Kупих си 530d!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 520i E39
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: [URL=http://dobavi.info/cars/BMW/][IMG]http://dobavi.info/cars/BMW/m6232.gif[/IMG][/URL]

Re: Kупих си 530d!!!

Мнение от biggreal » 02 Май 2010, 18:31

Честото колега безаварийно шофиране :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 02 Май 2010, 19:51

Честито и от мен,колега!Много безаварийни километри-със здраве и удоволствие да си я караш! :yes: :wave:

Потребител
Аватар
Кара: BMW530d
Мечтае да кара: BMW-X5

Мнение от niky » 03 Май 2010, 8:48

Благодарности към всички колеги от форума за добрите съвети и пожелания. Пращам и малко снимки за интериора и също да питам за бутон ASC(бутон1), 2-????? - някакви подобия за сензори или датчици. Това което разбрах за бутона ASC е, че е за стабилизиране поведението на автомобила при по-сложни метео условия, може ли малко инфо за това как се включва, имам предвид състояние на колата (в движение???), а относно тези кристални точици нямам никаква информация моля за такава.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от niky » 03 Май 2010, 9:07

Здравейте колеги, искам да обменя малко информация за колата, първото с което се сблъсках като козметичен проблем бе системата за миене на предните стъкла след като я купих същата не работеше предположих, че от липсата на течност след като и налях се започна с въпросите, маркучите се оказаха напукани смених единия напукаха се другите материала от които са направени е по-твърд и с годините е загубил качествата си. След като разгледах цялата система има друга такава за миене на фаровете можели малко инфо за нея защото явно може да имам проблем с нея. И между другото може да звучи смешно, но не открих хидравличното казанче за спирачките.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 03 Май 2010, 11:12

niky написа:Здравейте колеги, искам да обменя малко информация за колата, първото с което се сблъсках като козметичен проблем бе системата за миене на предните стъкла след като я купих същата не работеше предположих, че от липсата на течност след като и налях се започна с въпросите, маркучите се оказаха напукани смених единия напукаха се другите материала от които са направени е по-твърд и с годините е загубил качествата си. След като разгледах цялата система има друга такава за миене на фаровете можели малко инфо за нея защото явно може да имам проблем с нея. И между другото може да звучи смешно, но не открих хидравличното казанче за спирачките.

казанче спирачна течност- под кутия ляв филтър купе на 2 години се сменя маслото- на таблото светва оранжев часовник
интензивно измиване на стъкло и фарове на дясното лостче- чистачките имаш бутон S- пръска концентрат от 1л резерварче на фаровете пръска на всяко 5 натискане
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 03 Май 2010, 11:37

ASC-то колега е винаги включено, когато натиснеш копченцето (копче 1) и на таблото светне жълтия знак на АСЦ-то значи в момента АСЦ е изключено (съвет от мен - не го изключвай поне до другото лято). Кристалните точици (номер 2) които са разхвърляни по всички уреди са датчици за осветеност - колкото по-светло е толкова по-светло светят и числата по радио, климатроник или табло и обратното.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Мнение от dragohr » 09 Май 2010, 15:38

Честито и от мен колега да си я караш безаварийно. :driving: :yes:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 09 Май 2010, 19:24

Стига толкова честитки вече !

Потребител
Аватар

към 530d

Мнение от niky » 11 Май 2010, 14:21

Наистина благодаря за пожеланията, искам да споделя какво съм направил, към момента съм сменил маркучите, които подават течност за чистачки, маркучите бяха спукани, същите ги подмених, налях течност (1 литър) в позия 8 (Reservoir for windscreen washer and headlamp cleaning system), тъй като позиция 7 (Reservoir for intensive cleaning
system) беше почти пълна и интересното се случи натискам лоста за измиване на стъклото с движение на чистачките (към мен), същите си работят маркучите пръскат, но резервоар 7 се препълни с течност и започна на изхвърля същата през капачката и при всяко натискане се облива споменатия резервоар, а преди това пропуснах да Ви кажа ми светна лампичка за липсата на течност на арматурното табло. Възможно ли е да са свързани тези резервоари и защо при наличието на течност колата индикира за липсата на такава. Благодаря!
engine compartment BMW530d.pdf
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: към 530d

Мнение от mad_presley » 11 Май 2010, 14:34

niky написа:Наистина благодаря за пожеланията, искам да споделя какво съм направил, към момента съм сменил маркучите, които подават течност за чистачки, маркучите бяха спукани, същите ги подмених, налях течност (1 литър) в позия 8 (Reservoir for windscreen washer and headlamp cleaning system), тъй като позиция 7 (Reservoir for intensive cleaning
system) беше почти пълна и интересното се случи натискам лоста за измиване на стъклото с движение на чистачките (към мен), същите си работят маркучите пръскат, но резервоар 7 се препълни с течност и започна на изхвърля същата през капачката и при всяко натискане се облива споменатия резервоар, а преди това пропуснах да Ви кажа ми светна лампичка за липсата на течност на арматурното табло. Възможно ли е да са свързани тези резервоари и защо при наличието на течност колата индикира за липсата на такава. Благодаря!

Колега, темата ти е вече заключена, защото се изчерпа.
От тук нататък ако имаш някакви въпроси, първо ползвай търсачката и ако случайно не намериш отговор на въпроса си пусни нова тема, която да не е свързана с тази, защото се получава много безмислено за тези, които не знаят за тази тема.

Предишна

Назад към E39