масло за скоростна кутия
Модератор: Технически модератори
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: масло за скоростна кутия
До определена година-мисля ,че беше 92 в ръчните скоростни кутии се слага масло за ръчни скоростни кутии,след това в ръчните скорости се слага масло за автоматични скоростни кутии.
- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 24V
- Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Колега,вече ти казах-щом си с 24 клапановият двигател,скоростната кутия със сигурност е с ATF

- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
e34.toni написа:на ОМВ продава ли се червено АТФ или е само АТФ Д2 ??????![]()
![]()
ОМВ АТФ Д2 е червено.
Момци,
то че е така, че от определена година БМВ минават на ATF масло, дори и в ръчни кутии, това не го оспорвам. Ама причината е единствено в подобряване на комфорта при превключване, когато маслото в кутията все още не е достигнало работната си температура и усложняване живота на всички тези, които искат да си сменят сами маслото в скоростите с всичките му спецификации и т.н., а не на последно място и отхвърляне на гаранция (по време на производство на модела) в случай, че е сложено "уж" грешното масло или масло, което според БМВ е неподходящо за кутията. А не на последно място, сигурно си улесняват и живота, като слагат на всички кутии едно и също масло, с което изключват възможност за грешка.
Ако проблемът е във вискозитета на маслото, това трудно включване трябва да се усеща и на другите предавки, разбира се не толкова изразено, но би трябвало да го има. Ако само втора, включва трудно, проблемът е другаде.
А тази добавка за меко превключване - това е майтап, нали?
то че е така, че от определена година БМВ минават на ATF масло, дори и в ръчни кутии, това не го оспорвам. Ама причината е единствено в подобряване на комфорта при превключване, когато маслото в кутията все още не е достигнало работната си температура и усложняване живота на всички тези, които искат да си сменят сами маслото в скоростите с всичките му спецификации и т.н., а не на последно място и отхвърляне на гаранция (по време на производство на модела) в случай, че е сложено "уж" грешното масло или масло, което според БМВ е неподходящо за кутията. А не на последно място, сигурно си улесняват и живота, като слагат на всички кутии едно и също масло, с което изключват възможност за грешка.
Ако проблемът е във вискозитета на маслото, това трудно включване трябва да се усеща и на другите предавки, разбира се не толкова изразено, но би трябвало да го има. Ако само втора, включва трудно, проблемът е другаде.
А тази добавка за меко превключване - това е майтап, нали?
- BMW E34 520i Vanus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530i
- Детайли за колата: BMW E39 530i `03
BMW E34 520i `95
BMW E34 520i Touring `95
Темата не е за диференциали, така че ме извинете за намесата, но исках да попитам какво е подходящото масло и за там? - просто защото смятам, че сменя ли се в скоростите е добре и в дифа да се подмени.
Поздрави!
Поздрави!
БЕНЗИН В КРЪВТА
Racing is life,everything else what happens before or after ,is just waiting...
Racing is life,everything else what happens before or after ,is just waiting...
- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
бях сега на ОМВ и видях цени на маслото АТФ Д || и струва 11,69 литъра. Хубаво ли е да се промие скоростната кутия преди да се сложи новото масло ??? и 1 л ще ми стигне ли в крайна сметка,защото мисля че миналия път беше към 1,1 литър ??? 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
e34.toni написа:бях сега на ОМВ и видях цени на маслото АТФ Д || и струва 11,69 литъра. Хубаво ли е да се промие скоростната кутия преди да се сложи новото масло ??? и 1 л ще ми стигне ли в крайна сметка,защото мисля че миналия път беше към 1,1 литър ???
Вземи 2 литра и промий с 600-700мл.Мисля ,че няма опасност от пресичане на двата вида масла,но може да провериш в някакъв съд как се държат едно спрямо друго,ако се пресичат ще трябва по-сериозно миене.
колеги аз си сменях мойто преди 3мес. карах до тази смяна с DEXRON 2,и сега го смених с DEXRON 3-ми аз лично съм доволен мн от тва масло и в студено време(-15) и в топло естествено.взех си мойто беше-MOTOREX съм засега доволен 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
не му разсъждавайте много... и след, а и доста преди 92-ра в скоростите се налива атф 

- mitio ochite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 тдс
- Мечтае да кара: настрани
- Детайли за колата: Само шпер.
Атф-а става и за ръчна и за автоматична кутия .Ако кутията е за Атф слагането на обикновенно масло е недопустимо!
0878241719
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
вчера сложих АТФ Д || и да видим какво ще излезне.... само че докато го сменях ми зададоха въпроса - "нали знаеш че сипваш масло за автоматична трансмисия" , след което отговорих с да и последва нов въпрос - "дано да не възникне проблем" !!! съществува ли вероятност за проблем ????
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
От по-горните постове се вижда, че не. 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Не се притеснявай колега, преди 5000 - 6000 км съм сменил мойто масло с АТФ Декстрон 3, даваха го за автоматични скоростни кутии и досега абсолютно никакъв проблем нито зима , нито през лятото, друг е въпроса, че някоя от семерингите е сдала багажа и е омаслено. Така че си карай смело!!!!
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4