Миризма в купето от ауспух-а???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330cd
Мечтае да кара: zonda

Миризма в купето от ауспух-а???

Мнение от Stili » 12 Май 2010, 13:57

Приятели като си отворя стъклата на колата или отгоре люк-а и супер много ми мерише от ауспуха на пушека???Ходих при такива дето се занимават с ауспуси обаче или са много прости или неразбират щото всичките различно казаха а сцепено по гърнетата отдолу няма (поне видимо)
Моля ако някой е имал същия проблем (в което сам убеден понеже на много купета сам го виждал дори и др двуврати коли) и го е отстранил да ми напише как понеже е доста неприятно!
МЕРСИ!
Why do we KILL people who KILL people to show KILLing people is WRONG!?!?!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Re: Миризма в купето от ауспух-а???

Мнение от ///M Power » 12 Май 2010, 14:10

Ако не е от гърнетата и тръбите отдолу , търси при изпусквателния колектор да не изпуска от някъде ?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М-43Б-18,318i

Мнение от emes691 » 12 Май 2010, 14:33

Stili написа:Приятели като си отворя стъклата на колата или отгоре люк-а и супер много ми мерише от ауспуха на пушека???Ходих при такива дето се занимават с ауспуси обаче или са много прости или неразбират щото всичките различно казаха а сцепено по гърнетата отдолу няма (поне видимо)
Моля ако някой е имал същия проблем (в което сам убеден понеже на много купета сам го виждал дори и др двуврати коли) и го е отстранил да ми напише как понеже е доста неприятно!
МЕРСИ!

Щом ти мирише значи идва отпред,провери си гарнитурата на изходящите колектори,няма от какво друго да е ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от kapi_88 » 12 Май 2010, 19:32

провери си всичките гарнитури по изпускателната система или съвет смени ги направо и забравяш
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 12 Май 2010, 23:46

Моя съвет - намери си кадърен майстор да ти каже от къде намирисва. Иначе както ти казаха колегите - сменяш всичко и се оправя :) катализатор имаш ли ?
Think. Believe. Dream. Dare...

Аватар

Мнение от borcho6 » 13 Май 2010, 16:05

предполага ,че е гарнитурата отпред след колектора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stili » 17 Юни 2010, 0:37

гарнитурата я смених и меризмата почти изчезна обаче още се усеща слабо!!!Няма никаде дупчици да изпуска по тръбата и сега се усеща повечко като сваля облегалките на задната седалка!!!

Потребител
Аватар
Кара: Е36 328 кабрио,Е92 330и

Мнение от koceto 1232 » 17 Юни 2010, 7:19

имаш някакво завихряне и ти варти вьздуха под купето.така че може и от зад да ти врьшта.С каква броня и задно гарне си да не си с някви...............

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М42B18

Мнение от piff » 17 Юни 2010, 8:34

И аз имах такъв проблем и се оказа от малка дупка от горната страна на крайното гърне.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 17 Юни 2010, 12:51

аз съм със седан и при мен беше така.леко да ми е отворен прозореца и замирисваше.оказа се задното гърне с дупки отгоре му дет не се виж да точно :mhihi: ,от там ми го вкарвало през вентилацията на багажника(отстрани под бронята точно тад гърнето).интересното е че от скоро пак взех да го усештам обаче само докато загрее колата после не :dunno:
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stili » 18 Юни 2010, 21:20

значи бронята си ми е оригиналната не е нито М нито нищо!!А последното гърне е малко ..... ама и то не е спукано никаде и никаде няма дупчици дори си свалих цялата генерация смених гарнитурата отпред прегледах я цялата за дупчици и цепнатинки (смисал то ако има нещо ще е почерняло отстрани) и няма никаде нищо!

Като сваля облегалките на задните седалки си мерише яко!!иначе като смених гарнитурата май е малко по малко (смисал ако само отворя прозорците)макарче като я вкарам през критични .... си е миризма

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320ci
Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo

Мнение от Бумърчето » 18 Юни 2010, 23:32

Има клапи прз които се опреснява или върти въздуха в купето иго опреснява.Бегачките по състезанията имат въздухосборници на тавана те не са само за красота а вкарване на пресен въздух в купето защото при високи скорости даже се получава вакуум който лишава водача от кислород.При нормалните автомобили тези въздухосборници са интегрирани в колата и ако от някъде от изпускателната генерация пуши е нормално да се усети в купето и при ниски скорости освен на място.Заставали ли сте зад къдящ автомобил(синкаво бели къдеели с отровен аромат)????Смърт..........
Затворете клапите на климатика климатроника...................

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 18 Юни 2010, 23:58

:bang: Еххххх,да му се невиди :mhihi: и аз имам същия проблем но само когато я натискам,мен не ми пречи ама кат се качи някой кавал при мен и ведна ме захваща че горяла масло и други простотий от рода :dummy:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stili » 19 Юни 2010, 21:06

брат и на мен не ми пречи по принцип ама мисла да отида до Испания с колата и ... смятай!!!(може да ми стане лошо до там)
А отностно клапите .....неможах да разбера да ги затисна ли или да проверя някоя да не е затисната и евентуално каде се намират тия неща???
Имам и друго питане----не сам сменял филтара на купето там дето под жабката някаде стоял(даже не знам каде е никога не сам виждал все още)възможно ли е да има напредък ако го сменя???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 19 Юни 2010, 21:26

1. Ако ти е къс накрайника на задното гърне-не излиза навън от задната броня, се получава този "ефект". 2. Запали колата на канал или подемник, помоли някой да ти запуши ауспуха , а ти отдолу слушай от каде "издиша".
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

Назад към E36