Проблем с парното/климатика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- whoknows
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 Individual 525d
- Мечтае да кара: 760Li
Проблем с парното/климатика
Здравейте колеги, карам e39 525d 2003г и имам проблем с парното/климатика. Вчера сутринта работеше, а сега не, изобщо не иска да пусне вентилатора при никакви условия. Иначе регулира скоростта правилно поне според дисплея. Прегледах няколко подобни теми, но при всичките вентилатора се пуска, но не работи правилно, има ли някой да предложи какъв може да е проблема?
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Re: Проблем с парното/климатика
Колега, проблема ще си го решиш като смениш стъпковия регулатор на вентилатора, или така наречения "таралеж".
Колегата е прав сменяш "таралежа" и нещата ще се оправят. При мен съществува същия проблем, но наред и с другите неща успява и да ми събори акумулатора за 3 дена ако нея карам. Успех.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
При мен също не искаше въобще да работи вентилатора. Оказа се че моторчето е за ремонт. Но ако искаш пробвай първо с таралежа! Успех!

- veigan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525
- Мечтае да кара: X6 M
- Детайли за колата: M-paket
Явно това е проблем на всяко Е39. Аз също имам проблем с въпросния "таралеж" а на всичкото от горе и акомулатора ми е скапан което означава почти всяка сутрин стартирам с кабели и чужд ток. Някой има ли представа колко струва този "таралеж" ?
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
veigan написа:Явно това е проблем на всяко Е39. Аз също имам проблем с въпросния "таралеж" а на всичкото от горе и акомулатора ми е скапан което означава почти всяка сутрин стартирам с кабели и чужд ток. Някой има ли представа колко струва този "таралеж" ?
140лв някъде... а скапва тотално и акумулатора
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Както каза Ivo_Borisov, може и вентилатора да е. Провери го по следния начин - свали десния (пасажерския) въздуховод от филтъра на климатика към купето. През това време климатика ти е пуснат да духа. Бъркаш с ръка в дупката и ще напипаш въпросния вентилатор. Опитай да му помогнеш да завърти и ако тръгне да духа вече ще знаеш какъв ти е проблема.
badsharki написа:Както каза Ivo_Borisov, може и вентилатора да е. Провери го по следния начин - свали десния (пасажерския) въздуховод от филтъра на климатика към купето. През това време климатика ти е пуснат да духа. Бъркаш с ръка в дупката и ще напипаш въпросния вентилатор. Опитай да му помогнеш да завърти и ако тръгне да духа вече ще знаеш какъв ти е проблема.
те по принцип са 2 перките на 2та въздухопровода. Един ли ел. мотор ги върти или 2 индивидуални? щото ми се струва че не са насо4ени точно една ср. друга.
ПС ..и някои знае ли по принцип самата вентилация освен тези мотори за перките, кои ел. мотори - каква клапа затварят и отварят, и кои кабели за кои моторчета и датчици са.
схеми нещо, някои линк или клипче да сложите
благодаря предварително
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Едно моторче беше при мен и се пробва по същия начин както ти е писал badsharki. Двете перки са от двете страни и се въртят заедно. За ремонта, разглобяване и сглобяване ми взеха 160 лв в Пловдив.

Ivo_Borisov написа:Едно моторче беше при мен и се пробва по същия начин както ти е писал badsharki. Двете перки са от двете страни и се въртят заедно. За ремонта, разглобяване и сглобяване ми взеха 160 лв в Пловдив.
обаче чакай сега

аз питам това защото 95% вероятно ще мина през такива истории и ме интересува, не се мъча да влизам в некъв спор с теб

аз тръгнах веднъж да го вадя това голямо нещо под таблото, за има няма половин ден (не че е много работа, просто съм внимателен да не счупя нещо понеже ми беше за 1ви път с вентилацията да се занимавам) успях да стигна до края, и закучих точно на този момент дето трябва да прекъсна пътя на фреона (2 извода единия по дебел от другия) който влиза под левия въздухопровод, щото нещо при мен много скърца до като отваря и затваря някои клапа вътре, и даже се усеща 4е не е затворена хубаво - пак духа лекичко, някакво обслужване трябва да му направя
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Разглобява се вътре цялото табло-маха се за да се стигне до вентилатора. Като се махне таблото се вижда моторчето къде е. Няма нищо общо с климатичната инсталация. Тия пари са за разглобяване, сглобяване и пренавиване на роторчето май беше. Или май му сменяха колекторчето ли нещо такова беше. Иначе ново моторче е към 500 лв по спомен- бях чел тука из форума. Та тази цена не е никак надута при положение че към 3-4 чака е работата 

- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
whoknows : Колега извинявай че се намесвам в темата.
Колеги при мен проблема е следния като пусна снежинката чувам как се пуска системата но перката не иска да се завърти, дадох ме я на късо завъртя се но идва другия проблем не иска да изстуди? дали е пак проблема с таралежа или не ?!? Казаха ми че компресора не можел да направи достатъчно налягане и за това не можел да изстуди а перката върти като е на късо. До горе е с фреон. !?!?
Колеги при мен проблема е следния като пусна снежинката чувам как се пуска системата но перката не иска да се завърти, дадох ме я на късо завъртя се но идва другия проблем не иска да изстуди? дали е пак проблема с таралежа или не ?!? Казаха ми че компресора не можел да направи достатъчно налягане и за това не можел да изстуди а перката върти като е на късо. До горе е с фреон. !?!?
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
monogamnia написа:whoknows : Колега извинявай че се намесвам в темата.
ако има клапан на компресора го смени, ако не друг компресор.. и двете тръби на наляганията ти са горещи нали
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
Да и двете са горещи
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
@bmw_taxi ,ако искаш да продължаваш да пишеш в този форум,пиши си от твоя си профил @lp_play !
Ако видя още едно мнение от новия ти профил отиваш в доста дълга отпуска този път
Прочети много внимателно правилата на форума
Ако видя още едно мнение от новия ти профил отиваш в доста дълга отпуска този път

Прочети много внимателно правилата на форума

39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3