Странен Проблем e36 Coupe
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Странен Проблем e36 Coupe
Здравейте колеги ,от няколко дни имам странен проблем ,бимбата е купе и както се сещате стъклата на вратите са без рамка и с един датчик който когато отвориш вратата прозореца пада ,и когато затвориш се вдига.Проблема се състои в това че понякога когато затворя вратата прозореца не се вдига,а когато се вдигне и си пусна алармата....както стои и изведнъж пада (както при отворена врата) и съответно ми включва алармата и светват плафоните в колата.Натискам с ръка копченчето което вдига и сваля прозореца (то се намира в бравата) и всичко работи перфектно,дали пък проблема не е в бравата на вратата която би трябвало в затворено положение да натиска това копче и то да вдигне прозореца....
,сравнявах бравата с тази на другата врата и всичко изглежда норално но уви.Проблема го прави от няколко дни ,случвало се е да включа алармата и всичко да е наред и след 2 - 3 часа прозореца пада леко както при отворена врата и алармата се включва.Някакви идеи .... . Благодаря предварително 

Re: Странен Проблем e36 Coupe
Според мен,палчето е изтъняло и не дава контакт както трябва.При мен така беше.Има няколко временни вариянти,които съм пробвал,но наистина са временни
Брава втора ръка със запазено палче,оправя проблема,евтини са поне.

- VaSeToo0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i ///M
Dpy написа:Според мен,палчето е изтъняло и не дава контакт както трябва.При мен така беше.Има няколко временни вариянти,които съм пробвал,но наистина са временниБрава втора ръка със запазено палче,оправя проблема,евтини са поне.
точно това ти е проблема
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Колега има доста писано по тази тема.Най-лесния,бърз и ефтин вариант е,просто да завъртиш насрещниците(тази част където е бутончето)левия да го преместиш от дясно и обратната комбинация с десния.Така проблема ти ще е решен,и то не за кратко време.
Преди да ги свалиш,си отбележи добре местата за да не се налага да регулираш след това,и внимавай след като разкачиш буксата да не я изпуснеш в колоната.Успех.
Преди да ги свалиш,си отбележи добре местата за да не се налага да регулираш след това,и внимавай след като разкачиш буксата да не я изпуснеш в колоната.Успех.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
Мерси много колеги за бързия и колективен отговор,този вариянт със размяната не е лош ,но не ми се иска да разбутвам и другата врата ,затова ще мина през седмицата през моргите да търся брава със това палче...но все пак от моргите не е гаранция ако стане колко време ще работи...,не ги ли продават някаде само това въпросно палче ?? 

- nike69
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 318is, тъмносин металик
Здравей колега! И аз имах абсолютно същия проблем само преди 10 дена.Купих си оригинален нов насрещник и всичко се оправи.Освен изтъняването на палчето омеква и пружинката вътре която не подлежи на ремонт. За оригиналното платих 60лв. Ако те устройва не се мъчи с други варианти. И наистина внимавай като свалиш старото да не изтървеш куплунга с кабелите, както и задната планка която придържа насрещника. Успех!!!
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
Колега би ли ми казал от къде го купи ,и на мен ми се струва че това е най- добрия и не чак толкова скъп вариянт.Мерси предварително 

- nike69
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм от Шумен, поръчах го в магазин от веригата "Ауто плюс". Понеже в България нямало в наличност се наложи да почакам 4 дена за доставката от Германия. Сега колата е като нова 

- nike69
- кандидат ентусиаст
-
Сетих се и още нещо...Погледни механизма който се намира на вратата. При отворена врата натисни щракалката която се завърта при затворена врата. Тя е метална, но с някакво гумено покритие, дебело около 1-2мм. Мойе да ти се е закъсало и от там да се губи част от натиска върху палчето. При мен беше и това. Аз го наслоих с по-трърд строителен силикон. Иначе да се сменя цялата ключалка ще е много скъпо. А и доста трудно се разглобява
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
Колега ,сега ходих да проверя това гумено покритие и не е скъсано но е съвсем леко протрито точно на мястото където натиска бутончето.Ще пробвам първо да сложя малко селикон на това леко протрито място и ще видим какво ще стане.А аз съм от Варна ,и сме леко комшии,та ако не стане номера с селикона не е проблем да дойда и до Шумен да го поръчам този насрешник.Мерси за отзивчивостта и информацията която ми даде.

- nike69
- кандидат ентусиаст
-
Точно за този си проблем аз мислех да идвам до Варна да търся решение.Но се оправих сам. Ако идваш до Шумен пиши на личната поща 
Радвам се че съм помогнал, нали затова са тези форуми

Радвам се че съм помогнал, нали затова са тези форуми
Колеги изчетох темата защото и аз съм със Купе и имам същият проблем!!!!
Но така и неможах да разбера какво точно се сменя-тоест часта от към самата врата или от към колонката!???? Защото при мен дясното стъкло изобщо не се мърда нагоре и надолу (с едно интересно изключение през зимата когато зъмръзне към гуменото уплътнение и дръпна по силно-тогава стъклото пада и работи до едно две отваряния и затваряния и пак си блокира -странно е) И за това ви питам за съвет??? А когато натискам палеца на вратата със отверка си работи но когато отварям и затварям вратата не иска ????? Явно нещо е износено както вие казвате!!!!
Благодаря Предварително!!!
Нещо от схемата ли се сменя или бъркам???

Но така и неможах да разбера какво точно се сменя-тоест часта от към самата врата или от към колонката!???? Защото при мен дясното стъкло изобщо не се мърда нагоре и надолу (с едно интересно изключение през зимата когато зъмръзне към гуменото уплътнение и дръпна по силно-тогава стъклото пада и работи до едно две отваряния и затваряния и пак си блокира -странно е) И за това ви питам за съвет??? А когато натискам палеца на вратата със отверка си работи но когато отварям и затварям вратата не иска ????? Явно нещо е износено както вие казвате!!!!
Благодаря Предварително!!!

Нещо от схемата ли се сменя или бъркам???

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
Колега има два вариянта ,едния е да се е износило палчето което е на бравата (на колоната) ,и когато затвориш вратата палеца не е натиснат достатъчно за да ти затвори прозореца догоре.Другия вариянт е който спомена колегата малко по нагоре - да е износено (протрито) гуменото покритие на палеца на бравата на вратата и то да не натиска достатъчно гореспоменатото "палче" ," копче " и т.н .Моя проблем си го отстраних временно с наслояване на канаколит на палчето на колоната където е и засега няма проблем, може и със селикон да стане ,да се наслои малко повечко за да има по добър "контакт" . Мисля че това е временно решение ,и когато проблема отново се върне ще поръчам ново палче от фирмата която е споменал по горе колегата.Дано поне малко съм ти помогнал и упътил 

BMWgiunter написа:Колега има два вариянта ,едния е да се е износило палчето което е на бравата (на колоната) ,и когато затвориш вратата палеца не е натиснат достатъчно за да ти затвори прозореца догоре.Другия вариянт е който спомена колегата малко по нагоре - да е износено (протрито) гуменото покритие на палеца на бравата на вратата и то да не натиска достатъчно гореспоменатото "палче" ," копче " и т.н .Моя проблем си го отстраних временно с наслояване на канаколит на палчето на колоната където е и засега няма проблем, може и със селикон да стане ,да се наслои малко повечко за да има по добър "контакт" . Мисля че това е временно решение ,и когато проблема отново се върне ще поръчам ново палче от фирмата която е споменал по горе колегата.Дано поне малко съм ти помогнал и упътил
Благодаря Колега!!!!!

14 мнения
• Страница 1 от 1