Цена за труд за смяна на вериги и гарнитура на главата тдс..

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Цена за труд за смяна на вериги и гарнитура на главата тдс..

Мнение от exvitermini » 05 Май 2010, 19:30

Здравейте колеги, преди няколко дни майстор ми смени 2те вериги, обтегачите и гарнитурата на главата. Майстора ми беше "приятел" и ми взе 400 лева за труд. :shock: На вас колко ви взимат за такъв тип ремонт. Главата съм си я носил на човек да я шлайфа и пасва клапани, на който отделно съм си платил. Аз парите ще ги дам, въпреки че съм затруднен с плащането им, но все пак искам да си сверя часовника. Това е цената (консултирана с други майстори) на колега от Монтана. Може пък да си е толкова. На мен ми казаха по-ниски цени във Варна. Ремонта излезе 1156 лева с исканата сума. Благодаря ви.
Последна промяна exvitermini на 05 Май 2010, 19:44, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Цена за труд за смяна на вериги и гарнитура на главата тдс..

Мнение от Пресиян Василев » 05 Май 2010, 19:42

exvitermini написа:Здравейте колеги, преди няколко дни майстор ми смени 2те вериги, обтегачите и гарнитурата на главата. Майстора ми беше "приятел" и ми взе 400 лева за труд. :shock: На вас колко ви взимат за такъв тип ремонт. Главата съм си я носил на човек да я шлайфа и пасва клапани, на който отделно съм си платил. Аз парите ще ги дам, въпреки че съм затруднен с плащането им, но все пак искам да си сверя часовника. Това е цената (консултирана с други майстори) на колега от Монтана. Ремонта излезе 1156 лева с исканата сума. Благодаря ви.

Щом ремонта е извьршен качественно ,и ти си се сьгласил с цената ,бива да платиш.
За справка цени в Габрово
1 смяна гарнитура +смяна гумички+пасване клапани =145-150 лв
2 смяна агренаж 250 лв.Останалите цени за гарнитури и т.н. вече е относително според вьзможностите и изискванията на клиента
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exvitermini » 05 Май 2010, 19:46

Ще платя да разбира се, държа си на думата, макар и с малко закъснение ще платя...е ми значи цената е горе долу добра тогава :D Благодаря presko79

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exvitermini » 05 Май 2010, 19:55

Има и друго. Помпата е на средата. Но колата пали малко мудно. Казаха ми диагностика (градуси на помпата) и въртене на помпата... това колко ще ми струва :rol

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 05 Май 2010, 20:14

exvitermini написа:Здравейте колеги, преди няколко дни майстор ми смени 2те вериги, обтегачите и гарнитурата на главата. Майстора ми беше "приятел" и ми взе 400 лева за труд. :shock: На вас колко ви взимат за такъв тип ремонт. Главата съм си я носил на човек да я шлайфа и пасва клапани, на който отделно съм си платил. Аз парите ще ги дам, въпреки че съм затруднен с плащането им, но все пак искам да си сверя часовника. Това е цената (консултирана с други майстори) на колега от Монтана. Може пък да си е толкова. На мен ми казаха по-ниски цени във Варна. Ремонта излезе 1156 лева с исканата сума. Благодаря ви.

Колега за същото нещо ми взеха 300 лева за работа мисля че е напълно нормално. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 05 Май 2010, 21:05

Предвид цялостното разглобяване на мотора е добре.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 09 Май 2010, 22:03

На пълно нормална цена :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 13 Май 2010, 11:05

Кое му е нормалното....приятел преди 6 месеца смени точно тези неща НА ТДС тук в блг 600лв всичко,с направена центровка на гнп и перфектно палене на колата топла-студена.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 13 Май 2010, 11:15

iliew написа:Кое му е нормалното....приятел преди 6 месеца смени точно тези неща НА ТДС тук в блг 600лв всичко,с направена центровка на гнп и перфектно палене на колата топла-студена.

Колега ти обръщал ли си внимание колко се разглобява мотора за смяната на тези вериги???? Знаеш ли, че това е работа за 1 цял ден и то от 2-ма човека и то опитни. Т.е които са ги правили тези неща поне 5 пъти и знаят кое как. Ако хване да го прави това човек който само е слушал описания да знаеш, че ще отнеме поне 3 дни. Тази работа не е като да смениш накрайниците за 20 мин и айде 50лв. Отделно само веригите са към 160лв по спомен. Ами оптегачите? Ами ако не ти зацепят правилно помпата? После колата спира да работи и почваш да се чудиш ко стана? Според мен 300-400лв за труд са напълно реална цена за тази интервенция. Казвам го не като майстор, а като човек който ходи по сервизи да му правят колата.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 13 Май 2010, 12:19

Колега имам сравнително добри познания около ремонтите на двг,особено за тези печки,(и аз сьм с тдс) и знам какво се прави. И все пак цената за мен лично е висока... Цените са мн относителни като цяло....Ето ,беше ми потекло гнп то и бе за смяна на гарнитурки ,струващи около 20лв.Колега от форума ми потьрси 400лв за смяната им(има си сервиз)не му казах че цената ми се вижда доста висока(поне по 2) смених си ги в сравнително добьр сервиз тук в блг за150лв!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 13 Май 2010, 13:26

iliew написа:Колега имам сравнително добри познания около ремонтите на двг,особено за тези печки,(и аз сьм с тдс) и знам какво се прави. И все пак цената за мен лично е висока... Цените са мн относителни като цяло....Ето ,беше ми потекло гнп то и бе за смяна на гарнитурки ,струващи около 20лв.Колега от форума ми потьрси 400лв за смяната им(има си сервиз)не му казах че цената ми се вижда доста висока(поне по 2) смених си ги в сравнително добьр сервиз тук в блг за150лв!

Явно цените се различават според местоположението. В Сф за смяна на гарнитури на ГНП най-евтиното (ако не си го правиш сам) е 270лв.

Поздрави :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 13 Май 2010, 13:31

:bchug:

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 13 Май 2010, 16:06

:shock: Такива ли са цените на маисторските услуги :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Май 2010, 16:55

methanol написа::shock: Такива ли са цените на маисторските услуги :shock:

За ТДС-да :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 13 Май 2010, 21:15

_65536_kb_sec_ написа:
methanol написа::shock: Такива ли са цените на маисторските услуги :shock:

За ТДС-да :winky:

А за бензиновите баракуди какви са колега Стоян :dunno: Не мога да разбера що серете във всяка тема за дизел :paranoid:

P.S. Поне ти не се излагай....

Следваща

Назад към E34