Питане за музика

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: Питане за музика

Мнение от golov_bg » 02 Май 2010, 21:42

моя нещо се прецака(усилвателя) и го махнах сега съм само със ЦД иначе с един касетофон(сони) доволно си свиреха колонките
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 02 Май 2010, 23:09

Оригиналните колони са перфектни за среда.Това с хартиените мембрани и тем подобни не струва.
Високочестотните отпред е добре да се заменят или да се добавят две други отзад,като сигнала към предните високи бъде намален.
Дотук има ''среда'' и ''високи''.
За ниските честоти-да истина е че при заводската в е34 липсват и точно те допълват пълната линия на звука(като се има предвид, че вече са подбрани ''пищялките'').
Друг е въпроса кой, какво предпочита -дали ниски честоти с ''примески'' от типа буууувввввввв ;буууууууууум;или бууук.
Лично на мен това на ''..........уууффффф'' или по друг начин казано -само силно течение на въздуха -не само,че не ми харесва ,а ме дразни.

За да подобря заводската музика :
-взех две пищялки,оригинални от бмв(харман/кардон),които съм поставил отзад;
-оригиналните колони са до една на местата си;
-за ниските честоти -избрах пак оригинално от бмв(харман/кардон),които се монтира много лесно,без рязана и други такива по колата;
-не съм махал корите ,за да видя дали имам завоски усилвател,но и да има просто ''излита''..........взех и оригиналните ,два броя стъпала на харман/кардон за всички колони в колата;
Остава само всичко това да се навърже.
Много сложно май се изказах,но просто към оригиналните колони добавих заводския буфер и пищялки...(следва стъпалата).....на харман-а.Като се замисля,че доскоро бе в ''продава'' :dummy: :mhihi:
Кристален звук,всяка струна на китарата се чува.....направо нямам търпение да намеря някой да ми навърже стъпалата,които също ще стоят на предвиденото от производитела място.... и всичките говорители(незнам защо са с хартиени мембрани ;) )

СД-то вече го издирвам по описание на колегата СТАНЧЕВ(по назад в темата),стана ми интересно ,че казва за никакво изкривявяне,което забелязах и при гореописаната с-ма т.е. колкото и да увеличаваш кривене няма ,а говорителя е доста по силен от сд-то ми в момента.
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 02 Май 2010, 23:54

ivan. написа:Оригиналните колони са перфектни за среда.Това с хартиените мембрани и тем подобни не струва.
Високочестотните отпред е добре да се заменят или да се добавят две други отзад,като сигнала към предните високи бъде намален.
Дотук има ''среда'' и ''високи''.
За ниските честоти-да истина е че при заводската в е34 липсват и точно те допълват пълната линия на звука(като се има предвид, че вече са подбрани ''пищялките'').
Друг е въпроса кой, какво предпочита -дали ниски честоти с ''примески'' от типа буууувввввввв ;буууууууууум;или бууук.
Лично на мен това на ''..........уууффффф'' или по друг начин казано -само силно течение на въздуха -не само,че не ми харесва ,а ме дразни.

За да подобря заводската музика :
-взех две пищялки,оригинални от бмв(харман/кардон),които съм поставил отзад;
-оригиналните колони са до една на местата си;
-за ниските честоти -избрах пак оригинално от бмв(харман/кардон),които се монтира много лесно,без рязана и други такива по колата;
-не съм махал корите ,за да видя дали имам завоски усилвател,но и да има просто ''излита''..........взех и оригиналните ,два броя стъпала на харман/кардон за всички колони в колата;
Остава само всичко това да се навърже.
Много сложно май се изказах,но просто към оригиналните колони добавих заводския буфер и пищялки...(следва стъпалата).....на харман-а.Като се замисля,че доскоро бе в ''продава'' :dummy: :mhihi:
Кристален звук,всяка струна на китарата се чува.....направо нямам търпение да намеря някой да ми навърже стъпалата,които също ще стоят на предвиденото от производитела място.... и всичките говорители(незнам защо са с хартиени мембрани ;) )

СД-то вече го издирвам по описание на колегата СТАНЧЕВ(по назад в темата),стана ми интересно ,че казва за никакво изкривявяне,което забелязах и при гореописаната с-ма т.е. колкото и да увеличаваш кривене няма ,а говорителя е доста по силен от сд-то ми в момента.

