Мотора тресе на място==оказва се че проблема е ваноса
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DTM_330CI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M POWER
- Мечтае да кара: BMW E90 HARTGE
Мотора тресе на място==оказва се че проблема е ваноса
Добър ден ,
Преди около седмица станах горд притежател на Е36 320и купе 98г. на 120000км(колата е на приятел които си я купи нова). Автомобила не е ползван последните 2 г. направих му пълно обслужване: масло, филтри, ремази и свещи. Но мотора на място тресе (не винаги) . ходих при 2-маистори дето четоха грешките: първия ми каза проблем с ваноса, а втория датчик на распределитален вал. Колата в движение няма никакви проблеми нито заглъхва нито губи мощност.
Какво ще ме посъветвате
Благодаря
Преди около седмица станах горд притежател на Е36 320и купе 98г. на 120000км(колата е на приятел които си я купи нова). Автомобила не е ползван последните 2 г. направих му пълно обслужване: масло, филтри, ремази и свещи. Но мотора на място тресе (не винаги) . ходих при 2-маистори дето четоха грешките: първия ми каза проблем с ваноса, а втория датчик на распределитален вал. Колата в движение няма никакви проблеми нито заглъхва нито губи мощност.
Какво ще ме посъветвате
Благодаря
Последна промяна DTM_330CI на 15 Май 2010, 8:23, променена общо 1 път
BMW MPOWER
- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
Re: Мотора тресе на място
Правилно са те насочили. Или датчика , или ваноса. И аз имах същия проблем и се реши със смяна на датчика ~ 190 лв. струва в оторизиран сервиз за БМВ заедно със смяната , + 30 лв. за диагностика.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
По вероятно не на разпределителния, а най-вероятно на коляновия!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ///M BOSS
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
И моето мение, че е датчик разпределителен или колянов вал 

- piff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М42B18
Nukem написа:По вероятно не на разпределителния, а най-вероятно на коляновия!
+1
- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да цирикат!!!
- Мечтае да кара: НЛО
колега датчика на коляножия вал сащия проблем преди месец на един приятел успеь
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Обясни как 'тресе' ... ? Готов е да изгасне или просто вибрира ... ?
Преди да се хвърлиш в неразумни разходи и да сменяш безмислено здрави части , си огледай тампоните на двигателя .....
Щото по това което чувам , че мотора тресе на място и то не винаги , а в движение нямаш никакви грижи , то за мене не е никакъв датчик това ....
Как ще ти е заминал датчика на разпределителния или още по зле на коляновия вал и колата ще върви нормално ?!
Виж си тампоните на двигателя ...!
Преди да се хвърлиш в неразумни разходи и да сменяш безмислено здрави части , си огледай тампоните на двигателя .....
Щото по това което чувам , че мотора тресе на място и то не винаги , а в движение нямаш никакви грижи , то за мене не е никакъв датчик това ....
Как ще ти е заминал датчика на разпределителния или още по зле на коляновия вал и колата ще върви нормално ?!

Виж си тампоните на двигателя ...!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
metodi80 не си прав, моята тресе на място и леко като подадеш гас или караш всякакво тресене спира, и съм сменил де що има тампон, за датчика на коляновия вал вече чувам отзиви и то от няколко колеги, другия месец като го сменя ще пиша, иначе не си прав също че не трябва да се сменят здрави части, всичко по нашите каруци на 15г. е амортизирано така че ако възникне проблем трябва да се сменя всичко по веригата, не трябва да се правят полвинчати работи! Като се преборя с вибрацийте ще пусна една тема да я има тука да четат новите колеги че сега като стане е36 след 96/97-ма по 3000лв и куцо и сакото минат натях, гледаи как ще земат да квичат, то ще са ДИСИ, ВАКУМИ, МАРКУЧИ и т.н!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:metodi80 не си прав,
Чакай колега, защо да не съм прав ... , виж какво казва колегата , че двигателя не тресе винаги .... Както и да е , не искам да влизаме в спорове , всеки казва каквото мисли , пък той колегата ще си прецени ....
Просто по-някога във форума се дават съвети , а се случва тези "съвети" да са или само предположения , или дори да са неверни , но да са така категорично казани , че човек да си каже , че са 100% истина. Не искам да засягам никого. Той колегата не е обяснил как "тресе" мотора , аз за това попитах дали е готов да угасне ....., и за това му казах да погледне първо "по-безболезненото " ...
И нека щом не съм прав някой да ми обясни как работи двигателя с повреден датчик на разпределителен вал или още по зле на колянов... ?! Готов съм да приема всяко твърдение ако е правилно обосновано .....
А ти като се съмняваш , че проблема с "тресенто" на твоя двигател идва от датчика на разпределителния вал , можеш да направиш един опит (ако не си го правил) , просто да изкараш буксата на датчика , да видиме тогава как ще работи двигателя..... ?! Според мен най -малкия проблем ще ти е "тресенето " тогава ....
- Nukem
- старши ентусиаст
-

Пак се извинявам ако съм те обидил!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:Пак се извинявам ако съм те обидил!
Не си ме обидил , надявам се и аз да не съм те обидил....
Ако нещо в коментара ми те е обидило - извинявам се ... !

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- DTM_330CI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M POWER
- Мечтае да кара: BMW E90 HARTGE
Тресенето си е от мотора, не са тампони. Не мисля че е датчик на колянов вал, защото като е този датчик колата гасне(и в движение) и невари, но не тресе мотора и пали по трудно. Днес ще пробвам да сменя датчика на разпределителния вал и ако не е от това ще я карам в камор да я погледнат, че от гаражни майстори ми е писнало.
BMW MPOWER
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Колега, аз имам същия проблем. Обаче при мен тресе само като е студена. Като загрее, тресенето спира. При теб така ли е?
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
sharksfin написа:.... Обаче при мен тресе само като е студена. Като загрее, тресенето спира....
viewtopic.php?f=35&t=149302&p
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2