колеги искам да взимам Е34 автоматична

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E34 525tds
Мечтае да кара: E34 M5

колеги искам да взимам Е34 автоматична

Мнение от Aleksandar25 » 11 Май 2010, 8:19

колеги искам да попитам какви проблеми трябва да търся при тях къде са им слабите места и какво да гледам,не сам наясно с тях изобщо
Благодаря предварително
Последна промяна Aleksandar25 на 16 Май 2010, 19:28, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: колеги искам да взимам Е34 автоматична здрави ли са

Мнение от prestige6969 » 11 Май 2010, 10:38

Има страшно много теми по въпроса, прочети внимателно всичко, и накрая ако се решиш помоли някой колега с такава кутия да присъства при покупката на автомобила! Успех и няма да се плашиш!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Май 2010, 10:41

зависи кои автомати точно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 11 Май 2010, 13:57

аз съм с такава и не се оплаквам
а за мен автомата е най голямата екстра в една кола
и съветът ми е да я купиш
но нека някой да е с теб който има автомат
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 11 Май 2010, 15:33

Не се плаши от автомата колега, БМВ правят много здрави кутии. Карам автомат и съм страшно доволен, като съм я купил с дефект и проблема го отстранявах сам. Много е важно обаче да вземеш колега, който кара автомат с теб, за да огледа колата. Има си специфика, просто с времето научаваш много, когато си с такава кола. Провери задължително маслото, ако е с нивомерна щека/на моята липсва/ и недей да даваш на никой да пипа, защото моята беше прее*ана от някакъф измислен "майстор" , собственика се пищисал и ми я продаде, аз да си блъскам главата и да оправя автомата. Нито са толкова сложни, нито толково скъпи, просто тъпаците по сервизите не разбират нищо, а бърникат из вътре, за да могат да те мамят и да ти земат парите. Още веднъж!!!!- вземи колега с автомат, който си има на представа за какво става дума за да не ставаш и ти спонсор на измамниците по "реномираните" ни сервизи!!!!! -Старият собственик навил на колата около 140 хил.км. Решил да смени маслото на кутията. Отива в сервиз и пита- отвръща му се от майстора че няма проблем, да я оставя и да си ходи, като е готова ще му се обадят. И оня уж сменя маслото. След известно време автомата блокира. Казват му от по-марков сервиз- 1500 лв и ще е готова за няколко дни. Оня я мяха и я почвам аз. Оказва се че малоумника, който е сменял маслото дори не знае от къде да го налее. То няма нито щека, нито пробка. Има разни болчета, ама тва са фиксатори разни и тем подобни глупости., че така..- оня не само че не можал да смени маслото, ами я оставил и с п-малко масло.... и естествено- автомата е блокирал., Т.Е.-влезнал в авариен режим на работа(все едно е зациклила между трета и четвърта) Работи, вдигаш 100, 120-130, ама....не сменя. Че два месеца и косур събирах инфо и се цапах докат тръгне. Затова- пойнтересувай се дали някой "майстор" и е правил нещо. Ако е пипана- много е вероятно да са и развалили нещо. Ако обаче не е пипана от нашенски малоумник- ще караш и ще се кефиш. И още нещо-НЕ ВЯРВАЙ НА ТЕЗИ ОТ СЕРВИЗИТЕ!- големи цигани са , и майка си ще продадат , а на тебе със сигурност ще ти земат парите, че и беля ще ти направят. Ако не е пипана тука и е наред, давай смело! Качествения автомат е голям кеф! моят е 5-степенен и въпреки че колата ми е 2 i , на спортният режим си хапе гема. Успех ти пожелавам.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Потребител
Аватар
Кара: E34 525tds
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от Aleksandar25 » 11 Май 2010, 16:40

благодаря колега за отговорите наистика благодаря,ще прочета внимателно и ще питам пак ако има някакви въпроси

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 11 Май 2010, 20:10

Доколкото ни стигат знанията и уменията, ще ти се помогне, ако не с друго, поне със съвет. Все пак сме любители механици(поне аз съм само любител) но си обичаме колите и смея да кажа въпреки не скромните а направо смешни месечни доходи желаем повече време да се радваме на марката, от тука-влагаме повече усилия и размисъл върху различните проблеми, като освен че не сме в цветущо финансово положение и спестяваме пари, като си правим ремонтите сами, но и това ни носи вътрешно удовлетворение... Дано си уцелил хубава кола и да и се радваш много години. Ако с нещо мога да бъда полезен, дори и тука- не се притеснявай да питаш. :yes:
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 11 Май 2010, 22:19

не са чак толкова здрави - аз моя за около месец и малко му ибах мамито, ама копелето пак варви, не мре :mhihi:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Май 2010, 0:12

Пепито, искам да те питам само едно - от къде си пазаруваш частите?
Изображение

Назад към E34