Малко да онагледим :
Изображение
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 03 Май 2010, 14:23

Благодаря за отговорите колеги. За сега упгрейда продължава след събора.
ПС: Връщам си думите назад. Колегата е найстина много коректен. Рядко се срещат такива хора. Евала

ПС: Съжалявам за етикетите който лепнах, но наистина се бях ядосал.
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 07 Май 2010, 13:31

Някой може ли да съдейства за връзването на усилвателя.
Реших сам да се пробвам,но не можах да се справя.
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 07 Май 2010, 16:42

ivan. написа:Някой може ли да съдейства за връзването на усилвателя.

Може колега, но като четох предния ти пост, остах с впечатлението, че си взел усилвателите и говорителите без кабелите или поне буксите с малко кабел на тях.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Аватар

Мнение от ivan. » 08 Май 2010, 13:41

stony1 написа:

Може колега, но като четох предния ти пост, остах с впечатлението, че си взел усилвателите и говорителите без кабелите или поне буксите с малко кабел на тях.

Горе снимката не е много ясна,но това е в мен.
Буксите ги имам просто съм им прерязал кабелите.
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 09 Май 2010, 17:06

До колегата иван - Окабеляването което съм снимал в началото на темата има букси като за твоя усилвател, но не знам дали е еднакво с това на колата, от която си ги свалил. Ако искаш мога да ти пратя ника на потребителя от който го взех.

А сега малко он топик:
Ето я другата змия:
Изображение

Общо взето цветовете, които ми написа колегата в предната страница съвпадат и тук.
Направи ми впечатление на 8 пиновата букса, че на 3те двойки масите са от едната страна, а на 4тата е от другата. Така ли трябва да е или има пипано?
тук се вижда - 3те масата е към мен, а само на син/зелен масата му е от долната страна:
Изображение
Да попитам тая букса къде точно и се намира мъжкото, понеже още не съм разглобил таблото?

Ето тази също ми е въпросителна:
Изображение
Изображение
Гледам има дебел за захранване и дебела маса, но каде се включва? Усилвателя ли захранва?

И какви са тия шантави кабелни обувки:
Изображение
Изображение
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 09 Май 2010, 18:32

На първия ти въпрос за масите - така е, нищо не е пипано. Мъжката букса трябва ти да си я намериш. Никой не я сваля. Сините проводници са за предните десни говорители, а жълтите за левите, заедно с другите от бялата двупинова букса и тези с кабелните обувки, които са до нея.
На втория ти въпрос - до кормилния прът има една такава едноредова букса с щест пина, тя е за захранването. В нея е включена твоята аудио инсталация. На нейно място прекарваш новите кабели и включваш тази букса. Трябва да свалиш твоята инсталация.
Виждам, че нищо по инсталацията не е рязано, включително и буксата за плеара, което е много добре. Ако покзваш друг плеар използвай преходна букса, не режи оригиналната.
Шантавите кабелни обувки са си наред :mhihi:
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 09 Май 2010, 18:36

ivan. написа:
stony1 написа:

Горе снимката не е много ясна,но това е в мен.
Буксите ги имам просто съм им прерязал кабелите.

Не е добре, че си срязал проводниците. Кажи как точно искаш да бъде свързан усилватела? Както е оригиналното изпълнение, в смисъл кабелите да бъдат прекарани по оригиналната схема, а говорители ти си избираш какви да монтираш.
Българския вариант:

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 10 Май 2010, 4:26

stony1 написа:...

Благодаря за включването колега :yes:
След като махнах малко пластмаси под таблото, а утре и него, се осетих колко глупави въпроси съм задал. Но така стана щото първо питам, а после барам. Утре ще се опитам да наснимам разглабянето и ще пиша тук. Че имам 1-2 въпросителни, но първо да сваля снмките, че е по лесно.
ПС: дума не може да става за рязане - тва е грях. за сега съм си с ей тва:
Изображение
докато на дневен ред не дойде кастфона с чейнджър.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 11 Май 2010, 2:21

Лет да мортал комбат бегинс...
Колеги днес ми се иба газа от разпарчетосване. Ето малко снимки:
- тук основните пластмаси са доло:
Изображение
Инсталацията минава зад таблото с уредите:
Изображение
И после по черната тръба и от там по лявата страна на купето и тръгва по праговете:
Ей тая шарена змиьорка е новата инсталация, а тая запретната навън е старата.
Изображение
И тук до задната част. Не е като да няма матрял :mhihi:
Изображение

