От Парно към Дигитален климатроник
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
Re: От Парно към Дигитален климатроник
dozata написа:jakson написа:dozata написа:err0r написа:Аз до колкото знам всички купета, независимо от това, че нямат климатроник, си имат прокарана инсталация (и втората букса). Това пък е различното при седаните след 1994, до колкото разбрах. При тях, ако колата е поръчана само с парно, няма инсталация за климатроник. И мен ме чака този филм пролетта. Успех ти желая! Колко човекочаса ти отне?
Незнам какви инасталации имат моделите на БМВ но мойта е седан и е 94 началото и имаше само една букса,и беще само парно.А колкото до колко човекочаса ми отне-за инсталацията ми отне два дни,обаче стана като ОРИГИНАЛНА,а иначе ако се захване човек за един ден може да я разглоби и събере останалото.Дано и твоята стане перфектно.Успех
Това означава ли , че седан от 93та има прокарана заводски инасталация за климатроник ? И мога ли направо да го инсталирам без допълнителни правении ?
Колегата Eror е прав но ако няма ще ти обясня как се свързва и кой кабел каде отива.Ако те интересува пиши иначе другото си отговаря но да знаеш че ти трябва цялата кутия с моторчетата и дигиталното управление.Аз вече го минах веднаж този филм и ако трябва нещо питаите.Направил съм снимки да разясня как става интервенцията но в момента имам проблем с апаратчето и не мога да ги кача.При първа възможност ще кача снимки с обяснение да може който поска и има възможност да си го направи
Колега чакаме снимките с нетърпение,и ако дадеш подробно обяснение ще сме много благодарни

- dozata
- Потребител
-
- Кара: БМВ 525ТДС
- Мечтае да кара: М5
Колега подроно обяснение мога да дам но проблема със снимките ми е доста голям защото като го правех го снимах с един апарат които се прецака и на мен ми е кофти че не мога да предоставя снимки но какво да се прави късмет а за обяснението ще седна в неделя щото сега ми е малко натоварено и ще се опитам да опиша всички стапки подробно
Колега чакаме снимките с нетърпение,и ако дадеш подробно обяснение ще сме много благодарни
[/quote]

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
err0r написа:Дам, нямам втора букса. Всички купета имали по 2 букси независимо от оборудването, както и всички седани, произведени до 1993 г. PNR гледа при мен и заключи, че втората букса трябва да се инсталира.
означава ли това колега че като седана е набор декември 91' имам двте букси?
като сваля кората под волана дали се вижда?
аз също мисля тези дни да деиствам
ares2 написа:err0r написа:Дам, нямам втора букса. Всички купета имали по 2 букси независимо от оборудването, както и всички седани, произведени до 1993 г. PNR гледа при мен и заключи, че втората букса трябва да се инсталира.
означава ли това колега че като седана е набор декември 91' имам двте букси?
като сваля кората под волана дали се вижда?
аз също мисля тези дни да деиствам
Да има буксите.Моя седан е февруари 93 и като сваля кората под волана долу в дясно близо до прасето имам бяла и черна букса.На бялата има закачено , а черната си седи без нищо да е включено и само чака климатичето

- m@rtin
- младши ентусиаст
-
mitrax написа:err0r написа:Аз до колкото знам всички купета, независимо от това, че нямат климатроник, си имат прокарана инсталация (и втората букса). Това пък е различното при седаните след 1994, до колкото разбрах. При тях, ако колата е поръчана само с парно, няма инсталация за климатроник. И мен ме чака този филм пролетта. Успех ти желая! Колко човекочаса ти отне?
ероре ти искаш да кажеш че нямаш 2ра букса лиаз на парното си имах и се използваше , само няколко пина липсваха просто . Да не я бъркате тая букса? нещо при волана я търсите , а тя е по надолу . Ето ви снимка на 2те букси , днес извадих прасето на едно купе за загрявка преди твоя проект
![]()
Днеска пак се врях под волана и мисля че ги имам тези букси но не са свободни (понеже имам италиански климатик) и той май е вързан към тях...
Колко букси има към прасето и къде се пускат??Освен тея двете какви кабеляци се пускат??Предполагам за бушон и релета в бушониерата(релетата не са ли 2бр??)Питам защото скоро ще поръчвам пълен комплект и да знам какво включва ПЪЛЕН комплект
И като го слагам ще наснимам всеки момент от монтажа и ще опиша всичко за да има вече и такава тема,има няколко теми за монтиране на клима но снимките са само на свалени табла и в завършен вид...

