кардан и диф
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- dan4o1010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m50b25 v kemper
кардан и диф
1. сложих си м50б25 от е34 с е34ковата скоростна кутия ZF измерих растоянието и е 150см от края на кутията до началото на дифа някои може ли да ми каже има ли фабричен диференциал от е30-е36 който да е с този размер за да не режа този от 5 цата
2. взех си полуоски от компакт и се оказаха чре са с по малък фланец към дифа задължително от компакт ли трябва да си търся диф или има и е30 кови диференциали с такива малки фланци за полуоските ?
2. взех си полуоски от компакт и се оказаха чре са с по малък фланец към дифа задължително от компакт ли трябва да си търся диф или има и е30 кови диференциали с такива малки фланци за полуоските ?
- ico-bmw
- ентусиаст
-
- Кара: E30 М62B44,Е30 M52B28 Drift Car
Re: кардан и диф
малкото прасе е с малки фланци ,пробваи с предната част на 324тд е30 кардана че тое с голямото каре
пс. по добре слагаи голямо гуде
пс. по добре слагаи голямо гуде
Drive Only Cool Cars - E30 Baby 

- dan4o1010
- кандидат ентусиаст
-
е моето прасе е малко пък е с по големи фланци за полуоските а полуоските са ми от компакт и са за по малък фланец
п.п. ако някои има диф 3.45 или не6то около това число с малки фланци да свирка
п.п. ако някои има диф 3.45 или не6то около това число с малки фланци да свирка
- dan4o1010
- кандидат ентусиаст
-
моят диф е малко прасе пък с големи фланци в момента си търся компактов или 30ков диференциал с малки фланци и число 3.45 или нещо от сорта ако някои има такъв диренециал да свирка
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
dan4o1010 написа:моят диф е малко прасе пък с големи фланци в момента си търся компактов или 30ков диференциал с малки фланци и число 3.45 или нещо от сорта ако някои има такъв диренециал да свирка
Оня ден имахме един такъв казус със едни колеги, и се оказа че на Е30 малкото прасе е с по големи фланци от полуоските на компакта.
Пробвано е и не става

Трябва ти диф от компакт.
Другата опция (но само предположение, не съм сигурен) е да смениш вътрешните карета със 30 кови

А за кардана предполагам ти ми звъня

Имам и един от Е34 като твоя - за експерименти ако искаш

А и друго - всички колито са садили такъв мотор , по мои наблюдения слагат кардан от 25 так или 24ТД.Все пак не забравяи че има шлицина кардана и се разтяга малко там , така че ...

- dan4o1010
- кандидат ентусиаст
-
днес ми дойде кардана от 324 тд и нещо неми става ясно как точно тоя кардан се захваща към ЗФ кутията при положение,че ухото на кутията е супер по голямо от това на кардана 

- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
dan4o1010 написа:днес ми дойде кардана от 324 тд и нещо неми става ясно как точно тоя кардан се захваща към ЗФ кутията при положение,че ухото на кутията е супер по голямо от това на кардана
значи не е бил от тд кардана

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- Изрода
- младши ентусиаст
-
remaka написа:dan4o1010 написа:днес ми дойде кардана от 324 тд и нещо неми става ясно как точно тоя кардан се захваща към ЗФ кутията при положение,че ухото на кутията е супер по голямо от това на кардана
значи не е бил от тд карданаили на кутията карето (ZF-a) е по голямо от 260-тковата кутия на камината
Мдааа, може и да са те метнали

Виж дали кардана - предната и задната част(тръбите са с еднакъв диаметър.
Ако предната част е по тънка от задната значи си е кардан за Гетраг 240.
На 260 тковия кардан са еднакъв диаметър тръбите преди и след висящия лагер - това е разликата с просто око.
От там нататък мерене на фланеца към гуменото каре

- Master™
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50 ТУРБО & е28 м20 Турбо
- Мечтае да кара: е30 си с безплатен бенз
- dan4o1010
- кандидат ентусиаст
-
кардана ми го прати приятел на който му беше останал от неговото е30 324тд комби пък незнам явно неогвата кола е била нещо бугава или ЗФ а е с по голяма опашка сега мисля да видя от м50 кардана за кво иде реч и тогава да си купувам , че ми писна вече нещата да немат нищо общо с истината
мерси на всички за информацията и съдеиствието

- Изрода
- младши ентусиаст
-
dan4o1010 написа:кардана ми го прати приятел на който му беше останал от неговото е30 324тд комби пък незнам явно неогвата кола е била нещо бугава или ЗФ а е с по голяма опашка сега мисля да видя от м50 кардана за кво иде реч и тогава да си купувам , че ми писна вече нещата да немат нищо общо с истинатамерси на всички за информацията и съдеиствието
Еми братле и аз разглобих едно ТД но се оказа със Гетраг 240, така че това само че е било ТД не е гаранция

12 мнения
• Страница 1 от 1