Странен звук при натискане на педала на спирачката.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Странен звук при натискане на педала на спирачката.
Здравейте колеги,
от скоро се чува странен шум при натискането на педала на сприачката.Мога да го орилича като детска люлка, която не е смазана.Колата е 320Д автоматик.Ако някой е имал такъв проблем, ще се радвам да сподели

от скоро се чува странен шум при натискането на педала на сприачката.Мога да го орилича като детска люлка, която не е смазана.Колата е 320Д автоматик.Ако някой е имал такъв проблем, ще се радвам да сподели

- ognyan 74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i; Е36 318i
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
Re: Странен звук при натискане на педала на спирачката.
не съм сменял скоро накладки.Получава се при много леко натискане и отпускане на педала.Като го натиснеш здраво не се чува, ама като го отпуснеш се чува и дори някой път си остава да свири лекичко.Много е дразнещо.Имам един приятел с Алфа Ромео на който му свири така съединителя и ми каза че била някаква помпичка.Знам че няма нищо общо с моята кола, но събирам мнения преди да отида в сервиза

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Blagich написа:не съм сменял скоро накладки.Получава се при много леко натискане и отпускане на педала.Като го натиснеш здраво не се чува, ама като го отпуснеш се чува и дори някой път си остава да свири лекичко.Много е дразнещо.Имам един приятел с Алфа Ромео на който му свири така съединителя и ми каза че била някаква помпичка.Знам че няма нищо общо с моята кола, но събирам мнения преди да отида в сервиза![]()
Прегледай си накладките и дисковете .. принципно имаш датчици за износване на накладките, един отпред в ляво и един отзад в дясно, ако не се лъжа (или бяха обратно)... Прегледай дали накладките не са износени, дали няма някакво камъче или нещо от сорта между накладките и дисковете ... Принципно, ако си отпуснал педала на спирачката и има скърцане от спирачките ... това може да е от недостатъчно отпускане на спирачния цилиндър ... оправя се с почистване и смазване или направо с ремонтен комплект (1-2 гумички и нз какво си още за около 30лв). Най-хубаво качи колата на стенд, и завърти всяко едно от колелата, за да локализираш скърцането.
При мен в последно време нещо се разскърцаха спирачките, като спирам леко и в повечето случаи на незагряти спирачки. Имам си накладки и дискове, ама поскръцват ... шанс

- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
кога ти скърца в движение или като си спрял
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
scipo написа:кога ти скърца в движение или като си спрял
Въпросът към мен ли е или към колегата пуснал темата?

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Извинявам се на колегата но и аз имам подобен проблем но при педала на съеденителя. Когато го натискам се чува много непреятно скърцане което много ме дразни.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Wolfen написа:scipo написа:кога ти скърца в движение или като си спрял
Въпросът към мен ли е или към колегата пуснал темата?
е към колегата, дето е пуснал темата, защото не е уточнил

когато натискаш и отпускаш педала.А някой път и в движение след като си го отпуснал.Някой знае ли къкво дръпва педала обратно след като го пуснеш?Дали е някъква пружинка или някъква помпичка.От там някъде мисля че идва звука.
сега се връщам от едно сервизче на един познат.казаха че може сервото да прави проблем.Май вървим към сваляне на серво 

на мен миналия ден се случи нещо подобно,при натискане на педала на спирачката се чуваше странен званлив звук и бяха отишли предните накладки 

Сервото на спирачките.Смених го с втора употреба и сега всичко е наред.Ако някой чуе странен шум вътре в купето при натискане на спирачката да знае от какво е 

Развитие има ли, че преди няколко дена и аз се наплаших с некЪв такъв странен звук
Ама сега като, че ли го няма 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- cool_ice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 4,4
- Мечтае да кара: Всичко що е М
Виждам че темата е доста по остареличка но да не отварям нова да споделя и моя проблем, колата ми е 330CI автоматик и когато давам на зад и ползвам спирачките се чува ужасно скърцане а преди около месец съм сменил накладките и от пред и от зад с нови не съм пипал тези на ръчната . А при спиране на пред всичко си е нормално няма проблем , на някой случвало ли му се е такова нещо .
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2