Съвет за окачване.

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Съвет за окачване.

Мнение от стефан13 » 11 Май 2010, 13:48

Искам да попитам колегите с опит,как ви изглежда окачването на тази 3-ка според снимката(30/40..)?Или по точно може ли да се кара по нашите пътища,предимно София,ще кача ли среден бордюр примерно :shock: ?И каква "твърдост" да очаквам?Малко хепотетичен въпрос,но това е всичко с което разполагам в момента,и нямам хабер с ниско окачване...,Ще съм благодарен за коментари!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Re: Съвет за окачване.

Мнение от amd » 11 Май 2010, 18:38

Moeто лично мнение е, че изглежда супер, оптимална стойка е и ми харесва така, моята изглежда мисля по такъв начин. Като твърдост зависи, защото коли с еднаква стойка могат да возят различно, но няма да имаш проблем да се возиш, предполагам щом караш Е30 не залагаш на возията (иначе щеше да си вземеш бенц 190-ка примерно или айде Е34). А в София...че са зле пътищата е така, но на такава височина ще се кара ОК. Има и по-екстремни варианти.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 11 Май 2010, 20:29

според мен това е 60/40 :!:
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Май 2010, 20:37

Dr.Schnaps написа:според мен това е 60/40 :!:

И аз така мисля,но може и снимката да лъже! :D В предвид,че преди седмица сложих само задните пружини от 60/40 комплекта за проба и ето как изглеждат със стокови амортесиори и 15 цолови джанти.
Изображение
Изображение
Последна промяна slatanic на 11 Май 2010, 20:40, променена общо 1 път

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 11 Май 2010, 20:39

с коили най добре
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 12 Май 2010, 0:42

Колеги,дилемата е следната.Има го в немското мобиле и от 4-дена сме в преговори,разбрахме се че ще мине на тюф-преглед(за негова сметка)преди да ми я докарат.Но освен по мотора не е пипал май нищо друго...Цената му е 1300е и се е закотвил на нея!По снимките които имам е без ръжда,само за отдолу не знам!С разходи по доставка,документи,консумативи..,Кофти е че немога да я покарам,и тъй като ще ми е първа кола след баба лада :lol: и то с такова окачване-за това и питам(макар и доста относително).Не ме е страх от ремонти(ладето учи на търпение),а и няма да се ползва много :driving: ,само да не е скрита ръжда!От къде би могло да се просмуква на вътре примерно?Предницата и има определено мо голям наклон.Ще разбера как го е правил,дали с рязане,или с комплект.Там да внимавам по-специално?Ми това е в общи линии!Дайте морална подкрепа,и съвети :yes:
п.с.На колегата от горния пост ми изглежда задницата по ниска?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 12 Май 2010, 10:51

Не знам с къв мотор си, обаче ако си с м40 и нямаш скара си земи картер и масло в багажника. Стойката е безспорна, обаче за София не става. Постоянно се търка скарата - навсякъде. М-тех престилката вече е в историята. За качване на тротоари да не говоря. Генерацията са ми опира в купето и ми прави ебати шума в определени обороти. Моето окачване беше Вайтек - амортесьори и пружини - не знам колко на колко е. Аз лично смених предните амортесьори от по-къси със стокови(Вайтека има поне 5-6см по къс ход) Предните пружини бяха с еднаква дължина ама и тях смених със стокови. Отзад махнах Вайтех-а (пружините бяха с 5см по къси от стоковите) и сега съм със сток пружини, сток амортесьори, че и подложки 8мм. Колата се дигна значително. Кат слизам от бордюр вече не запира. Гумите, а не гърнето опират в тротоара при перпендикулярно паркиране. София е оффроуд зона. Постоянно псувам и стискам зъби кат видя неравност - което е през 300 метра. Са ми е по-спокойна главата. Все пак карам колата всеки ден и за мен това е по-добрия вариант, а и кат пребоксувам сега нема тресене. Ще направя снимка след малко да видиш как изглежда на височина. :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 12 Май 2010, 11:24

Преди:
Изображение
След:
Изображение
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 12 Май 2010, 11:43

Кофти е с бордюрите с 60/40, почти никъде не можеш да се качиш, но като се замислиш то и не е хубаво за колата, а и тротоара не е място за паркиране :mhihi:, за карането се свиква. С М40 ако си трябва повечко да внимаваш за картера.
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 12 Май 2010, 11:56

Е аз на тротоари не паркирам, ама трябва минавам през тях за да си стигна до имота :mhihi: А как застанах на кантар на един тротоар веднъж, подлагах си павета под гумите за да се оправя. Общо взето в София, се има кво да удариш, колкото и да си внимателен. Директно ти пада картера, примерно на релсите на трамвая на кръговото на паметника Левски (дето от там трамвай не минава ма тфа друг въпрос).

драфтаджия
Аватар

Мнение от bigmurzi » 12 Май 2010, 13:22

На Левски няма грижи, виж Руски е друга бира :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 12 Май 2010, 13:35

М-да,това че тротоарите не са за паркиране е напълно вярно :lol: .Това че картера "пада",с това мей не се свиква :dunno:
Колата е 316и,скромно за повечето тук,но не бързам поне за сега...,Като гледам на повечето от вас с ниско окачване имате и доста нисък преден спойлер,който допълнително прави карането атракция в София.
Благодаря за споделянето на опит на всички до сега!
П.С.Смятате ли че си заслужава цената от 1300е,щот не иска за по-малко :bang:
Ето още малко снимки
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 12 Май 2010, 21:27

колега щом ще я купуваш тая кола височината на окачването ти е най-малкия проблем ;)
гледай колата да е читава , купето най-вече,последното нещо е окачването, всичко се прави но купе най-трудно
освен тва на снимката не изглежда крайно ниска,а и се свиква общо взето с ниска кола , постоянно се взираш в пътя и така :mhihi:
Изображение

драфтаджия
Аватар

Мнение от bigmurzi » 13 Май 2010, 1:52

Ако купето и мотора са читави, че м40-то освен в картери и във валове е слабичко, взимай :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 13 Май 2010, 12:10

Да,и мен най ме притеснява евентуално скрита ръжда!!Ще го помоля за още снимки от капачката на резервоара,под вратите и праговете.Подскажете къде още би могло да се види горе-долу с невъоръжено око(диг.камера) :lol: ?Най добре ще е да се дигне на крик,и да снима докат може,а още по добре е да мога лично да присъствам,ама....., :ranting:

Следваща

Назад към E30