проблем с ел. инсталацията

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318-тдс
Мечтае да кара: 319-тдс :)

проблем с ел. инсталацията

Мнение от 4irepa » 12 Май 2010, 20:18

Значи още като взех колата не светеше заден ляв габарит.Не го сметнах за проблем тогава,ест си казах крушка какво толкова.След сваляне на крушката за смяна ми се видя здрава,но леко потъмняла.Както и да е-сложих нова,пак не светна и на 2 рата нова вече загрях че проблема е по сериозен от крушка...загледах се и видях че и предният ляв не свети също..следващата логична мисал ми беше бушон и се оказа правилно...огледах бушоните,но този просто го нямаше...Стана ми малко странно нали,да не сложи старият собственик един бушон а да кара така,но си казах че е италианец все пак и го приех някак си...сложих въпросният бушон и всичко светна както си трябва...и тогава...покарах малко колата доволен вече но.......когато се опитах да я загася просто не искаше да изгасне....вадя ключа даже от патрона,тя работи около 5 сек още и след това гасне от само себе си....учудих се,сетих се за бушона свалих го и си пали и гасне както си трябва....но няма габарити.....ако изобщо някои има някакви идеи ще съм мн благодарен.....Не съм пробвал с търсачката защото даже незнам как да търся подобен проблем а и едва ли е имал някои др такъв.....Благодаря предварително на всички.....!!!
...

старши ентусиаст
Аватар

Re: проблем с ел. инсталацията

Мнение от fedoracore » 12 Май 2010, 23:55

отиди при някои жичкаджия ,които разбира.
кои-знае кви глупости праиш и си мислиш че има проблем инсталацията ти.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 13 Май 2010, 8:05

Относно търсачката... трудно е да напишеш това ,което търсиш и да излезе само една тема с точен отговор на въпросът ти.Понякога отговора се крие вътр в темата,някое мнение например...просто повече търпение и ще успееш :yes:
Относно въпросът ти... според мен отиди при жичкаджия ,ама поне да е правил бмв,че да не стане още по-зле :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ssls » 13 Май 2010, 8:46

Здравей.
Щом си решил сам да си правиш колата най лесния начин е да пуслене паралено от другият габарит само плусов кабел, но внимай да не го дадеш на маса по погрешка.
А до предспазителя най-добре е да не го слагаш тай като на BMW e mnogo особена инсталацията, а щом е вървяло досега добре така по добре не го бутаи.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Май 2010, 10:21

ssls написа:Здравей.
Щом си решил сам да си правиш колата най лесния начин е да пуслене паралено от другият габарит само плусов кабел, но внимай да не го дадеш на маса по погрешка.
А до предспазителя най-добре е да не го слагаш тай като на BMW e mnogo особена инсталацията, а щом е вървяло досега добре така по добре не го бутаи.

Одобрил съм ти мнението само за да ти се посмеят и другите, не искам да съм егоист :mrgreen:

Незнам дали осъзнаваш, но ти подтикваш човека да си кара колата с повредена инсталация,което може в един прекрасен момент да го превърне във факла :idea:

Към автора на темата. колега, ако си наясно как се работи с мултицет и пробна лампа, сваляй бушониерата и кората под волана, изтегли си схемите на инсталацията за твоята кола(има ги качени тук във форума) и почвай докато не намериш проблема.
Ако не потърси грамотен ел.техник, който да ти оправи нещата.
Напълно въможно е някой некадърник, да е осрал нещата при монтаж на алармата например. ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 4irepa » 13 Май 2010, 22:36

това за алармата м/у другото за трети път го чувам от други хора не от тук и започвам наистина да мисля че може да има нещо от там...значи проблема не е само че може да се запаля,което нали е същественият разбира се,но и това че на всяко спиране съм 10 лв за неработещ габарит...но съм убеден че съм с оригиналната аларма(което че съм убеден разбира се не е сигурно че е така:)Послушах съвета ти да погледна кабелите,но щом видях тези снопове огромни маи ще е по добре да отида на жичкаджия и то някои които разбира от БМВ както посаветва един колега по нагоре...
...

Потребител
Аватар

Мнение от 4irepa » 13 Май 2010, 22:38

fedoracore написа:отиди при някои жичкаджия ,които разбира.
кои-знае кви глупости праиш и си мислиш че има проблем инсталацията ти.

