Виско и перка
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- milkobest
- Потребител
-
- Кара: Е30 '90
Виско и перка
Здравейте колеги,
Вече сменям 3-то виско /все 2-ра употреба/ и явно следващото ще е от магазина. Първото ми го смени един "майстор" още като си взех колата, т.к. и без това сменям водната помпа... абе аман от мушенници. Това което ми сложи той беше постоянно зацепено и по принцип нямаше проблем, докато един ден не изхвърча заедно с перката някъде по завоите към Варна
После купих едно, което обаче явно не става и почнаха проблемите в задръстванията... Както и да е - въпросът ми е: Откаде да си купя ново виско, но да е на цена макс 100 лева - един колега споменава нещо за турски вариант към 70 лв - ще вирши ли работа или да пробвам пак с втора ръка? И втори въпрос - перката може да се сложи така че да засмуква въздух от радиатора и да обдухва двигателя или да духа срещу радиатора - кой е правилния монтаж?
Вече сменям 3-то виско /все 2-ра употреба/ и явно следващото ще е от магазина. Първото ми го смени един "майстор" още като си взех колата, т.к. и без това сменям водната помпа... абе аман от мушенници. Това което ми сложи той беше постоянно зацепено и по принцип нямаше проблем, докато един ден не изхвърча заедно с перката някъде по завоите към Варна

BMW E30 316i
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: Виско и перка
с тея новите от 70-100лв , не става 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Явор написа:с тея новите от 70-100лв , не става
Става, но докато му изтече 3 месечната гаранция.
По-добре си купи някое по-истинско за около 140-150 лв.....
Както се казва в една от любимите ми английски реплики: "Не съм богат за да си купувам евтини неща"
До сега си сменил 2 вискота втора употреба, сега искаш да зи вземеш някое евтино до около 100лв., ако си беше купил някое истинско щеше да ти е по-ежтино и нямаше да имаш такива проблеми.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- milkobest
- Потребител
-
- Кара: Е30 '90
Е то човек се учи непрекъснато - сега като ми потрябва нещо - първата работа е realoem -> дарукар и т.н. 

BMW E30 316i
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
вече втора година карам с такова от 70 лв, ново и нямам проблем. ако сега обаче тря да си купя, бих взел по-скъпо и истинско. това мойто е "по-зацепено" - в по-голяма степен /може би да се застраховат/, още докато е студена колата и я товари безсмислено /по-висок разход и по-малко мощност/...не че се усеща много на мойта ама как да е
... дори и да даде разлика 0.2/100, досега да бях изплатил разликата, да не говорим за надеждността...
перката тря да смуче от радиатора - при извънградско и 120км/ч как ще се охлажда, като външната струя се "сблъсква" със струята от перката, накъде ще отиде горещият върдух?!

перката тря да смуче от радиатора - при извънградско и 120км/ч как ще се охлажда, като външната струя се "сблъсква" със струята от перката, накъде ще отиде горещият върдух?!
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
gi4o написа:вече втора година карам с такова от 70 лв, ново и нямам проблем. ако сега обаче тря да си купя, бих взел по-скъпо и истинско. това мойто е "по-зацепено" - в по-голяма степен /може би да се застраховат/, още докато е студена колата и я товари безсмислено /по-висок разход и по-малко мощност/...не че се усеща много на мойта ама как да е... дори и да даде разлика 0.2/100, досега да бях изплатил разликата, да не говорим за надеждността...
извън градско при 120 ми се охлаждаше добре... при 170 минаваше средата

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- Stoicho
- член на клуба
-
- Кара: само 2 вратки
milkobest написа:Е то човек се учи непрекъснато - сега като ми потрябва нещо - първата работа е realoem -> дарукар и т.н.
само където в дару е 300+ лева
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Имам чисто ново,но не знам дали ще ви свърши работа на вашите автомобили,дават го за "М" и е оригинално
11527831619 виско съединител М
11527831619 виско съединител М
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Eто какво излиза по този номер на частта : http://www.realoem.com/bmw/partxref.do?part=11527831619
Явно става за M30, S38, S54, тоест големшки двигатели.Но за M40 - не се знае, по-скоро ще му дойде в повечко.
Аз също имам добри впечатления за евтин съединител, бях взел един до 100 лева (не помня точно колко май пак 70 беше) за М50Б20 на Е34 и цяла година никакви грижи с него, дори в големите жеги, а колата беше с къса кутия и държеше прилични обороти. Наистина и на студен двигател беше зацепен също (може би не напълно), но специално за М50 никакви грижи. Виж за М40 не знам, а и още повече, че всяка бройка от тия евтините е на късмет. Мисля си, че един нов SACHS, BEHR ще свършат работа най-добре.
Явно става за M30, S38, S54, тоест големшки двигатели.Но за M40 - не се знае, по-скоро ще му дойде в повечко.
Аз също имам добри впечатления за евтин съединител, бях взел един до 100 лева (не помня точно колко май пак 70 беше) за М50Б20 на Е34 и цяла година никакви грижи с него, дори в големите жеги, а колата беше с къса кутия и държеше прилични обороти. Наистина и на студен двигател беше зацепен също (може би не напълно), но специално за М50 никакви грижи. Виж за М40 не знам, а и още повече, че всяка бройка от тия евтините е на късмет. Мисля си, че един нов SACHS, BEHR ще свършат работа най-добре.
BMW only!
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
biem_w написа:gi4o написа:вече втора година карам с такова от 70 лв, ново и нямам проблем. ако сега обаче тря да си купя, бих взел по-скъпо и истинско. това мойто е "по-зацепено" - в по-голяма степен /може би да се застраховат/, още докато е студена колата и я товари безсмислено /по-висок разход и по-малко мощност/...не че се усеща много на мойта ама как да е... дори и да даде разлика 0.2/100, досега да бях изплатил разликата, да не говорим за надеждността...
извън градско при 120 ми се охлаждаше добре... при 170 минаваше средатаJust E30
на мене до 220 кове средата...за повече нямам гащи, с тия мишнки отзад...че то кви да са задните, с тия въртежи

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
до 230 стои на 12 без една,в града става на 12 на моменти,ма тва с ел перка де
иначе виско трябва истинско
иначе виско трябва истинско

12 мнения
• Страница 1 от 1