажа Багажника работи като лявата врата, но неми върши работа :lol: :lol: .
Може да е някой пиниз обаче работата с прозорците е много налудничева наисатина.
Благодаря ви ако сте ме рзбрали за какво ви говоря.
Последна промяна BAYRON на 04 Май 2010, 19:44, променена общо 1 път
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Re: ПОМОЩ..немога да си отворя вратите!!!

Мнение от bigmurzi » 04 Май 2010, 14:38

Отключва ти само шофьорската врата и багажника? Правилно ли съм разбрал?
Да е пръцнала някоя машинка .. :roll: другото е щом казваш, че застава хоризонтално ключа, втората степен ама тогава би трябвало зор да видиш и с отключването .. :roll: или да ти се е прецакала ключалката .. на един колега така наскоро му заключих е30-то, ключа застана хоризонтално, че едвам го отворихме после ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар

Re: ПОМОЩ..не мога да си отворя вратите!!!

Мнение от BAYRON » 04 Май 2010, 17:24

:help:Колеги днес изчетох доста теми по въпроса, но всички бяха без конкретни отговори.
Нещата които научих, но не ми помагат засега:
Колата има система за двойно заключване всмисъл ключа се зарътва до хоризонтално положение и така може да остане. Когато е в хоризонтално положение и се опитвам да отключа от багажника всички палчета остават заключени. При опит за отключване палчетака казват щрак нагоре милимерър два и моментално щрак надолу в положение заключено. Тази система е някаква допълнителна защита/ явно бозава история/
Такъв всъщност е проблема при отключване на лявата врата централното щраква два пъти веднъж нагоре и веднъж надолу.
Но ако централното е проблема не ми става ясно защо като го откача, дясната врата не се отваря нито с ключ нито с лостчето за отваряне нито с палчето / еб...ти системата /

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 04 Май 2010, 20:57

това представлява проклетото централно заключване

Ако някой има цетрално под ръка или ако някой ми се върже на акъла да пием бира и
да пробваме с неговото от колата ще съм много бладодарен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: неква джипка

Мнение от fast or stupid » 05 Май 2010, 15:32

Размърдаи буксите и ако имаш ги напръскаи с контактен спреи. Получават се аномалии некои път.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 324TD '88
Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 06 Май 2010, 15:41

И аз имах проблем със същата гад ,,мамито и ейй...напрао ми бяха побелели косите от това централно,То аз не знаех че седи в ляво на пасажерската седалка зад говорителя най долу завито с видия.Ту ми се отваряхаи затвяряха ту не ..а миналат година си бях сложил чисто нова аларма...а и нямах време да се занимавам и отивох при един много добър еладжия /алармаджия и ония я свали и каза РЕЛЕТА и аз като ги видях и те и електрониката ,ама като цяло релета..и направи байпас на централното през алармата ако централното откаже ...сработва електрониката в алармата и вратите пак са на 6..иначе..две релета и си ти:)
----Митко Тодоров Христов----
GSM:0886150079
ИзображениеИзображение
E30 - M21 + M50 = Ultimate Driving Machine
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 10 Май 2010, 9:51

често срещан проблем...слагаш следващото и така...другия вариант е да се шунтира и управлява само от алармата
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 18 Май 2010, 20:26

Явор написа:често срещан проблем...слагаш следващото и така...другия вариант е да се шунтира и управлява само от алармата
:?:

Така и направих взех от един приятел неговото централно- извадих моето сложих за момент неговото и вратите хоп се отвориха, после му върнах неговотоцентрално а моето в кофата и сега трябва ново централно и ввсичко ще е ОК Вратите си се отварят и без екстрата централно ./Не ми стана ясно обаче защо след като извадя моето централно вратите си остават заключени, защо при положение, че давам механичен контакт на двете релета горе на снимката пак не сработва централното, но това е друга тема.
Нека да поясня как най безболезнено :banghead: :banghead: минава този проблем, за да няма сваляне на корите при затворени врати или други силови манипулации.
Когато сиситемата за двойно заключване си /е** майката/ и не се отварят втатите, трябва да се постави просто друг модул, който да деблокира двойната защита.
Благодаря на всички за мненията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 19 Май 2010, 16:04

Колега, дай да го видя това централно, не се кахари, за 5 мин ще го прегледам и ремонтирам на бързо, гледам си от софия.

Назад към E30