И тук по закона на Мърфи тря да ми е гадно. Ся малко предистория - след малко ровене из гогле и и-бей разбрах, че усилвателя с 2те големи букси/черна и бяла/ се е монтирал в колито до около92-93г. Та колегата от който го взех, на събора ме попита кой вариант искам - с 2те еднакви или с 1 голяма и една 25+ пинова. Та моя шлеп нали е 92 и си мисля, че всичко ще си пасне тоя път и избрах варианта с черна и бяла. Да ама не - стигам до под задната седалка и изненада - еи я буксата на колата - 8пинова
Изображение
Изображение
А моята е с 6 пина. Намерих една 6пинова като моята, само с 3 кабела, пробвах ама няма никой при цд-то
Изображение
Сега остава да правя мостчета между буксите, но единия кабел остава излишен. По спмен - или тънък чисто бял или бял/кафяв. За какво са? Някакъв вариант да го побългаря?
Но реших да не спирам до тук а да си пусна кабелите, с надеждата да намерим начин с единия кабел.
Следва разкарването и на облегалката/4 пластмасови "гайки", подглавниците и 4те им пластмасови болта и едната плстмаса на закопчалката на колана/, страничните колонки и самата кора излза:
Изображение
Изображение

Това немеца от ранните 90 е мн умно животно - точно и прилежно си изрязваш необходимата дебелина и си пускаш кабела към багжното...
Изображение

Тук съм пуснал жиците под уплатнението. Инсталацията е за бас+високи, а отзад имам само бас. На кутиите на колонките ми се струва, че има отделение за допълнително слагане на пищялка:
Изображение
Това оребреното за високи ли е или съм в грешка? Пуснах кабели и до там ако реша да го преправям на пищялка.
И с това вързването на говорителите приключи. сега остана само да си донаглася кабелите в багажника и да намеря мястото на усилвателя. Издърпах ги и прилежно ги прибрах в плстмасата:
Изображение
и така до отзад вляво където му е мястото:
Изображение
И въпроса на въпросите: Така ли подяволи трябва да стой? Как ли не го въртях и само така съвпадат и 3те дупки:
Изображение

ПС: и докато разглабях се натъкнах на няколко питанки (?):
1 - еи тия жълтите за какво са?
Изображение
Изображение
Наммират се в дупката за говорителя при краката на шофьора.

2 - ей това се намира отгоре кутията на парното. Датчик ли е? за какво?
Изображение

3 - Ей тая букса ме мъчи от доста време, но дося не посмях да питам ко що за нея? Някави идеи? Намира се в багажника отляво. Имам подсказка за система за телефон - да/не? Към нея отиват 4-5 кабела единия доста дебелички. Виждат се на снимката с гумичката към багажното/тия не увитите/:
Изображение
Изображение
Ей тоя лилавия кабел от старото окабеляване също отива към нея. Да го кълцам ли? Трябва ли да го свързвам с някои кабел от новата инсталация?
Изображение

Благодаря ви за търпението да ми изчетете дългата глупост.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Май 2010, 4:08

Туй оребреното не съм виждал да се ползва до сега, освен за пискалото на парктроника което се монтира в него. За пищялки се ползват другите отвори
Изображение

Те това са буските за сервотроник модула, предполагам имаш нивомат за момента, та можеш да сложиш и една сервотроник кутия и да се кефиш на волана с малкото пръстче на едно място. Трябва да имаш още една свободна букса отпред над кормилната кутия с два кабела на нея ;)
Изображение

Те това е задната стойка на оригиналния касетофон + датчик за алармата ако се извади касетофона (туй немеца интилигентно жувотно :mhihi: :mhihi: :mhihi: )
Изображение

Туй му се вика инсталация за тилифон - Цименс да сме по конкретни
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 11 Май 2010, 15:42

Нищо не режи, само пренареди кабелите от шестпиновата букса в тази от старото оакбеляване. Кабела лилаво/бяло е за телефона, както и другата широката букса, колегата правилно ти е обяснил, кое каво е. Само да допълня за оребрената част на пластмасовите държачи на задните говорители. Понеже се монтират на Е32 и Е34 в единия стои говоритела за парктроника, левия мисля, че беше.
Кафяво/бяло е за функцията "MUTE" когато ти звъни телефона.
Българския вариант:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 11 Май 2010, 19:09

Леле колега защо така брутално си подходил към колата??? Стоян на мен ми монтира същата система хай-фай и не ми разглоби цялата кола :mhihi: Ако беше я разглобил така сигурно нямаше да си говорим и до ден днешен :winky: Прекалил си май с разглабянето. Иначе евала за ентусиазма. Аз само чейнджър не съм сложил ама ще правя други магарии и като му дойде времето ще има и снимков материал и теми, и караници, и бой, и прегръдки след това :lol: :D :mhihi:

Иначе Стоянчо е момче на място 4 часа се занимава с моя кенеф и всичко си стана както трябва. :driving:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ПредишнаСледваща

Назад към E34