Слагане на след фейслифтов волан?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Слагане на след фейслифтов волан?

Мнение от bili1 » 17 Май 2010, 19:33

Колеги има един колега продава хубав волан,но е след фейслифта,а мойта кола е 98г. той каза,че ставало ама има бая работа и разправии,интересува ме какво трябва да се прави и струва ли си? :roll:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Слагане на след фейслифтов волан?

Мнение от Ilko Ivanov » 17 Май 2010, 20:41

Сменят се доста неща.....
Алуминиевата конзола на която се закрепват лосчетата за мигачи и чистачки
Патрона на ключалката
Лосчетата на мигачи и чистачки / като лостчето на мигачите трябва да се разглоби и да се преправи малко /
Пластмасите около волана
Ще ти трябва и лентов кабел от фейслифтова кола
Сметни си тези неща колко ще ти излязат и си прецени дали си заслужава ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 17 Май 2010, 21:39

а аз видях как на кола 97ма година, бе сложен наи готиния М-ковия волан от феислифта 2003-та, без да се смени нищо ..

но ест, бе сложен без лентов кабел и нищо не работеше по волана.. но пък ако колата ти няма мулти волан, не вярвам да е голяма загуба че няма да ти работат нещата по волана :roll:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 17 Май 2010, 21:42

BMW-E39 написа:а аз видях как на кола 97ма година, бе сложен наи готиния М-ковия волан от феислифта 2003-та, без да се смени нищо ..

но ест, бе сложен без лентов кабел и нищо не работеше по волана.. но пък ако колата ти няма мулти волан, не вярвам да е голяма загуба че няма да ти работат нещата по волана :roll:

Тая глупост е напълно възможна,но нито мигачите ще се изключват,нито еър-бега ще е действащ,и клаксон няма да има :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 17 Май 2010, 22:13

Е брат погледни го от добрата страна - и мигачите си работят макар да не се изключват сами, и чистачките ще работят.. и за човек които няма мулти функция, става екстра, ако и бег-а му свети от едно време всичко се нарежда, само си остава гадната работа за клаксона, но пък се спестяват пари и влизане във филми на сменяне на разни работи които изброи :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 17 Май 2010, 22:33

това наистна е голяма глупост , да си смениш само волана и да прецакаш колата, за мигачите и клаксона може да се преживее, ама ербека да не ти работи заради едната гъзария не е вариянт. ако се правят насаждания на такъв волан е редно да се направи както трябва иначе според мен е пълна глупост.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 18 Май 2010, 0:47

Аз като минал по този път, не препоръчвам на никой да се вкарва в такъв филм. Както каза колегата @ivanov 530d, сменят се лентовия кабел, лостовете за мигачи и чистачки (както и алуминиевите им стойки към пръта), патрона за запалването (трябва и да се нареди по настоящия ключ), корите около волана и трябва да се преправя лоста за мигачите, защото в противен случай няма да има мигачи и дълги светлини.

С две думи е луда работа :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 18 Май 2010, 13:02

Мале,мале мерси много колеги за информацията :bowdown: отказах се определено,аз си мислех,че става с фланец :dunno: прави се фланец и се присажда пък то какво било :shock: :shock: отказвам се определено това е ненормално! :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 18 Май 2010, 13:19

bili1 написа:Мале,мале мерси много колеги за информацията :bowdown: отказах се определено,аз си мислех,че става с фланец :dunno: прави се фланец и се присажда пък то какво било :shock: :shock: отказвам се определено това е ненормално! :kuku:

Колега за какъв фланец говориш, като волана си паства перфектно на твоя кормилен прът :roll:

Тва си е перфектен ъпдеит за е39ка, която няма мулти функция и свети бег-а ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 18 Май 2010, 15:43

Ми имах погрешна представа колега за слагането на такъв волан,но благодарение на вас (затова е форума) ме просветихте горе долу как става тази работа,но се отказах дори и да имам парите тука няма кой да ми го направи (в провинцията) трябва да ходя другаде и става найстина дълга и широка тая работа! :yes:

Назад към E39