- dozata
- Потребител
-
- Кара: БМВ 525ТДС
- Мечтае да кара: М5
Колега релетата са две,пълния комплект надали ще ти го дадат с релета и тем подобни.Аз за моята си взех уж пълен комплект но ми дадоха само прасето(КУТИЯТА),тръбите,радиатор,дехидратарот и компресор,но пак стана.Втората пукса си я прекарвах сам защото моята нямаше такава,значи колата е 93-та 325тд и то 11месец.Колега от които си я купих излезе много точен и ми даде цялата негова инсталация и от там си проследих кабелите за моята и така монтирах втората букса и всичко друго си отговори.
п.с.Извинявам се че не съм написал подробно как се слага но не ми е останало никакво време за това.Надявам се тия дни да се освободя малко и да седна да обясна на всички подробно как става
п.с.Извинявам се че не съм написал подробно как се слага но не ми е останало никакво време за това.Надявам се тия дни да се освободя малко и да седна да обясна на всички подробно как става
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
ако опишеш липсващата при теб букса кои жици каде отиват ще е много добре. Предполагам там са тея който отиват в двигателния отсег за компресор .. датчик темпратура , пресостат , релета перка ?

Хубаво ще е тези ,които са успели да си сложат клима да дадът по подробно описание за тези като нас ,които ще се хващат на хорото.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Оказа се че нямам черната букса
даите малко инфо за нея
които я е монтирал допълнително

даите малко инфо за нея
които я е монтирал допълнително
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
KUM4o написа:климатик от м50 ще стане ли на м40?
Различна е стойката на компресора и самия компресор, всичко друго е еднакво.

- ///M BOSS
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
KUM4o написа:климатик от м50 ще стане ли на м40?
Компресора ,стойката на компресора и трабите от компресора се различават другото става

- m@rtin
- младши ентусиаст
-
я само да кажете кои са релетата на диг. клима да могат и тях да ми пратят че сигурно няма да излязат с инсталацията
пък ако се намери и снимка ще е супер
предполагам че в неделя ще почвам да го монтирам,обещавам да снимам подробно
пък ако се намери и снимка ще е супер
предполагам че в неделя ще почвам да го монтирам,обещавам да снимам подробно

Имам въпрос.Значи с комплекта ми дадоха и един датчик за вентилатора ,но той къде се слага?Въдях в реалоема ,че се слага на водния радиатор ,но в инсталацията ,която ми дадоха имам букса само за вентилатора ,която ходи в бушониерата ,а от самият датчик нямам никаква инсталация ,нито в колата нито в тази ,която ми дадоха допълнително.Допълнителни кабелчета ли се прокарват?

- m@rtin
- младши ентусиаст
-
релетата са ясни вече и са 3бр... х51, х52, х53 на схемата
но едното което е за 2ра степен на перката
било за 6 цилиндрови автомобили ( х53)
значи на мене няма да ми трябва така ли??
някой запознат ли е?
и съдя че и в перките за климата ще има разлика
6цилиндр са с 2 скорости а 4цил с една скорост
(правилно ли разсъждавам??
)
някой ще подскаже ли нещо за инсталацията им??
но едното което е за 2ра степен на перката
било за 6 цилиндрови автомобили ( х53)
значи на мене няма да ми трябва така ли??
някой запознат ли е?
и съдя че и в перките за климата ще има разлика
6цилиндр са с 2 скорости а 4цил с една скорост
(правилно ли разсъждавам??

някой ще подскаже ли нещо за инсталацията им??

55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4