Не показва отворена врата на водача?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
Re: Не показва отворена врата на водача?
да ви кажа доста скъпи коли си правят алармите там, намира се до 125 соу в квартал младост 1 , до магазин за мотори и сандвичи там има близко до спирката на 43ти блок , човека все пак взима пари за смяна на крушки , колко пари искате да дадете 100 лв да ви сменят някоя изгоряла крушка, просто разглабя сменя и това е
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
А дали няма шанс да е от бушоните или пък да има бутонче на вратата като на е36???
Здравейте колеги. Реших да споделя и аз своя проблем с тази индикация за отворена врата. Бутонче на шофьорската врата няма, поне като на Е36. Според мен проблема е в бравата, в нея влиза една букса , а в нея освен две ел. моторчета и пластмасови зъбни колела видимо няма нищто. Всички електрически връзки и електронни елементи са вградени в самия пластмасов корпус, така че тази електромеханична брава не се ремонтира. В нея трябва да има три електромагнитни ключа, от които единият е за показване на отворена врата + активиране на алармата /според аутодатата/. При мен когато е по-топло времето лампата на таблото не свети при отварена врата, а за да активираш алармата трябва да затвориш последна предна дясна врата. Охлади ли се вратата всичко започва да работи /при топло и при студено централното заключване си работи безпроблемно/ . Другият вариянт е да има лоша връзка от бравата до комфорт модула, която се влошава като се затопли. След дълго ровене в колата не успях да открия напълно проблема и затова все още не съм се решил да си купя нова брава. Открия ли проблема ще пиша пак.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Да колега мн си прав че няма бутон. Също така всичко е в бравата. Сега гледах едни схеми и се надявам да не се стига до смяна на цялата брава че си е цена. А реално почти нищо не прави в колата. Поне на мен не ми пречи с заключване, отключване ,топло студено всичко си бачка супер.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Продалжава мистиката покрай тази брава. Търгнах за събора в Калояново и се оправи и сега си бачка без проблем. Топло студено .....

- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Старата Дрифтачка
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)
dragoev написа:Здравейте колеги. Реших да споделя и аз своя проблем с тази индикация за отворена врата. Бутонче на шофьорската врата няма, поне като на Е36. Според мен проблема е в бравата, в нея влиза една букса , а в нея освен две ел. моторчета и пластмасови зъбни колела видимо няма нищто. Всички електрически връзки и електронни елементи са вградени в самия пластмасов корпус, така че тази електромеханична брава не се ремонтира. В нея трябва да има три електромагнитни ключа, от които единият е за показване на отворена врата + активиране на алармата /според аутодатата/. При мен когато е по-топло времето лампата на таблото не свети при отварена врата, а за да активираш алармата трябва да затвориш последна предна дясна врата. Охлади ли се вратата всичко започва да работи /при топло и при студено централното заключване си работи безпроблемно/ . Другият вариянт е да има лоша връзка от бравата до комфорт модула, която се влошава като се затопли. След дълго ровене в колата не успях да открия напълно проблема и затова все още не съм се решил да си купя нова брава. Открия ли проблема ще пиша пак.
И аз имам същият проблем. Няма ли начин да се отремонтира ? Някой намерил ли е лек?
- fozio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Колъо
- Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
- Детайли за колата: lowrider
И при мен се получи същата работа и след дълги наблюдение установих че когато е много топло и сухо времето просто не работи по време на дъжд или малко по влажно време (или просто е по студено) си бачка перфектно и мен като на колегата "milennyc" не ми пречи кой знае колко защото и аз неискам да ми свети плафона ,НО има един недостатък че ако вечер не си затвориш врата плътно ами само я щракнеш централното си заключва на полу отворена врата ,което не е много добър вариант

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Намерихте ли лек на този проблем и какво точно се сменя? При мен при отваряне на пасажерската врата не светва плафона и не ми излиза индикация на таблото. На моменти и прозореца не се вдига до горе след затваряне на врата (купе е колата). С НЕзаводска аларма съм и нямам проблем с отключване и заключване. Какво трябва да сменя, от англичанка става ли?

- Coverdale85
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 318i
Колеги и аз имам същия проблем, но с гарнитура. Когато оставя фаровете светнати на изгасен двигател нито пищи нещо нито нищо. За сметка на това пък, ако не сваля ръчната напълно и опитам да тръгна колата почва да квичи. Някакви идеи как да отстраня досадния проблем?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ами колега непищи защото-когато фаровете са забравени и отвориш братата тогава почва да пищи,щом непоказва че е отворена няма и да пищи,всичко е от бравата

- schuschu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 д
а възможно ли е проблемът с не светването при отворена врата да се комбинира с индикация за износени накладки...при мен тези датчици са елиминирани от доста време...а въпросните два проблема се появиха едновременно.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2