Кабеляци за усилвателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Кабеляци за усилвателя
Здравейте,
искам да попитам хората които са го правили вече, от каде е най добре да се пусне захранващия кабел за усилвателя при положение че акумулатора ми е отпред.
Дали има някакъв лесен начин или по трудния да си го прекарвам
Колата е седан.
Ще е проблем ли да го сложа под задните седалки от гледна точка на охлаждане
Знаете ли местенца кадето може да се помести освен при резервната гума
И случайно някой да знае колко метра ще ми трябва
искам да попитам хората които са го правили вече, от каде е най добре да се пусне захранващия кабел за усилвателя при положение че акумулатора ми е отпред.
Дали има някакъв лесен начин или по трудния да си го прекарвам

Знаете ли местенца кадето може да се помести освен при резервната гума

Последна промяна DJJonny на 18 Май 2010, 17:51, променена общо 1 път
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Кабеляци за музика
DJJonny написа:Здравейте,
Дали има някакъв лесен начин или по трудния да си го прекарвамКолата е седан.
Знаете ли местенца кадето може да се помести освен при резервната гума![]()
Захранващия кабел можеш да го прекараш под компа има "тапа" , тя е предвидена за кабели, намира се малко по на долу от отделението за компа .... След това през праговете , покрай задната седалка , та до от зад .... Не слагай усилвателя под задната седалка ... , ще го изгориш ...

- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да цирикат!!!
- Мечтае да кара: НЛО
що не го закараш в некое гарй4е за музика да ти слойат квото трябва и да няма6 глажоболия
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
Щото в гаражчетата батка обикновено имат два крайника набити в отверстието, ко ма разбираш 
Колега, можеш да го хванеш + кабела на гайката на кутията на бушоните. Сложи бушона вътре в кутията и го пусни през задната част. Излиза точно над педалите. После върви по сервизен канал под шофьорската седалка и под задната и си влиза като у тях си в багажника.
Можеш да хванеш маса-та за гайките около задните амортисьори от шофьорската страна. 100% и на купето и на седана има такава.
Ти си преценяш. Може и както Методи казва да го пуснеш по сервизния канал зад ЕКУ-то, но аз не бих пуснал силов кабел около ЕКУ-то.

Колега, можеш да го хванеш + кабела на гайката на кутията на бушоните. Сложи бушона вътре в кутията и го пусни през задната част. Излиза точно над педалите. После върви по сервизен канал под шофьорската седалка и под задната и си влиза като у тях си в багажника.
Можеш да хванеш маса-та за гайките около задните амортисьори от шофьорската страна. 100% и на купето и на седана има такава.
Ти си преценяш. Може и както Методи казва да го пуснеш по сервизния канал зад ЕКУ-то, но аз не бих пуснал силов кабел около ЕКУ-то.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
liloff написа:Щото в гаражчетата батка обикновено имат два крайника набити в отверстието, ко ма разбираш
Точно от дясната страна минава силовият кабел на тези, на които акумулатора е в багажника и няма никакви проблеми. ЕКУ-то е в отделно "помещение" и няма никаква опастност за него.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Мойте кабели тръгват така.Под Акумулатора под стойката му тоест има един маншон.Пробит е заради дебелия кабел + овия.Бушона е до акумулатора.Кабела минава зад жабката близо до говорителя в на пасажера страната от там през прага отзад под задната седалка и влиза отзаде в багажника пак през един гумен маншон.По това "трасе" има още дин голям сноп с кабели които върят.3-та година карам така и няма проблеми.Маса съм я хванал зад седалката има един болт от там до усилователя.А иначе сигналния кабел чинчовете минават от цд-то над педалите около говорителчето по прага и с другите кабели и излиза пак с маншон отзаде с другите кабели.Няма смущения тока е достатъчно.Това мисля е най удачно вече е личен избор кой кабел от каде ще прекараш стига силовите /токовите/ кабели и чинчовете да не минават един до друг, че може да има смущения при работещ двигател.Надявам се да съм бил полезен.Ако искаш ще ти обясня и кое как се сваля има няма 20-25 болчета и 20 щипки за цялата галимация. 

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Аз съм мислил и за др вариант . + към акомулатора кабела тръгва под кората на предното стъкло където е вентилатор за парното , от там като стигне кутията за бушони прави завой и мисля , че там има дупка като се прекаре кабела от там влиза под волана , от там се отвива кората , там има много кабеляци . от там покрай говорителя които е на шофиора в краката минава в прага , там има и други кабеляци и стига до задната седалка . там някъде излзиа и влиза в багажника . общо взето от там минава инсталацията на колата . Някой ако се сеща за по - лесен и естетически вариант да пише .
хуу де захранващия кабел ОК
ми как да прекарам чинчовете като искам да е хубав кабел не да го снаждам или слагал букси намясто.
ми как да прекарам чинчовете като искам да е хубав кабел не да го снаждам или слагал букси намясто.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
DJJonny написа:хуу де захранващия кабел ОК
Вадиш радиото , отвиваш кората под волана и от радиото до тази кора има отвор отзад . От там минават чинчовете т.е кабела , минава през описаното от мен място и като стигне до багажника там на място ще сложиш чинчове за включването към усилвателя .
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Re: Кабеляци за усилвателя
Аз съм с компакт в багажника има разни отвори през тях, след това под колата има едни тръбопроводи метални отиват към бензиновия филтър до тях си има щипки за още неща да се закачат минаваш през тях и накрая ще се поогледаш как да го прекараш през кората под двигателя 

12 мнения
• Страница 1 от 1