Аванс процесор?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Аванс процесор?

Мнение от pacho_bg2 » 12 Май 2010, 21:19

Колеги моля ви кажете какви аванс процесори слагате на М10 мотора с мегнитно индукционния датчик в делкото. Аз не можах да намеря подходящ нека който има опит да каже моля защото прерових с търсачката целия форум и няма конкретно някой да каже тоя става. Само писаници от типа на сложих и много добре върви. Ама какъв е, кой го прави, сайт, от къде...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Аванс процесор?

Мнение от Lenco » 12 Май 2010, 21:37

Тва за кво ти е? Има по руските форуми, за руски машини такива схеми. Ако не ти харесват графиките по-добре увеличи каналите за по-голям ъгъл и променяй натягането на пружините на центробежния регулатор, а и вакумния става. Не си усложнявай живота с електроника.
Доработваш и с оборотомер и стробоскоп проверяваш.
Ако съм разбрал какво питаш де.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pacho_bg2 » 12 Май 2010, 23:43

Става въпрос за москвич 412 и съм с делко от М10 БМВ, трябва ми доста повече аванс на определени обороти за да заработи като свят машинката, с разпъване на пружинките на центробежния е вятър и мъгли. 10 пъти проба грешка и накрая пак дърво. Питам конкретно някой има ли с такова на този чешит делко има и на Е36 мисля че, Е28 също. Пък и искам да си сменям режимите бързо и лесно през лаптопчето :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 14 Май 2010, 21:34

Като искаш да си сменяш през лаптопчето се ориентирай към MegaJolt.Или към Мегаскуирт които да е свързан така че само да променя аванса.
Megasquirt & Megaview user

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 15 Май 2010, 2:52

....москвич....бмв...москвич....бмв...,както и да е,по темата,ако искаш постоянна промяна в зависимост от режима на двг верно или вкарваш електроника(мега) или си играеш с центробежния и вакумния.Ако искаш да го променяш докато ти хареса и да си остане в това положение просто въртиш делкото(при съветските зверове си имаше даже такъв болт с който според бензина променяш аванса).
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pacho_bg2 » 15 Май 2010, 11:00

Това да разпъваш и свиваш пружинки като ненормален е вятър и мъгли! В крайна сметка след доста търсене разбрах как става работата. Всеки аванс процесор става за тоя тип делка, уловката е че не се слага преди комутатора, а преди бобината и в процесора се вгражда още един комутатор. Та това е. Мега смърта ще ми излезе златна с датчиците ( то не е речено да слагам всички) особенно като няма дюзи да управлявам. За едното запалване не си заслужава... Мерси за отговорите все пак.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 17 Май 2010, 20:31

Имаше едно време схеми в руското списание "Радио"(около 1990 година) на коректори на аванса.По това време и аз имах Москвич(снимки в личната галерия) и съм си правил за него.Разпъвал и свивал съм пружинки на делкото и го направих накрая-по това време нямаше Мегаскуирт.
Megasquirt & Megaview user

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 17 Май 2010, 21:20

pacho_bg2 написа:... Пък и искам да си сменям режимите бързо и лесно през лаптопчето :)
>цък< - болшинството схеми на "Корректор..." и "Формирователь..." заместват центробежния регулатор... :D .
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pacho_bg2 » 25 Май 2010, 14:55

Във вирма "DEK" намерих много удачен вариант. Аванс процесор с вграден комутатор на 130лв. Малко скъпичко, но пък софтуера е хубав и има възможност + 25 градуса аванс да дава и се гласи през 125 оборота. Че има и данни в реално време. Благодаря на отзовалите се колеги :)

Назад към E30