Е какви глупости правя...просто сложих липсваш бушон...ти не би ли го направил или веднага ще тичаш на жичкаджия без да погледнеш преди това дали не ти е изгоряла крушката дори??//
...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от morafeta » 14 Май 2010, 19:27

и на мене работата ми мирише на неправилно вързана аларма , не съм се заглеждал в схеми на ел инсталацията но няма никаква логика да има връзка между габаритете и запалването

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 15 Май 2010, 0:11

4irepa написа:Значи още като взех колата не светеше заден ляв габарит.Не го сметнах за проблем тогава,ест си казах крушка какво толкова.След сваляне на крушката за смяна ми се видя здрава,но леко потъмняла.Както и да е-сложих нова,пак не светна и на 2 рата нова вече загрях че проблема е по сериозен от крушка...загледах се и видях че и предният ляв не свети също..следващата логична мисал ми беше бушон и се оказа правилно...огледах бушоните,но този просто го нямаше...Стана ми малко странно нали,да не сложи старият собственик един бушон а да кара така,но си казах че е италианец все пак и го приех някак си...сложих въпросният бушон и всичко светна както си трябва...и тогава...покарах малко колата доволен вече но.......когато се опитах да я загася просто не искаше да изгасне....вадя ключа даже от патрона,тя работи около 5 сек още и след това гасне от само себе си....учудих се,сетих се за бушона свалих го и си пали и гасне както си трябва....но няма габарити.....ако изобщо някои има някакви идеи ще съм мн благодарен.....Не съм пробвал с търсачката защото даже незнам как да търся подобен проблем а и едва ли е имал някои др такъв.....Благодаря предварително на всички.....!!!

Колега, само заден ляв габарит ли не светеше или и предния ляв не свтеше?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар

Мнение от 4irepa » 15 Май 2010, 0:24

и преден ляв не свети колега...не ми е проблема да я закарам на жичкаджия,проблема е че всички искат да я оставям минимум за един ден, а нямам тази възможност сега..затова попитах тук ако някои има идеи или е чувал подобно нещо...чета редовно тук и мисля че има ужасно много хора които са намерили решения,които не са успели да намерят дори и при "добри" майстори..................
...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Май 2010, 11:31

stony1 написа:
Колега, само заден ляв габарит ли не светеше или и предния ляв не свтеше?

4irepa написа:...загледах се и видях че и предният ляв не свети също..

Колега ето я пълната схема на светлините и на патрона с контактния механизъм :

Изображение

Ти казваш , че не светят левите габарити , за тях отговаря предпазител 33. В случая не ти светят не само габаритите , но и плафона в багажника , а също и плафоните в купето ....
На схемата се вижда , че няма точка в която светлините (по-точно веригата на габаритите) да имат общо със запалителната верига ....
Най -вероятно , както вече Владо каза, има неправилно свързана аларма (и по някакъв начин подава " + " , дори когато ключа е изваден , но понеже примерно същата тази верига на алармата минава през кондензатор , той се разрежда да речеме за около 5 секунди , както е в твоя случай , след което колата гасне , или пък в самата аларма има изсъхнали електролитни кондензатори , които правят така ,че веригите , които се управляват от алармата да се бъркат взаимно ...). Ако пък нямаш аларма , то е възможно изолацията на някои от проводниците да се е скапала и да опират едни в други .... Схемата я имаш вече , сваляш и почваш да гледаш на ред .... Пак казвам , няма точка в която светлините да имат общо със запалването ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 15 Май 2010, 14:35

4irepa написа:и преден ляв не свети колега...не ми е проблема да я закарам на жичкаджия,проблема е че всички искат да я оставям минимум за един ден, а нямам тази възможност сега..затова попитах тук ако някои има идеи или е чувал подобно нещо...чета редовно тук и мисля че има ужасно много хора които са намерили решения,които не са успели да намерят дори и при "добри" майстори..................

Колега, ремонт на ел. инсталация не се прави по идеи или препоръки, вземаш мултицета и почваш да мериш. Аз лично съм се сблъсквал с какви ли не проблеми по ел. инсталации на автомобили и като цяло всичко произтича от "добре свършена работа" от срана на някой "майстор".
По твоя въпрос питах и за преден ляв габарит, защото са на един предпазител със задния и още няколоко консуматора. Колегата Методи е описал от какво могат да са проблемите, а аз винаги предупреждавам колегите от форума да внимават при какви майстори ходят, особено алармаджии и жичкаджии.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар

Мнение от 4irepa » 16 Май 2010, 1:22

Плафоните в купето ми светят абсулютно всичките,в багажника маи изобщо няма май защото е комби...
Чудя се вече дали да не я разакрам тази аларма....иначе благодаря много за схемите,явно трябва да се проследи всичко...
...

Назад към E36