Перката за климатроника се включва постоянно
Модератор: Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Детайли за колата: Е 53
Перката за климатроника се включва постоянно
Здравейте колеги,питането ми е защо се включва перката при условие че не се пуска климатроника,а виското е чисто ново(на два дни) и си охлажда перфектно,аз извадих бушона да не върти а също бушона бе тръгнал да се топи.преди сигурно година така се включи и тогава даже постоянно,та тогава го махнах и след известно време пак сложих бушона и се бе оправило до днес
имали датчик и каде точно седи,може ли да е друго нещо,и последния вапрос ми е като се натисне снежинката тогава ли вкл. перката
забравих да кажа колата е е34 524тд-климатроник.простете за невежеството,но до сега не съм карал кола с климатик/ник,и не знам точно нещата,а и съм се заел да го правя за това лято,на парво време ми трябва обтяжната ролка и после каквото покаже
Благодаря предварително 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Re: Перката за климатроника се включва постоянно
Когато включиш климатика, ел.перката тръгва на 1-ва степен (духа, но слабо)... а когато мотора вдигне 99*С перката тръгва на 2-ра степен, независимо дали е пуснат климатика или не.
За да ти се включва постоянно, то датчика е дефектирал, няма друга причина.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
dj_ennsy_1 написа:Когато включиш климатика, ел.перката тръгва на 1-ва степен (духа, но слабо)... а когато мотора вдигне 99*С перката тръгва на 2-ра степен, независимо дали е пуснат климатика или не.
Има, имаааа, ама дано не е тя ...
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Владо, съгласен съм с теб, но ако водната му помпа не е наред, то той ще има и сериозни проблеми с температурата на мотора.... а не е споменал за това.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Щото се пуска перката
Като я напъне повече и ще се появи проблема. На мен виското не ми работеше за малко. И почти непрекъснато се пускаше перката на климатика. Без да ползвам климатика 
Та по темата... Да се провери цялата охладителна система, че ще има ядове. Датчици, термостат, самия радиатор да не е запушен или заблъскан с лайна, водна помпа и те така.

Та по темата... Да се провери цялата охладителна система, че ще има ядове. Датчици, термостат, самия радиатор да не е запушен или заблъскан с лайна, водна помпа и те така.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
И при мен го имаше тоя проблем - оказа се термостата, просто не искаше да отваря. Беше нов изкара зимата на 2008/2009 цялото лято без проблем и есента просто не искаше да отваря, а темп. на таблото си стоеше на 12.00 . Колега провери дали когато ти се върти перката мъркуча, който е от радиатора към термостата е топъл, ако е топъл си ОК ама ако е студен сменяй термостата
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Детайли за колата: Е 53
колеги,сигорно сте ме рзбрали погрешно,не ми грее колата,просто и на мен не ми работеше силикона известно време и действително се вкл. и изкл. перката,но след смяната на виското и при положение че чувам като се вкл. и охлади веднага, ми беше странно защо вкл. на климата,но най-вероятно е датчика за тази перка 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Zubcho написа:Щото се пуска перката![]()
зъбе, ако водната помпа е останала без лопатки, ако ще и еротичната автомивка от събора да духа, пак няма да охлади мотора

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:Zubcho написа:Щото се пуска перката![]()
зъбе, ако водната помпа е останала без лопатки, ако ще и еротичната автомивка от събора да духа, пак няма да охлади мотора
Абе аз не съм казал, че е водна помпа. Изброих всички неща да си прегледа, за да няма рев.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Втората степен та парката се включва или ако налягането на фреона се покачи повече има си датчик или температурата на двигателя се повиши.На 524тд дачика е от дясно на радиатора и е комбинаран 91/99гр.Ако перката върти още с паленето на колата то тогава един от двата дачкита или реле.При мен беше релето явно беше залепнало но перката въртеше постоянно дори и на загасена кола 

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
dj_ennsy_1 написа:Владо, съгласен съм с теб, но ако водната му помпа не е наред, то той ще има и сериозни проблеми с температурата на мотора.... а не е споменал за това.
Не е задължително, при мен температурата мърдаше с не повече от 1 мм. Просто дебита не е достатъчен и водата, която се върти (охладената) не стига до задната част на мотора, а точно там е датчика за перката на климатика (последния). На него му става горещо и подава сигнал на перката, че температурата на водата е 101 градуса, поради което тя се включва. В същност при това положение, водата е 101 градуса само при 6-ти цилиндър и напред е все по-хладна. (Аз така карах 6 месеца, болтовете на колекторите бяха зелени, червени и лилави от температурата, а пък главата остана...)
Според мен, колегата трябва да започне от по-лесните и евтини неща за проверка: боклуци по външната част на радиатора, датчика на перката, термостат, водна помпа, запушен радиатор...
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Абе най-важното е да не отлага, защото после само главата е 400-500лв. (втора ръка), а от там на татаък няма да казвам цените за частите, че рев голям ще настане.
- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
Vlados написа:dj_ennsy_1 написа:Когато включиш климатика, ел.перката тръгва на 1-ва степен (духа, но слабо)... а когато мотора вдигне 99*С перката тръгва на 2-ра степен, независимо дали е пуснат климатика или не.
Има, имаааа, ама дано не е тя ...
Колегата е прав ... от опит споделям ... още не съм го почерпил Владо за точния съвет

- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
При мен го имаше ,че и още го има.Сменил съм всичко което е изброено по-горе ,само радиатора не съм чистил вътре!Според мен е малък дебит на помпата или задръсване,въздух-малко вероятно,понеже година и полвина си джиткам така,а нали уж сама се обезвъздушавала.При колегата с 2.4тд незнам дали е така.
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3