Странен Проблем e36 Coupe

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Странен Проблем e36 Coupe

Мнение от BMWgiunter » 16 Май 2010, 0:17

Здравейте колеги ,от няколко дни имам странен проблем ,бимбата е купе и както се сещате стъклата на вратите са без рамка и с един датчик който когато отвориш вратата прозореца пада ,и когато затвориш се вдига.Проблема се състои в това че понякога когато затворя вратата прозореца не се вдига,а когато се вдигне и си пусна алармата....както стои и изведнъж пада (както при отворена врата) и съответно ми включва алармата и светват плафоните в колата.Натискам с ръка копченчето което вдига и сваля прозореца (то се намира в бравата) и всичко работи перфектно,дали пък проблема не е в бравата на вратата която би трябвало в затворено положение да натиска това копче и то да вдигне прозореца.... :paranoid: ,сравнявах бравата с тази на другата врата и всичко изглежда норално но уви.Проблема го прави от няколко дни ,случвало се е да включа алармата и всичко да е наред и след 2 - 3 часа прозореца пада леко както при отворена врата и алармата се включва.Някакви идеи .... . Благодаря предварително :bchug:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Странен Проблем e36 Coupe

Мнение от Делян » 16 Май 2010, 1:08

Според мен,палчето е изтъняло и не дава контакт както трябва.При мен така беше.Има няколко временни вариянти,които съм пробвал,но наистина са временни :mhihi: Брава втора ръка със запазено палче,оправя проблема,евтини са поне.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i ///M

Мнение от VaSeToo0 » 16 Май 2010, 1:35

Dpy написа:Според мен,палчето е изтъняло и не дава контакт както трябва.При мен така беше.Има няколко временни вариянти,които съм пробвал,но наистина са временни :mhihi: Брава втора ръка със запазено палче,оправя проблема,евтини са поне.

точно това ти е проблема

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 16 Май 2010, 8:36

Колега има доста писано по тази тема.Най-лесния,бърз и ефтин вариант е,просто да завъртиш насрещниците(тази част където е бутончето)левия да го преместиш от дясно и обратната комбинация с десния.Така проблема ти ще е решен,и то не за кратко време.
Преди да ги свалиш,си отбележи добре местата за да не се налага да регулираш след това,и внимавай след като разкачиш буксата да не я изпуснеш в колоната.Успех.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgiunter » 16 Май 2010, 9:24

Мерси много колеги за бързия и колективен отговор,този вариянт със размяната не е лош ,но не ми се иска да разбутвам и другата врата ,затова ще мина през седмицата през моргите да търся брава със това палче...но все пак от моргите не е гаранция ако стане колко време ще работи...,не ги ли продават някаде само това въпросно палче ?? :driving:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 318is, тъмносин металик

Мнение от nike69 » 16 Май 2010, 10:25

Здравей колега! И аз имах абсолютно същия проблем само преди 10 дена.Купих си оригинален нов насрещник и всичко се оправи.Освен изтъняването на палчето омеква и пружинката вътре която не подлежи на ремонт. За оригиналното платих 60лв. Ако те устройва не се мъчи с други варианти. И наистина внимавай като свалиш старото да не изтървеш куплунга с кабелите, както и задната планка която придържа насрещника. Успех!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgiunter » 16 Май 2010, 10:30

Колега би ли ми казал от къде го купи ,и на мен ми се струва че това е най- добрия и не чак толкова скъп вариянт.Мерси предварително :bchug:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nike69 » 16 Май 2010, 10:32

Аз съм от Шумен, поръчах го в магазин от веригата "Ауто плюс". Понеже в България нямало в наличност се наложи да почакам 4 дена за доставката от Германия. Сега колата е като нова :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nike69 » 16 Май 2010, 10:38

Сетих се и още нещо...Погледни механизма който се намира на вратата. При отворена врата натисни щракалката която се завърта при затворена врата. Тя е метална, но с някакво гумено покритие, дебело около 1-2мм. Мойе да ти се е закъсало и от там да се губи част от натиска върху палчето. При мен беше и това. Аз го наслоих с по-трърд строителен силикон. Иначе да се сменя цялата ключалка ще е много скъпо. А и доста трудно се разглобява

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgiunter » 16 Май 2010, 10:59

Колега ,сега ходих да проверя това гумено покритие и не е скъсано но е съвсем леко протрито точно на мястото където натиска бутончето.Ще пробвам първо да сложя малко селикон на това леко протрито място и ще видим какво ще стане.А аз съм от Варна ,и сме леко комшии,та ако не стане номера с селикона не е проблем да дойда и до Шумен да го поръчам този насрешник.Мерси за отзивчивостта и информацията която ми даде. :bchug: :clap:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nike69 » 16 Май 2010, 11:05

Точно за този си проблем аз мислех да идвам до Варна да търся решение.Но се оправих сам. Ако идваш до Шумен пиши на личната поща :bchug:
Радвам се че съм помогнал, нали затова са тези форуми

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isaev3 » 16 Май 2010, 17:27

Колеги изчетох темата защото и аз съм със Купе и имам същият проблем!!!! :(
Но така и неможах да разбера какво точно се сменя-тоест часта от към самата врата или от към колонката!???? Защото при мен дясното стъкло изобщо не се мърда нагоре и надолу (с едно интересно изключение през зимата когато зъмръзне към гуменото уплътнение и дръпна по силно-тогава стъклото пада и работи до едно две отваряния и затваряния и пак си блокира -странно е) И за това ви питам за съвет??? А когато натискам палеца на вратата със отверка си работи но когато отварям и затварям вратата не иска ????? Явно нещо е износено както вие казвате!!!!
Благодаря Предварително!!! :)

Нещо от схемата ли се сменя или бъркам???
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgiunter » 16 Май 2010, 20:21

Колега има два вариянта ,едния е да се е износило палчето което е на бравата (на колоната) ,и когато затвориш вратата палеца не е натиснат достатъчно за да ти затвори прозореца догоре.Другия вариянт е който спомена колегата малко по нагоре - да е износено (протрито) гуменото покритие на палеца на бравата на вратата и то да не натиска достатъчно гореспоменатото "палче" ," копче " и т.н .Моя проблем си го отстраних временно с наслояване на канаколит на палчето на колоната където е и засега няма проблем, може и със селикон да стане ,да се наслои малко повечко за да има по добър "контакт" . Мисля че това е временно решение ,и когато проблема отново се върне ще поръчам ново палче от фирмата която е споменал по горе колегата.Дано поне малко съм ти помогнал и упътил :yes:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isaev3 » 16 Май 2010, 23:06

BMWgiunter написа:Колега има два вариянта ,едния е да се е износило палчето което е на бравата (на колоната) ,и когато затвориш вратата палеца не е натиснат достатъчно за да ти затвори прозореца догоре.Другия вариянт е който спомена колегата малко по нагоре - да е износено (протрито) гуменото покритие на палеца на бравата на вратата и то да не натиска достатъчно гореспоменатото "палче" ," копче " и т.н .Моя проблем си го отстраних временно с наслояване на канаколит на палчето на колоната където е и засега няма проблем, може и със селикон да стане ,да се наслои малко повечко за да има по добър "контакт" . Мисля че това е временно решение ,и когато проблема отново се върне ще поръчам ново палче от фирмата която е споменал по горе колегата.Дано поне малко съм ти помогнал и упътил :yes:

Благодаря Колега!!!!! :yes: :)

Назад към E36