Е34 М20В20 искам да сменя двигателя с М50 какво ще ми трябва

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Е34 М20В20 искам да сменя двигателя с М50 какво ще ми трябва

Мнение от cod-cdbp » 07 Апр 2010, 7:17

kirililiev написа:
catorse написа:Момчета не се излагаите скоростите на м20ката нямат нищо общо с тези на м50! :lol: :mhihi:

така е,но това не значи че скорости от м20 не стават на двг м50,има си тънкости 8)

e с леко завъртане и приклецване се онождат спор няма, въпроса е какъв е резултата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 07 Апр 2010, 13:18

Оставя се маховика и стартера от м20-ката, и маи заспива :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 07 Апр 2010, 15:07

_65536_kb_sec_ написа:
kirililiev написа:
catorse написа:Момчета не се излагаите скоростите на м20ката нямат нищо общо с тези на м50! :lol: :mhihi:

така е,но това не значи че скорости от м20 не стават на двг м50,има си тънкости 8)

e с леко завъртане и приклецване се онождат спор няма, въпроса е какъв е резултата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

еми резултата е че вече има много коли с тази трансплантация,и докато приказвате празни приказки тука,хората си карат ;)

Потребител
Аватар
Кара: Гумите да си показват теловете...

Мнение от catorse » 08 Апр 2010, 8:27

kirililiev написа:
_65536_kb_sec_ написа:
kirililiev написа:

еми резултата е че вече има много коли с тази трансплантация,и докато приказвате празни приказки тука,хората си карат ;)

Е ние преди да си пи6еме "празни приказки" сме ги карали :winky:

000..jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 08 Апр 2010, 16:43

catorse написа:
kirililiev написа:
_65536_kb_sec_ написа:
kirililiev написа:

Е ние преди да си пи6еме "празни приказки" сме ги карали :winky:

000..jpg

и кво искаш да кажеш с тази снимка??не виждам м50 на кутия от м20 :!:

Потребител
Аватар
Кара: Гумите да си показват теловете...

Мнение от catorse » 08 Апр 2010, 18:11

Колега ни6то не искам да покажа с тази снимка не6то ми се е бъгнал компа или не6то аз съм насмел така си ми седи и не мога да я махна и не съм се занимавал да го премахна :winky:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: Е34 М5
Детайли за колата: Перфектна, но не точно.

Мнение от mighty_hasu » 02 Май 2010, 21:17

добре де. аз сега какво да ги правя скоростите като седят на една страна, че даже вече им откъснах единият тампон. И да ви кажа доста си поиграх и с кабелите. Имаше игра с поялника, прекарване на допълнителни плюсове и такива дреболиики. Това ще е полезно http://www.millerperformancecars.com/te ... =45&id=399 . Сега обаче колата е с другият двигател, малко бавно падат оборотите ,но аз съм щастлив. Не съвпада и жилото на газта, на м20 е по-дълго и много трудно се разглобява без да скъсаш гумичката на стойката. Аспусите също както казахте не станаха, взех ги на моя приятел от генерацията до първото гърне. Ако трябва да е както трябва и назад трябваше да го взема защото на м50б20 тръбите са с 5мм по голям диаметър отколкото на м20б20. И ако вземате двигател от автоматик незабравяйте да сложите лагерчето на колаяновият вал за опашката на скоростите и проверете разстоянието от маховика до блока, аз например когато зацепих скоростите не завъртях двигателя и много съжалявах че не го направих. маховика опираше в блока. Общо взето мисля че не е занимание за всеки това. на мен ми помагаха 2ма приятели и пак си е трудно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 06 Май 2010, 15:05

Пичове аз карам 520и с м50 мотор,обаче двигателя е взет от е36.Така купих колата.Оригинално колата си е с м50,обаче екюто си е на стария двигател.Разликата е само в чупката на картера и само той е стария.Проблема при мен е че няма грам старт тази кола.Много е тромава на малките обороти,дори на място се усеща че подавам газ и след 1секунда се сеща да се форсира.Нямам ламбдо сонда.Ходих на диагностика и оня нищо не намери,а съм сигурен че едва ли е толкова ленив двигател с толкова коне.Инъче над 100 вече тръгва много.Възможно ли е да не е зацепен двигателя както трябва.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: Е34 М5
Детайли за колата: Перфектна, но не точно.

Мнение от mighty_hasu » 06 Май 2010, 20:06

Аз палих колата без ламда сонда и вобще не работеше като хората. Чувал съм, че може да падне мощноста като я няма. хубаво е да си сложиш и да видиш как ще е. Малко са скъпи обаче е хубаво да я има. Все си мисля, че без нея няма да работи добре колата и ще харчи повечко. Иначе и двигателя не е особено пъргав по принцип.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Май 2010, 9:25

mighty_hasu написа:добре де. аз сега какво да ги правя скоростите като седят на една страна, че даже вече им откъснах единият тампон. И да ви кажа доста си поиграх и с кабелите. Имаше игра с поялника, прекарване на допълнителни плюсове и такива дреболиики. Това ще е полезно http://www.millerperformancecars.com/te ... =45&id=399 . Сега обаче колата е с другият двигател, малко бавно падат оборотите ,но аз съм щастлив. Не съвпада и жилото на газта, на м20 е по-дълго и много трудно се разглобява без да скъсаш гумичката на стойката. Аспусите също както казахте не станаха, взех ги на моя приятел от генерацията до първото гърне. Ако трябва да е както трябва и назад трябваше да го взема защото на м50б20 тръбите са с 5мм по голям диаметър отколкото на м20б20. И ако вземате двигател от автоматик незабравяйте да сложите лагерчето на колаяновият вал за опашката на скоростите и проверете разстоянието от маховика до блока, аз например когато зацепих скоростите не завъртях двигателя и много съжалявах че не го направих. маховика опираше в блока. Общо взето мисля че не е занимание за всеки това. на мен ми помагаха 2ма приятели и пак си е трудно.

Колега едни скорости са 120лв + кардан 60-80 лв и диф 100 кинта. Защо не ги купиш за 2 месеца нещата и не ги монтираш. Така както го описваш ми звучи адски ненадеждно положението.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към E34