Проблем с крив преден мост и позиция на дясното колело.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с крив преден мост и позиция на дясното колело.
Здравейте колеги.. предварително се извинявам ако пускам вече съществуваща тема, но поне аз не видях такава когато преглеждах в търсачката.
Явно колата ми е блъскана от предния собственик и предния мост е леко изкривен.Поради тази причина дясното колело се намира малко по-навътре в калника и при пулен ляв задната част на гумата се трие в калника.Също така перманенто си бие малко на ляво колата, което предполагам е поради същата причина. Интересува ме дали един евентуален ремонт на предния мост си заслужава или е прекалено голям и скъп.Нямам представа колко струва предния мост на старо, но предполагам, че трябва да се разкачи цялата предница за да се смени, а и не съм сиг дали дясното колело е по-навътре само заради моста или са преправяни и други неща. Ако някой колега е правил подобен ремонт бих бил много благодарен ако ми отг. =)
Явно колата ми е блъскана от предния собственик и предния мост е леко изкривен.Поради тази причина дясното колело се намира малко по-навътре в калника и при пулен ляв задната част на гумата се трие в калника.Също така перманенто си бие малко на ляво колата, което предполагам е поради същата причина. Интересува ме дали един евентуален ремонт на предния мост си заслужава или е прекалено голям и скъп.Нямам представа колко струва предния мост на старо, но предполагам, че трябва да се разкачи цялата предница за да се смени, а и не съм сиг дали дясното колело е по-навътре само заради моста или са преправяни и други неща. Ако някой колега е правил подобен ремонт бих бил много благодарен ако ми отг. =)

Re: Проблем с крив преден мост и позиция на дясното колело.
не ми се вярва целия мост да се изкривил.колега погледни носача от въпросната страна по вероятно е носача да е крив.втора рака в форома е около 30-40лв.ако колега не си наясно какво да правиш по добре отиди някаде кадето правят реголаж на пр.мост,те ще ти кажат най-добре какво ти е криво.успех.
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
колега, провери и волана дали прави по 1, 3/4 оборота и в двете посоки ... че моята така опираше ама вътре в рога... в едната посока завиваше повече
... между другото с какъв размер гуми и какви джанти си(ЕТ?)

Ами понеже си имам канал в гаража, като слезеш под нея си личи как самата греда м/у 2та носача .. близо до десния носач е крива. А иначе ми влачи и с 2та видя гуми зимните 185/65/15 цола .. и летните 225/45/16.Дано не се бъркам с дебелината, но мисля че бяха толкова.
- mihal
- ентусиаст
-
а джантите?... и при изправен волан като погледнеш отстрани гумата как стои? в центъра ли е?

При изправен волан можеби гумата не е в центъра .. просто най-вероятно е мн малко наклонена.. но за да ми варви направо колата .. както ти е изправения волан тряя да го врътнеш 1-2см на дясно.. иначе си влачи.Но... от доста време ми казват, че ми е леко крив късия кормилен накрайник на дясното колело, а и предишния собственик твърди, че преди някаква си дупка не му е влачила на ляво.. и сега тия дни ще го сменям този накрайник и може би ще се оправи... но не съм сиг.Така или иначе самото влачене не ме притеснява толкова.. просто питах за предния мост дали може да се сменя =)
- mihal
- ентусиаст
-
- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
тва ако се изкрива няма ли и роговете да са тотал шаден 

9 мнения
• Страница 1 от 1