теч на антифриз

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

теч на антифриз

Мнение от mladen4o » 08 Май 2010, 9:18

Колеги, вчера ми изтече част от антифриза.Пръскаше като струйка при подаване на газ от мястото, което съм показал със стрелка- снимките са в галерията 4 и 5.Колата е 530д.
Въпросът ми е дали там няма някаква капачка, която е паднала. ако може някой да погледне неговата кола...

старши ентусиаст
Аватар

Re: теч на антифриз

Мнение от tsb_bg » 08 Май 2010, 9:45

Това е пробка за обезвъздушаване, която се е скъсала. Трябва да извадиш парчето което е останало и да сложиш нова.

Ето как изглезда здравата пробка (нищо, че е от Е46)

Изображение

И след като долееш антифриз да не забравиш да обезвъздушиш :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 08 Май 2010, 10:50

Абсолютно вярно :yes: :yes: :yes:

Оправяй я веднага ,че на мен една такава пробка каква беля ми направи и то след смяната...зимата баш в най големия студ на -20 и виелица,сутринта в 6 часа реших да я сменям и не съм стегнал новата до край...и стана еднаааааа... :mhihi: Течеше върху ремъка,от там приплъзва ,спира да зарежда алтернатора и в един момент на един светофар останах без грам акумулатор на -20 градуса....тръгвам да дърпам жилото да отворя капака-остана ми в ръцете ! Тръгвам да слизам от колата-дръжката и тя ми остана в ръцете :banghead: Направо беше голяма сутрин :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mladen4o » 08 Май 2010, 11:03

благодаря колеги за отговорите, дано да няма сериозна причина за скъсването на пробката.

Назад към E39