Зареждане с Фреон-12 във Варна?
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Зареждане с Фреон-12 във Варна?
колеги някой знае ли къде в Варна могат да ми заредят фреон12?
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Re: Зареждане с Фреон-12 във Варна?
bobeca111 написа:колеги някой знае ли къде в Варна могат да ми заредят фреон12?
Колега, виж в МИС 69, в Чайка или на околовръстното в последния гараж, където има сервиз за автоклиматици.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Тоя стария фреон ли беше, който е забранен ...
Ако да, не ти пречи да заредиш и р134 който е новия, но просто сипвате вместо 1,2 от р12 0.8 от р134 и синтетично масло за р134.
По този начин по високата температура на която работят системите с р134 няма да се отрази на твоята климатична инсталация и няма да имаш загуби.
Пробвал съм схемата - работи на моята кола идеално.

Ако да, не ти пречи да заредиш и р134 който е новия, но просто сипвате вместо 1,2 от р12 0.8 от р134 и синтетично масло за р134.
По този начин по високата температура на която работят системите с р134 няма да се отрази на твоята климатична инсталация и няма да имаш загуби.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
верно ли бе брат
Аз да ти кажа изчетох хиляда неща,че не ставало ,май ше се окаже че са ги измислили "майсторите" да ни земат парите за промивки и нагаждане към новата система.Много ме учуди че става.Ти от кога си така и от каде го разбра това.Ако е верно имам много да та черпиа 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ми и аз обиколих 3ма майстора които ме убеждаваха че не може да се сложи новия газ, колко била стара системата ми и щяла да го изхвърли.
Казваха хората как се нави да го монтираш тоя климатик, то няма смисъл, ма ей го на цяла година си работи, щото намерих майстор който работи с желание и с кеф. Маняк е и му се занимава, чете книги и знае. Та така.
Казваха хората как се нави да го монтираш тоя климатик, то няма смисъл, ма ей го на цяла година си работи, щото намерих майстор който работи с желание и с кеф. Маняк е и му се занимава, чете книги и знае. Та така.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
Браво!Ми ше потърся и аз пък дано намеря.Мерси още веднъж за съвета
- martyn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 525ix touring
- Мечтае да кара: м5
моята е с фреон 12 по принцип,но преди три години я заредих с 134 и няма никакви проблеми работи си перфектно

- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Добре де ами маслото сменяхте ли.Говорих с една камара майстори и всеки ми казва че като сменя маслото ще стане,ама за да смени маслото трябва да свали цялата система да я продуха и пак да я качи което ще ми излезе около 400 лева минимум.Аз исках направо да пълни фреона за 70-80лв,ама той ми вика че маслото в фреона е друго и се пресича и няма да има охлаждане на компресора.Можел съм да искарам и една година можел съм и 5 минути.Интересува ме вие сменихте ли масло или направо фреон,ако сте сменяли масло и сте дали тези пари...по тънко излиза да си намериш фреон12.(около120лв)
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
ми аз спецялно не съм навит на схемата-промивки и нагаждане към 134.Излишни пари,а и занимавка.Намерих си r12,доляха ми 600мл,платих 40лв.Имах вътре1.6,и трябваше да се досипе,тъй като прасето побира 2л.Но иначе и аз навсякъде чух,че без процедурата за нагаждане към новия няма да стане.Обирджии
За тези които са на 12ката,търсете все още има,за кво да давате мангизи на днешно време!Успех

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Milcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti
Отивате в сервиз където имат машина за климатици (а не да пълнят само от бутилката в колата направо...). Закача се машината и изтегля от системата Ви фреона, маслото (ако има такива) и след това прави вакуум тест. Ако всичко е наред и климатичната система няма пропуски се слагат съответното количество хладилен агент R134a (което се различава от R12) и масло, които са предписани за Вашият автомобил. Машината се разкача. Цялата процедура, според времето за което се прави теста, отнема примерно от 15-20 мин до 1 час.
Извинявам се, че се отклонявам от темата.
Извинявам се, че се отклонявам от темата.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
deyan-enchev написа:Тоя стария фреон ли беше, който е забранен ...![]()
Колега, а за да се сложи синтетично масло трябва ли да се сваля компресора да се промива?
Какво ще стане ако заредя директно р134(както е писал един колега след теб)?
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
на мен вчера ми казаха, че климатика фабрично си ми е на 134 

- batpac
- Потребител
-
- Кара: bmw 320+323
званни ми (0897 95 89 06) аз имам един мой на мен за 25 лв ми го зарежда,работи и със стария фреон 12ка много е съвестен ако няма да може да ти я направи няма да ти вземе кинти
ти си това което караш
15 мнения
• Страница 1 от 1