Проблем с тоците

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Е30-ски

Проблем с тоците

Мнение от Memphys » 03 Май 2010, 22:11

318 Туринг, има утечка ок. 500 mА, след отстраняване на предпазител 21 утечката изчезва, след това разкачах консуматорите вързани към бушона един по един и не е от тях, освен това когато е изваден ключа работят мигачите, чистачките, клаксона, стоповете.
Помагайте с идеи че аз се изчерпах
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: Проблем с тоците

Мнение от ivantchoG » 04 Май 2010, 0:40

Стопена клема в контактния ключ?
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 04 Май 2010, 1:54

Мда няма да е зле да преслушаш как е ключа,но не е задължително да е стопена клема.Възможно е да си остава на положение "acc",въпреки че е върнат до край и да остават включени някой малки консуматори(нещо по таблото,чек контроли,компютър и тн.),защото по схема като включиш на "acc" тръгва ток по много бушони.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 04 Май 2010, 16:57

И аз имах подобен проблем .... контактен ключ
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Memphys » 06 Май 2010, 0:22

За самия патронник ли говорим
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zzuzi » 06 Май 2010, 0:26

Не баш.Като свалиш пластмасата около волана,там където влизат кабеляците в контактния ключ.Т.е. електрическата му част.Изображение - номер 3
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е30 М20Б20

Мнение от Volt » 06 Май 2010, 20:46

При мен осветлението в жабката светеше постоянно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Memphys » 07 Май 2010, 0:21

zzuzi написа:Не баш.Като свалиш пластмасата около волана,там където влизат кабеляците в контактния ключ.Т.е. електрическата му част.Изображение - номер 3

Днес смених целия кабел номер 3, но не се оправи.
Направи ми впечатление че от тези кабели които влизат в КК алармата взима някаква информация, но след като й разкача буксите пак не се оправя
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zzuzi » 07 Май 2010, 1:28

3 не би трябвало да е само кабел,а да си е със все контактите и тн и откъм ключалката да има една пишка,която да върти вътре подвижните контакти.А алармата си зима сигнал кога си на контакт примерно(макарче баш директно от кк)или цялото захранване от 30.Измери като си извадил ключа дали ходи ток до изход 8 на самия ключ(тва отива в буксата C200 краче 4)и ако ходи,начи ти е само ключа проблема.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Memphys » 08 Май 2010, 1:10

zzuzi написа:3 не би трябвало да е само кабел,а да си е със все контактите и тн и откъм ключалката да има една пишка,която да върти вътре подвижните контакти.А алармата си зима сигнал кога си на контакт примерно(макарче баш директно от кк)или цялото захранване от 30.Измери като си извадил ключа дали ходи ток до изход 8 на самия ключ(тва отива в буксата C200 краче 4)и ако ходи,начи ти е само ключа проблема.

Е да, не е само кабел но го смених цялото със все буксите, но уви, а може ли малко по подробно къде точно да меря, коя е буксата С200 - бялата в края на кабела 3 ли или оранжевата (клемореда)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zzuzi » 10 Май 2010, 0:45

Бяла трябва да е.Но така след смяната на ключа щом е останал проблема почвам да се замислям може ли механичната част на ключа да не връща до край?
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ме да се смея
Мечтае да кара: здраво bmw
Детайли за колата: черна дупка

Мнение от shiklev » 13 Май 2010, 20:50

колега провери някои "специалист" да не ти е дал на късо постоянния "+" и (acc)"+" от контакт зад касетофона мисля че кабелите бяха ;лилав с бяло и червен със зелено....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 14 Май 2010, 10:18

пробвай да разкачиш буксата на клеморед и пак замери за отечка. ако е оттам почваш едно по едно да проверяваш навързаните за проблемния кабел консуматори и все ще стигнеш до истината.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Memphys » 16 Май 2010, 19:40

eekset написа:пробвай да разкачиш буксата на клеморед и пак замери за отечка. ако е оттам почваш едно по едно да проверяваш навързаните за проблемния кабел консуматори и все ще стигнеш до истината.

При разкачена букса на клемореда утечката остава, а това за кабелите зад касетофона тия дни ще го пробвам
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 16 Май 2010, 19:47

колега не отлагаи проблема а гледаи да го отстраниш веднага....аз на "бегачката " имах подобен проблем един ден ми замириса на изгоряло и почна да пуши таблото замалко да се запали излях 1 литар вода която беше до мене и проблема спря....мина доста време до днес когато си изкарах ангелите когато се запалих буквално и резултата е около 30 см изгоряла инсталация е аз си разреших проблема лесно но в движение да се подпали колата е доста интересно...при мен късото беше от лампата в жабката !
С тока шега не бива :yes:
bedrock city racing

Следваща

Назад към E30