Самозътамняващи се огледала въпрос?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Самозътамняващи се огледала въпрос?
Колеги търсих в търсачката,но нищо не намерих по въпроса...
а именно може ли да се сложат такива огледала (дори и вътрешно-то) на кола която е нямала и какво е нужно освен самите огледала да имат тази функция
.
Мерси.
а именно може ли да се сложат такива огледала (дори и вътрешно-то) на кола която е нямала и какво е нужно освен самите огледала да имат тази функция

Мерси.
- sean-john
- ентусиаст
-
Re: Самозътамняващи се огледала въпрос?
Мерси колега,а как стои въпроса за страничните
п.с. какви ли неща не са правени тука,не вярвам никои да не я е правил тази процедура

п.с. какви ли неща не са правени тука,не вярвам никои да не я е правил тази процедура

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
батка пълен ташак са тия огледала не знам защо въобще се занимаваш с глупости
да не казвам колко по грозни изглеждат страничните, ако искаш да си различен си сложи такива като на Илко от м5 и работата заспива 

sean-john написа:...а как стои въпроса за страничните .....
Вътрешното електрохроматично огледало е с абсолютно същото закрепване на стъклото (разликата е само в кабелите които излизта от него) като стандартното и окабеляването (свързването със съществуващата инсталация не му е сложно.
По мое мнение е полезна екстра и си струва парите и труда да се направи.
Външните огледала са с различна форма поради което трябва да се сменя цялото огледало заедно с корпуса, а не само стъклата. И стъклата и корпусите на огледалата не се намират лесно и са доста скъпи (само стъклата по спомени е от порядъка на 600-700 лв !!!)
Първо цената + лесното им сваляне ги прави много апетитни за кражба, а дори и да имаш късмета да не ти ги свият ако се счупят или им изгори подгрева се съмнявам да намериш втора употреба на прилична цена (които задължително ще са крадени)
По мое мнение не си струва набутвацията ....
- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
Колеги, мойто има някакъв сензор и май е такова ама не съм се вглеждал взискателно какво прави и дали прави нещо изобщо. Но като се замисля ако е на принципа на соларните шлемове за заваряване, трябва само захранване от подходящото място, както писа колегата по-горе, например от плафона горе и тва е.

На вътрешното огледало има два сензора опред и отзад на огледалото и според разликата в осветеността (количеството светлина попаднала на предния и задния сензор) се управлява степента на затъмнение.
Захранване се взима от верига (бушон), която е под напрежение САМО при контакт и допълнително се взима сигнал от ключето за светлините за заден ход (при включена задна изключва управлвнието и огледалото не се затъмнява)
Захранване се взима от верига (бушон), която е под напрежение САМО при контакт и допълнително се взима сигнал от ключето за светлините за заден ход (при включена задна изключва управлвнието и огледалото не се затъмнява)
- sean-john
- ентусиаст
-
Аха изясниха ми се нещата.На мен случайно ми хрумна тази идея като преглеждах форума "сервизи,магазини" и какво още беше не помня,ама 1 колега продава такива огледала (2-ра употреба) та цената ми се видя прилична.А и според мен си е доста полезна екстра,защото лично аз все така ми се налага (незнам дали не ми харесва повече от колкото ми се налага
) да патувам 1000км през ноща и очите ми стават на баници от тия зад мен.Ще видим може евентуално да си взема 2-ра употреба,само вътрешно.
Мерси

Мерси
8 мнения
• Страница 1 от 1